Следва

Chanel Есен 2021: всичко, което блести, е злато

My Style: Кевин Костов, момчето танц

На гости на Кевин, 20, който не носи цветни дрехи, но самият той е цвят - нещо между керемидено червено и слънчево жълто 

All fashion преди 3 години

Той танцува и преподава хип-хоп. Варненец е, но е тук (за наша радост) за да учи Графичен дизайн. Обича всяка забавна компания и "да правя глупости". Има две котки, едната от които няма име, а другата се казва "Мише". Момчето с чаровно къдрава коса и сини като боровинки очи е "момчето танц", защото всичко от битието му "танцува" - стилът особено... Говорим с ТЯХ - Кевин и стилът му. 

View Sofia: Кевин, тези обувки са много бели! Нови ли са ти?
Кевин Костов:
А, не. Никак не изглеждат нови. Опитвам се да си пазя всичко, тези ги нося колкото да се разхождам с тях...

V.S.: Super Star ли е - за всичко е!
К.К.:
Да, те са за всичко, само гледам в залата да съм с някакви по-удобни обувки - тези са с твърде плоски подметки.

V.S.: Отговори на редовния въпрос за Началото. Как започна?
К.К.:
Историята е много смешна. Аз от малък чуя ли музика, винаги започвах да скачам, както всяко малко дете...

V.S.: Коя зодия си?
К.К.:
Стрелец.

V.S.: Обяснимо значи, та...
К.К.:
Брат ми започна да танцува, когато аз бях в 7-ми клас. Дотогава не исках да се записвам, защото ме беше срам какво ще кажат приятели, съученици... Така и не се записах... Брат ми обаче го направи, а аз на секундата си казах: "Само да завърша и се записвам" и то само и само, за да мога най-накрая да стана по-добър от брат ми в нещо. Той винаги е бил по-добър от мен във всичко, което сме правили.

V.S.: Винаги във всичко ли е било така - каквото прави той, ти правиш същото, по-добре или не точно?
К.К.:
Не в съвсем всичко, но в по-голямата част от нещата, да. Така процедирах.

V.S.: Какво обличаш като танцуваш?
К.К.:
Гледам да ми е удобно, обаче за мен е важно да изглеждам добре, докато танцувам, понеже, когато изглеждам добре, се чувствам добре. Същото е и наопаки - когато се чувстваш добре, каквито и дрехи да носиш, изглеждаш добре. Много зависи в залата какво точно танцуваме, понеже различните стилове си имат техен си дрескод. Go-to ми е черно поло или блуза с дълъг ръкав и върху него тениска.

V.S.: И не ти е топло?
К.К.:
Не съм казал такова нещо *смее се*. 

V.S.: А принципно у вас стоиш ли си с чанта?
К.К.:
Специално за вас е.

V.S.: Какво друго си приготвил специално за нас?
К.К.:
Главно дрехи, които ми напомнят за залата... и други важни неща - например първата ми голяма тениска, единствените шорти, които притежавам и в които се харесвам, такива неща... 

V.S.: От къде пазаруваш всичко любимо?
К.К.:
От втората употреба. Вторите употреби са златна мина - БУКВАЛНО. Особено във Варна...

V.S.: Нима там, на морето, има повече second hand злато, отколкото в София? Това трябва да се провери.
К.К.:
Определено. 

V.S.: А любима находка от софийските втори употреби? Поне да се успокоим, че и тук не е зле...
К.К.:
Трудно е да се сетя, защото почти целият ми гардероб е втора употреба и не знам вече кое откъде е... Но и тук има супер места, даже ей тук надолу по-улицата е един чуден second hand, ще ви го покажа (кварталът е Хиподрума, бел.ред).

V.S.: В тази симпатична студентска бърлога живееш. Переш и готвиш сам тогава?
К.К.:
Не, със съквартирантката ми, с която сме най-добри приятели. И се справяме. Много е добре да живееш със съквартирант, а в София е приятно. 

V.S.: Как ви се отазява този град?
К.К.:
И на двамата много добре, защото друго е да живееш на свое си местенце, в което можеш да правиш каквото и както си решиш. 

V.S.: А нещо в София, което ти е почти безпределно неприятно? 
К.К.:
Много бързо става мръсно вкъщи... В София има толкова прах, че през три дни чистя.

V.S.: А всеки ден ли си палиш свещи и лампи от сутринта?
К.К.:
Е, не всеки, честно казано, но ми е доста уютно така. 

V.S.: За колко време редиш Кубчето?
К.К.:
Най-бързо съм го редил за 40 и нещо секунди. А това голямото също е лампа. Много харесвам да има различни светлини около мен. 

V.S.: Без да искаме да те стряскаме, тази тениска бихме ти я съблекли и взели за себе си. Обувките също...
К.К.:
Обувките са ми любими, от Buzz са и всъщност са награда. Спечлих ги през първата карантина, когато всичко, включитено и танците, беше онлайн. Бях на workshop на Реми, в който трябваше да качим видео на хореографията му, и най-доброто видео печели кец по избор от Buzz. Това е най-удобната обувка, която притежавам. Танцувал съм с тях веднъж и разбрах, че, ако искам да танцувам с такива, трябва просто да имам втори чифт. 


Говори ми за ЛЮБОВ, Реми Тоин


V.S.: По описанието ти отпреди малко съдим, че в момента си в класически dance outfit. Прави ли сме?
К.К.:
Точно. Това е любимата ми долница за танци. Освен че е много удобна, тя е мърч на Monster Moves, което е марката на един от нашите хореографи. А тениската... от втората е, да. Обичам комбинацията черно и червено, а като цяло не обичам да смесвам много цветове. Доста по-класно изглежда всичко, когато не си много натруфен. 

V.S.: Имаш ли любими дизайнерски марки?
К.К.:
Харесвам си Nike и Adidas, а втората употреба ми е много по на сърце от луксозните брандове.Свикнал съм си със стила и начина на живот така - ако ми трябва нещо, ще ида първо до втората, само ако евентуално имам повод, ще отида до мола. Най-официалната ми дреха е костюмът за бала, който също си направих по мой си начин: навих си крачолите, бях с черни Vans Oldschool, сложих дълги бордо чорапи и бордо папийонка, връзка за обувки вместко колан. 

V.S.: Кои са твоите дрехи със сантиментална стойност? 
К.К.:
Всичките са във Варна, за жалост, но главно танцови спомени. Имат си специално рафтче в гардероба и не ги пипам. Тениска от участие на летището във Варна, панталон, който напръсках със спрей за джанти, за да стане сребърен...

V.S.: А такъв човек ли си, който трупа и събира, и притежава стотици дрехи, които никога не носи? 
К.К.:
Да! Да! Определено Да! Имам супер много дрехи. Това вляво ми е шкафът с дрехи, които изобщо не нося, а този вдясно е с нещата, които нося. Еднакви са като количество май... А в интерес на истината не разграничавам дрехи за танци и дрехи за навън - нося всичко навсякъде, защото така се чувствам по-себе си. Във фита, в който ме виждате в момента, мога да се облека още хиляда пъти, просто в различни цветове. 

V.S.: А от този гардероб, левия, има ли нещо, което знаеш, че никога няма да облечеш и си готов да махнеш веднага? Или сантиментът надделява?
К.К.:
 Ами, аз си ги харесвам, предпочитам да си стоят, не бих ги хвърлил. Все за нещо може да са полезни. Пазя си всичко, особено крафт дрехи от спектакли - не ги нося, но може да потрябват. 

V.S.: А хавайските ризи с къси ръкави са страст, колекция, какво?
К.К.:
Много ги обичам... не танцувам с тях, защото не са достатъчно широки. Имам едно правило, което спазвам, като си купувам дрехи: Не мога да си купя дреха, ако тя не танцува.

V.S.: Какво значи да танцува?
К.К.:
Означава да стои добре докато танцувам. Това е. Така ме е научил моят ментор и учител. Ако не се чувствам добре с дреха, докато танцувам, няма да се чувствам добре да я нося и да я имам въобще. 

V.S.: Ти ни посрещна със Спотифай плейлист - какво слушаш, как се казват листовете ти?
К.К.:
Плейлистът ми се казвааа... Liked songs *всички се смеем*. Слушам всичко, което носи настроение. Като жанрове - хип-хоп, R&B, commesrial музика, бийтове без текст, много харесвам музикални картини. Това е като звуците на дъжд, например, които хората си пускат като спят, само че по-музикални и тематични. 

V.S.: А нещо по-екшън: има един тренди въпрос, който гласи: "Ако имаш пистолет до главата си и е на живот и смърт да изпееш една песен без грешка, коя би избрал?"
(Фотографът: Принципно аз бих казал "Зайченцето бяло".)
К.К.:
*смее се* Аз - Good Days на Sza. 

V.S.: A какво рисуваш?
К.К.:
Рисувам главно за унверситета. Любима задача, която съм имал, беше да тансформираме ягода в различни образи, свързани с различни исторически периоди - Праистория, Египетски период, Ренесанс, Бъдеще. Мога да ви покажа как съм го интерпретирал. 


Ягода в Праисторията

V.S.: Жестоко е! Отправи ни едно толкова артистично пожелание.
К.К.: Пожелавам ви всеки ден да намирате какво да ви движи! Дори най-малкото изместване днес може да ни заведе до нови и необитавани светове утре.

More All fashion