Следва

Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак

Рейчъл Макадамс казва твърдо "не" на роля в „Дяволът носи Прада". Историята на отказа и замяната с Ан Хатауей

Рейчъл Макадамс е първоначалният избор за главната роля в The Devil Wears Prada, но отказва ролята три пъти 

Celebrities преди 2 години

В крайна сметка актрисата, изиграла ролята на Анди, т.е. Ан Хатауей, влетява в хола си, крейщейки "Дааааааааа!!!!!".

Опитваме се да не обръщаме внимание на шокиращия факт, че от излизането на The Devil Weаrs Prada изминаха 15 години, и предпочитаме да се насладим на интересно късче от неразказаната история на филма, разказано от Entertainment Weekly. Въпреки че от днешна гледна точка е трудно да си представим друг на мястото на Ан Хатауей в главната роля на Анди Сакс, оказва се, че тя далеч не е първият избор на студиото. Всъщност Fox 2000 първоначално иска Рейчъл Макадамс, дори няма резерва на нейно място, просто трябва да е Рейчъл. Проблемът е, че самата Макадамс отказва, и то многократно. 

via GIPHY

"Три пъти оферирахме Рейчъл Макадамс. Студиото бе твърдо решено да я има, но тя явно бе решена да откаже", споделя режисьорът Дейвид Франкел. Според мълвата около филма, Макадамс се стреми да играе по-леки роли след глобалния успех на The Notebook и "Лоши момичета".

via GIPHY 

След категоричния отказ на госпожица Макадамс, започва обмислянето на алтернативи. Сред спряганите имена са Натали Портман, Скарлет Йохансон, Кирстен Дънст и Кейт Хъдсън. Хатауей обаче решава, че ще направи всичко, за да получи ангажимента. "Прегледах сценария и установих, че това е моето нещо. Всичко във филма ми беше ужасно интересно. Приех идеята за ролята изключително сериозно, но по удивително радостен и лек начин", казва тя. Първоначалните резерви на студиото към личността й са резултат от нейната „ориентирана към тийнейджъри филмография". 

Бившият президент на Fox 2000 Елизабет Габлер си спомня невероятните усилия на Хатауей да спечели ролята. „Спомням си как седеше на дивана в офиса ми и обясняваше защо иска да го направи, защо трябва да играе тази роля и даваше бележки по сценария за третото действие. В крайна сметка не ги взехме под внимание, но нейната чувствителност се оказа напълно съобразена с това, което в крайна сметка снимахме", казва Габлер. "Ани не обича да се предава. Не спира да води преговори, да се обажда, да връхлита в кабинета на изпълнителния директор на Fox. Дори написа в тефтера си с желания заповедното изречение "Наеми ме".


101 модни цитата, придобили иконичен статут


В крайна сметка Мерил Стрийп изиграва решаващата роля в кастинга на Хатауей. „Мерил беше нетърпелива да приключи филма и каза: „Нека се срещна с нея", спомня си режисьорът Франкел. "Планината Броукбек беше на път да излезе. Ани има прекрасна малка роля в него. Мерил изгледа сцената й във филма, след това се среща с нея, извиква Том Ротман от Fox и каза: "Да, това момиче е страхотно. Мисля, че ще работим добре заедно." (Четете още: От My Beautiful Launderette до "Планината Броубек" - най-добрите LGBTQIA+ филми)

Новината, както можем да се досетим, изстрелва Хатауей на седмото небе. "Търпеливо изчаках да ми дойде редът и най-накрая получих обаждането. Това е най-лесното "да" в живота ми", казва тя. "Спомням си момента, в който разбрах, че получавам ролята, просто тичах с писъци из целия апартамент. По това време имах куп приятели, влетях в хола и изкрещях: "Ще играя в "Дяволът носи Прадааааа!" Днес, 15 години по-късно, си даваме сметка, че радостта на Ан е крайно оправдана. Освен че направи ролята на живота си, актрисата подпечата кариерата си с гриф "строго успешно".  

More from View Sofia

А ти, склонен ли си да печелиш от OnlyFans - платформата за ексхибиционисти, артисти и всеки друг, който няма проблем с това

Health преди 10 месеца

Едно пътуване из една от най-известните платформи, която почти не е контролирана. В нея някои се забавляват, а други забогатяват, но не можем да не споменем и че мнозина са изложени на риск.

"Тина" - лебедовата песен на иконата

Celebrities преди 2 години

Новият документален филм на HBO - „Тина“, е лебедовата песен на иконата за нейните фенове. По повод премиерата на лентата, припомняме най-невероятните моменти в ослепителната кариера на Тина, продължила над шест десетилетия. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.