Следва

„Преди всичко хора“: Ирина Шейк, Кандис Суейнпоъл и Джоан Смолс за гръцкия Vogue

За шотландките дамската хигиена вече е безпалтна

Шотландия влезе в историята, ставайки първата държава в целия свят, направила продуктите за менстуация абсолютно безплатни

Health преди 3 години

Преди два дни шотландският парламент гласува единодушно въвеждане на мярка, която изисква всички местни власти да гарантират безплатни менструални продукти. Законът за санитарните продукти въвежда правото на свободен достъп до санитарни продукти в училища, колежи, университети и обществени сгради в цялата страна.


Какво ново: менструално червено, новият цвят на Pantone


Тази законова промяна е огромна стъпка в борбата срещу стериотипите, свързани с менструацията, и е съзнателно направена с оглед финансовия удар, който пандемията нанесе. Инициативата е водена от шотландския лейбърист MSP Моника Ленън, която силно иска да доразвие работата по законопроекта, като не просто превърне бедността и табутата в минало, но и се справи със стигмата около менструацията чрез подобряване на образованието в Шотландия.

В реч, Моника Ленън отдава почит към местните активисти, довели кампанията до успех, и заявява, че се надява Шотландия да не е аномалия, а световен лидер в нормалната практика всички менструални продукти да бъдат напълно безплатни.

"Универсалният достъп до безплатни продукти е основната цел на кампанията,“ казва тя. "Всички сме съгласни, че никоя жена не трябва да се притеснява откъде и срещу колко ще се сдобие с тампони, превръзки или менструална чашка.“


The Ultimate Menstrual Cup Guide, или защо обичаме менструалните чашки


 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.