Следва

Salon Olfactive с внимание към 100-процентовия мъж

Усещане за пролет с новата колекция на Betty Barclay

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за...

All fashion преди 14 години

Колекцията на Betty Braclay за пролетта и лятото може да се определи като релаксираща и хармонична. Лесна за възприемане, тя в същото време носи усещане за нещо ново и непознато.

Удобството и балансираните съчетания са разчупени от находчиви женствени решения. Изразителни материи и оптимистични цветове подчертават модерната линия, която марката следва.

Пролетната колекция дава началото на изпълнен с живот сезон и представя една спокойна модерна линия, одухотворена от прелестна женственост.

Отделните части от облеклото се съчетават много лесно и това премахва всяко напрежение, а цветовете създават позитивно настроение – всичко излъчва оптимизъм и безгрижие.

Колекцията съвсем естествено следва мотото – „ди-стрес”, „без усилие”. За общия релакс вид допринасят структурните тъкани и „живата” повърхност на по-леките материи.

Особено съществено е, че всички платове се усещат с приятното чувство на гъвкавост и приспособяване към линиите на тялото. През лятото, ярките карета и райета продължават успешното си представяне от зимния сезон в нови, леки десени.

Щампите са привлекателни, направени с много въобръжение – в тях цветовете играят основна „роля”, но са по-малко интензивни от предходния сезон. Палитрата от багри, макар и деликатна, внася много оптимизъм със своята виталност докато контрастите придават ясната изчистена линия.

Най-важните тенденции на сезона, така наречените „кий лукс”, са навитите широки „мъжки” панталони, както и късите панталонки, блейзерите с изчистен силует, вкл. вариантите с къс ръкав и тесните прилепнали елечета, дългите блузи или ризи.

Дългите ризи и туниките са задължителни през сезона! Къси или дълги, игриви или строги, елегантни или спортни, никоя жена няма да се справи без поне една туника или дълга риза. Съчетават се с тесни навити панталони, капри модели, които са хит за лятото, много тесни клинове, или новите „трегингс” – ластични панталони-клин.

Полите спечелиха интереса на дамите с разнообразните си материи и кройки, с дължина до коляното, тесни и прилепнали, прави или в А-силует. Носят се с плетени комплекти от блуза с жилетка.



Роклите са разнообразни – от прави и невталени, до новите предложения на тесни рокли с колан, с бюстие или разкроени (вкл.макси дължините), изработени от шифон, памук и жарсе в изразителни щампи.

Ансамбълът завършва с жарсен топ или във вариант с изплетени „прибрани” рамене, както и с къси или дълги плетени жакети във всякакви форми. Моделите могат да варират, от по-спортни и нерафинирани до фини и изискани.

Трикотажни сака и блузи внасят небрежно елегантен привкус към колекцията, комбинирани към панталони от оригинални материи. Малкото сако ”Шанел” със структурна повърхност, е в съчетание с къса тясна пола или джинси.

 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.