Следва

Lunchtime Shopping: Шах с дрешката

Прекалено красиво, каквито са мечтите: Elie Saab Couture Пролет/Лято 2021

Още през януари направи впечатление решението на Модната къща да пропусне участието си в официалната Седмица на висшата мода в Париж, която премина от 25 до 28 януари 

Runway преди 2 години

Вместо това брандът прецени, че е по-интелигентно да дочака точния момент да представи новата си колекция висша мода. Е, моментът настъпи. С помощта на новата си пищна мода ливанският дизайнер пренася нас, а и целия свят, в един нов свят, в който главните роли се падат на надеждата и мечтанието, а пътят ни води към едно божествено, царствено, необикновено бъдеще. Колекцията Elie Saab Couture Пролет/Лято 2021 е една ослепителна зрелищна реалност, в която нищо друго няма значение, освен тържествуващият, самоуверен, божествен силует на Жената. 

12-ият час се материализира в колекцията в сребрист копринен шифон и моаре от тафта, плавно преливащи в огромни силуети, управлявящи пространството. Падащи съзвездия, греещи толкова ярко, че окото почти не издържа, изпълнени от пищни сребърни бродерии напомнят искрящо нощно небе. Ефектните пера в прочита на изобилни аксесоари, ръкави, крилати рамене и детайли, довяват космически повей, а погледът, обърнат към пищното и категорично с далечен хоризонт бъдеще, се рамкира от кристални маски. Приказната магия на Вселената се превръща в бляскаво пространство, наситено с неповторими силуети, обемни форми и изключително по майсторството си напластявания, пренасящи жените, които носят тези рокли, в един фантастичен паралелен свят. 

"Отчитайки ставащото около нас, наистина имаме нужда да мечтаем", споделя дизайнерът Ели Сааб. "Обикновено около 90% от моите дизайни са носими. Този път обаче отидох малко по-нататък и представих колекция с по-преувеличени обеми и много пера, защото, когато мечтаем, искаме точно това - да гледаме и докосваме със сетивата си неща, които са далечни, магични и недостъпни". 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.