Следва

Тандем - Традиция от поколения

Какво да включваме и какво да пренебрегваме в храненето според Зодиака

Няма какво да се залъгваме. Преди и след консуилтацията със специалист, обикновено поглеждаме в хороскопа...

All About Life преди 14 години

Няма какво да се залъгваме. Преди и след консуилтацията със специалист, обикновено поглеждаме в хороскопа, за да проверим как ще ни се отрази препоръчаната диета според зоните на чувствителност.

И е важно да знаем какво влияе на зодиакалния ни знак, особено когато става дума за Здравословно хранене.

Тази седмица, във връзка с новата ни тема, няма ка да пропуснем и хороскопа, който ще те посъветва кои храни да изхвърлиш и кое е добра да запазиш според зодията.

Овен

Винаги изпълнени с енергия и устремени към целта, Овните могат да бъдат открити навсякъде, където са необходими лидерски качества и желание за работа.



Нетърпеливият им характер си личи и в начина им на хранене. В обедната почивка те набързо хапват сандвич или парче пица със задължителната чаша кафе.

Няма време, има милион неща, които трябва да се свършат. Добър начин за Овните да се справят с напрежението е спорта. Те не са претенциозни и затова предпочитат лесни за приготвяне храни. Пикантните и лютивите подправки съвсем точно отговарят на темперамента им.

Всички храни с оранжев и червен цвят - домати, моркови, люти чушки, цвекло, съдържат най-полезните за тях вещества.

Храните, полезни за Овните, им помагат да поддържат темпото на ежедневието си. Хората от тази зодия усвояват добре въглехидратите и затова могат да си набавят енергия от сладки храни и плодове. Могат да си позволят да похапват и повече шоколад.

Овните много трябва да внимават с прекомерната употреба на кафе и други енергийни напитки. Те натоварват и без това уязвимата им нервна и водят до главоболие и безсъние.

Телците



Много от тях, отдадени на кулинарните си занимания, често се сдобиват с наднормено тегло. Лошото е, че те трудно устояват на храната.

Ако един Телец се стреми към здравословно хранене и хубава фигура, трябва със всичка сила да наложи прословутия си инат. Той трябва да избягва студените и газираните напитки, защото е уязвим в гърлото. Любител на хубавите храни и напитки, един Телец трудно може да се реши да се храни здравословно.

Хубаво е да не яде червени меса и особено телешко. Ако не може напълно да се откаже от месото, добре е да се задоволи с бяло птиче месо.

Подходящо е пуешкото, защото за разлика от сухото пилешко и тежкото свинско, пуешкото месо може да се използва в най-различни рецепти.

Естествено, почти всички зеленчуци, без картофите, могат да бъдат приемани в неограничени количества. Най-голямата пречка за здравословното хранене на Телците са сладките неща.

И ако упоритите Телци в крайна сметка не могат да се преборят със сладкото, добра идея е да го заменят с плодове.

Близнаците



Благодарение на интересното си мислене, Близнаците могат да постигнат чудеса в кухнята. Новаторските им хрумвания може и да се сторят странни на традиционалистите, но резултатите винаги са повече от добри.

Те са подвижен знак, и за съжаление много от тях могат да си докарат проблеми заради бързото хранене и липсата на време за истинска храна.

Слабите места на Близнаците са ръцете, ключиците и нервната система. Те трябва да избягват умственото претоварване и претоварването на ръцете си.

За да бъдат постоянно заредени с енергия, на Близнаците им е необходима храна, която съдържа повечко калории и белтъчини.

Представителите на този зодиакален знак спокойно могат да включат в менюто си белтъчна храна, без да се тревожат от предозиране.

Обикновено предпочитат белите птичи меса и телешкото филе. Това са храни, богати на белтъци, но бедни на мазнини-именно те са най-подходящи за Близнаците.

Не бива да се пренебрегват и пресните плодове и зеленчуци, защото те са основен източник на витамини.

Близнаците могат да си позволят да хапват почти всичко, но все пак е препоръчително да ограничават пакетираните лакомства.

Раците



Семейният уют, домашната храна и гостоприемството са издигнати в култ при Раците. Те са свързани с храната повече от всички други знаци. Ако на света има нещо, което наистина може да ги изнерви, това е лошата храна.

В дома на един Рак може да се намери почти всичко за ядене. Храната винаги е вкусна, масата добре подредена обстановката винаги е приятна.

Трябва много да се внимава на тази тема, защото Раците са доста докачливи и могат дълго да ви се сърдят. Ако все пак неволно допуснете тази грешка, винаги можете да ги омилостивите с нещо сладко. Слабото място на Раците са стомаха и гърдите.

Много е важно да не приемат храни, които вредят на стомаха или могат да го раздразнят. Това може да се окаже твърде трудно, защото повечето Раци предпочитат да се хранят добре. Те могат да се откажат от много неща ако се наложи, но не и от сладкото.

Често любовта им към храната си личи на фигурата им. Млякото и млечните продукти са най-подходящата храна за тях. Задължително трябва да избягват тестените сладкиши и хляба.

Добре е да внимават и с алкохола и особено бирата. Могат спокойно да хапват всякакви плодове и зеленчуци, освен банани.

Лъв




Тъй като всички представители на тази зодия обичат да си похапват, никак не им се нрави идеята да се ограничават по какъвто и да е начин. Те не пестят нито средства, нито усилия когато става въпрос за храна.

Според медицинската астрология слабите места на Лъва са сърцето и гръбнака. Добрата новина е, че това са органи, които могат да бъдат предпазени чрез храните, които се приемат.

Лошата е, че за съжаление Лъвовете обичат да си хапват месце, при това винаги избират червените и сочни меса.

Здравето им може да бъде застрашено заради вредното влияние на холестерола, който се съдържа в тях. Ако

Лъвовете не могат да ограничат месото, добре е да заменят мазните червените меса с крехко птиче или телешко.

Препоръчва се също да се прилагат принципите на разделното хранене. Трябва да комбинират всички месни ястия със свежи салати и да не употребяват хляб.

Не бива да пренебрегват и богатото на антиоксиданти червено вино. Ако все пак им се прияде нещо сладко, спокойно могат да хапват всякакви плодове най-вече портокали и мандарини.

Дева




Под знака на Девата попадат диетите, здравословното хранене и практичния начин на живот. Те са изключително стриктни по всички въпроси, включително и какво трябва и не трябва да се яде.

Слабите места на Девата са тънките черва и жлъчката.

Всъщност Девите рядко стигат до истински проблеми със здравето, защото за разлика от другите знаци посещават редовно личния си лекар.

Що се отнася до храната, на Девите им е заложено или пък сами си налагат да харесват здравословни ястия. Почти няма Дева любител на мазните меса и сладкишите.

Най-добрата диета за Девата е вегетарианската. Ако все пак не може да се откаже от месото, може да се направи изключение с птиче и телешко.

Тъй като вегетарианската диета включва предимно зеленчуци, няма проблем да се яде и хляб. Зеленчуците и хляба се комбинират чудесно според принципите на разделното хранене.

Много е важно зелените листни зеленчуци като салата и спанак, да се приемат обработени за да не дразнят стомаха.

Съвсем спокойно към менюто си Девите могат да добавят ориз и картофи- все пак Меркурий ги пази от затлъстяване.

Везни




Всяко хранене за Везните представлява малък празник. Но най-голямата им слабост е десертът. Почти е невъзможно една Везна да пропусне десерта.

Много по-вероятно да пропусне всичко останало, но десерта е почти свещен за тях.

Почти всички представители на този знак са пристрастени към шоколада.

Особено се засилва това привличане, когато им липсва партньор. За съжаление тази любов към сладкото често се забелязва и върху фигурата им.

Най-препоръчителната диета за Везните е тази, която не натоварва бъбреците и черния дроб, тоест съобразена и балансирана.

Те могат да си похапват без проблем телешко месо със салата, крехки птичи меса, плодове и зеленчуци в огромни количества.

Само така ще си набавят необходимите им вещества като витамини и белтъчини. Сладки плодове могат да ядат по всяко време на годината и на деня.

Есента е техният сезон и те могат да си правят всякакви кулинарни експерименти с грозде, круши и праскови. Особено полезни за тях са храни, съдържащи фибри и комбинирането им с обезмаслено кисело мляко.

Скорпион




Комбинация на подправки и съчетаването им с храните прави Скорпионите магьосници в кухнята. Силата им се крие в ароматите и простотата на добрите продукти. Храната задължително трябва да е комбинирана с подходящо питие...

Представителите на тази зодия трябва много да внимават, тъй като са предразположени към хранителни натравяния, често предизвикани от тях самите.

Уязвими за Скорпиона са половата система и носа. За сметка на това, те имат изключително добре развито обоняние, както в буквален, така и в преносен смисъл.

Всякакви морски храни им се отразяват много добре- различни видове риба, морски дарове и дори водорасли.

Всички храни, смятани за афродизиаци също са добре дошли за Скорпиона - моркови, домати, праз, аспержи, люти чушки, бадеми и т.н.

Лошо комбинирана храна, обаче може да доведе до доста неприятни последствия за тях. Особено много трябва да внимават при консумацията на гъби.

Стрелец



Що се отнася до храненето, и тук Стрелците не изневеряват на себе си. Както винаги най-добрата мярка е количеството.

Стрелеца би си поръчал оригинална и екзотична храна без да се притеснява, че може да не е по вкуса му, ако нещо не му допадне ще поръча друго.

Слабите места на Стрелците са бъбреците и черния дроб- органите, които отговарят за пречистването на организма.

Заради склонността си да прекалява с храната, алкохола и удоволствията, Стрелецът често страда. Характерни за него са всички заболявания, започващи с думата ”хипер”.

Съвсем логично, най-важното за този зодиакален знак е, каквото и да яде, да не прекалява.

Може да похапва от не нетлъстите меса, плодове и зеленчуци (с изключение на патладжани) и плодови фрешове.

Ако все пак не може да се въздържи от желанието си да консумира от всичко по много, най-доброто решение е да спазва принципите на разделното хранене.

По този начин ще може да приема голямо количество храна от един тип без това да пречи на разграждането и.

Козирог



Козирозите са най-големите ценители на отлежалите вина, изисканата храна и официалните вечери. Въпреки че Козирогът е работохолик и прекарва по-голямата част от времето си на работа, той е традиционалист и винаги намира време за един хубав обяд.

За него просто е недопустимо да хапне сандвич на крак.

Слабите места на този зодиакален знак са костите, ставите, зъбите и ушите.

Храните, които са препоръчителни за този зодиакален знак са предимно кореноплодни зеленчуци - червено цвекло, картофи, ряпа, целина.

Плодове и зеленчуци Козирогът може да яде в неограничени количества.

Броколите и доматите са много добър източник на витамини. Добре е да яде по една кофичка кисело мляко всеки ден, така ще си набави необходимия калций.

Не се препоръчва прясното мляко, тъй като веществата в него трудно се приемат от организма на възрастен човек. Не се препоръчва и прекомерната употреба на сирена и други млечни продукти.

Водолей




Представителите на тази зодия са от онези хора, които не могат по никакъв начин да бъдат накарани да ядат нещо, което не обичат. В медицинската астрология Водолей управлява кръвообращението, нервите и прасците.

Той не трябва да яде нищо, което претоварва стомаха. По принцип най-доброто хранене за Водолеите е вегетарианското.

В никакъв случай не е добре да ядат мазна храна и особено мазно месо. Всички плодове и зеленчуци, които стимулират умствената дейност, са подходящи.

По отношение на храненето водолеите стават истински зли, ако някой ги задължи да присъстват на редовните закуски, обеди или вечери.

Рибата, храните, богати на витамин В, и тези, които стимулират циркулацията на кръвта – като чили и люти чушки например, също трябва да са неотменна част от менюто на всеки Водолей, докато мазните и пържените храни е най-добре да се избягват.

Риби


Особено важно за Рибите е да приемат леки храни, които не затрудняват движението на кръвта в тялото.

Лошото при тях е, че в менюто им присъстват повече напитки, отколкото храна. Препоръчително е да включат във всекидневното си меню всякакви плодове и зеленчуци, както и всички видове риба или морски дарове.

Представителите на този зодиакален знак са в състояние доста да ви объркат, както си и личи от знака на зодията.

Един ден ще мразят броколи, на следващия ще им е любимият зеленчук.

Спокойно, Рибите просто са изключително гъвкави и приспособими дори когато са на маса.

Ето защо вкусовете им почти винаги се припокриват с тези на техните сътрапезници. Иначе като цяло си падат по всички видове морски дарове.

Добре е да наблягат на течностите, но в никакъв случай на тези с високо алкохолно съдържание.
 

More from View Sofia

More All About Life