Следва

15 чувствени снимки на младата Летисия Каста по повод ЧРД!

Знаете ли, че кралица Елизабет притежава McDonald's?

Кожени дивани, лакиран под и обслужване по масите: кралица Елизабет II притежава изключително луксозен McDonald's, където обаче никога не се е хранила

Celebrities преди 2 години

Представяйки си владенията на кралица Елизабет, първото, което ни идва наум, са замъци, дворци, лукс... От Бъкингамския дворец до замъка Уиндзор, преминавайки през паркове и състезателни писти, през половината от брега на Обединеното кралство, през всички лебеди по Темза и почти през цялата Риджънт стрийт - всички те са собственост на английската корона. Империята на Елизабет II притежава имоти на приблизителна стойност 13 милиарда лири (повече от 15 милиарда евро).

Изненадващо, McDonald's също е част от всичко това. Точно така, Нейно Величество притежава McDonald's с голяма drive-through зона! 

Къде е (и какъв е) McDonald's-ът на кралица Елизабет?

Според „Business Insider”, Елизабет II всъщност притежава земята, върху която се намира заведението на McDonald's в Banbury Gateway Shopping Park, Оксфордшир, на около 130 километра от Лондон.

Отворен през 2015 г., този ресторант на популярния бранд за бързо хранене е част от търговски център, който включва Costa Coffee, Starbucks, огормните магазини за дрехи на Marks & Spencer и Primark. Кралица Елизабет притежава всички тези търговски обекти.

Както сами се досещате земята е собственост на „Crown Estate” и това не може да бъде класическият McDonald's, с който сме свикнали. Този отворен за обществеността обект е абсолютно достоен за кралица: снабден е с кожени дивани, столове Eames и луксозен дървен под. Сервира са на маси, при това луксозно. Менютата са дигитални, а част от сградата е снабдена с wireless recharging, където може да заредите телефона, докато се храните.

Разбира се, и храната на това място е по-специална от тази, която се сервира в класическите McDonald's. Не само с по-добро качество, но и с по-голям избор. В менюто са включени всички емблематични ястия на заведението, но се предлага още чай и любимата на кралицата овесена каша.

Кралицата никога не е посещавала McDonald's, за разлика от други членове на кралското семейство. Няма сведения кралица Елизабет да е ходила в този или който и да е друг ресторант от веригата през живота си, въпреки че знаем, че Нейно Величество има слабост към пържените картофки.

Има обаче няколко кралски особи, които със сигурност са похапвали в заведението и които харесват този тип храна: става дума за принцовете Уилям и Хари.

Двамата братя са заснети като деца, докато ядат в McDonald's, тъй като майка им, принцеса Даяна, взема решението да ги води извън двореца, за да изживявят „нормални“ неща.

Дарън Макгрейди, личният готвач на кралското семейство от над 11 години, си припомня момента така: „Децата обичаха McDonald's. Излизаха да хапват бургери, пържени картофи с ръце и всякакви американски ястия. Те бяха принцове, но имаха небцета на деца”.

В тази връзка и по същите причини сме сигурни, че Джордж, Шарлот и Луи също биха оценили много една или поввече вечери в McDonald's. Дали Кейт и Уилям като родители мислят така, обаче, не знаем.  

More Celebrities