Следва

Риана: секси Снежанка в новата си кампания

Topshop банкрутира: Шок, шок, шок

Търговецът на дребно Arcadia търси помощ, за да спаси хиляди работни места и марки като Topshop.

All fashion преди 3 години

През тази година се случват всякакви небивалици и сякаш няма нещо, което може да ни изненада. И все пак, световноизвестната марка Topshop банкрутира.

Компанията Arcadia е собственик на множество марки, които се дистрибутират по цял свят, за нея работят над 13 000 души. Ковид кризата накара много от марките да затворят физическите си магазини, за да се избегне разпространение на заразата. Това е и главната причина компанията да обяви банкрут, а заедно с нея да дойде и краят на всички марки под нейната егида.


H&M закриват 250 офлайн-магазина


Британската икономика усилено се бори с кризата с безработицата, а Arcadia е на косъм от фалит още през 2019 г. Тогава компанията освободи над 500 работници и затвори 50 магазина в Англия и всичките си 11 магазина Topshop и Topman в Щатите.

Собственикът на Arcadia, Филип Грийн, е удостоен с рицарско звание през 2006 г. за постижения в бранша, а днес изграденото се срива. През 2015 г. той продава универсалния магазин BHS за 1 британска лира, година по-късно марката фалира. Това опетнява името на Грийн - твърди се, че преди да я продаде, изважда стотици хиляди лири от нея в полза на семейството си. След намесата на прокуратурата и регулаторните органи връща 363 милиона британски лири, за да защити пенсиите на бивши служители.

Frasers Group, които са собственици на марки като Sports Direct и Slazenger, твърдят, че в понеделник тази седмица Arcadia отказва "заем за спасяване“ в размер на 50 млн. лири. Според анализатори от GlobalData, Arcadia отдавна губят пазарен дял, не инвестират достатъчно в онлайн средите и поради тази причина губят от гиганти като ASOS, например.

За жалост, и това се случва през тази година, но силно се надяваме компанията да намери начин и да се изтласка от дъното, понеже многократно сме се радвали с покупки от тях...

More All fashion