Следва

Обичта на известните: Пийт Дейвидсън и най-новото му гадже, Фийби Дайнвор, на Уимбълдън

We Love: Марго Роби за Vogue, вълшебни кадри и страхотен разговор за всичко

Харесваме тази руса, 31-годишна, супер талантлива кукла...  

Celebrities преди 2 години

Колегите от Vogue също я харесват и за летния си брой я срещат широко усмихната и прекрасна, разположена удобно на дивана вкъщи в Ел Ей, в компанията на любимото зверче - питбулката Бел. Марго е нежна, лъчезарна и истинска. В контраст с грациозните й кръстосани крака е огромният Miami Heat суичър, в който е сгушена. Чаровно хапва зърнена закуска в купичка, докато бавно излиза от поредния мигренозен пристъп - красавицата страда от мигрена откакто е на 8, което не предполагахме, предвид успеха и натоварения й живот. Тя живее в австралийския Голд Коуст, родния й дом, заедно с майка си, братята си Камерън и Лаклън, сестра си Аня и тъмните болки зад очите, които често я мъчат. Сравнява чувството от мигрената с живот в тъмна стая, разтривайки слепоочията си, току-що посрещнала екипа на Vogue. Изключително гостоприемна е, макар че с досада допълва, че, ако някой запали кибритена клечка в този миг, най-вероятно ще ослепее: ”Снимачната площадка всъщност е най-лошото място за мен - взимам хапче, настанявам се в гримьорната и моля да ме гримират винаги на тъмно,” казва госпожа Роби.



„Днес съм толкова объркана...” Бързо става ясно, че това е може би идеалният момент за интервю с Марго Роби - дори след подобно тежко физическо изпитание, тя остава изящна, но също леко груба, раздразнителна и замислена (в противен случай вероятно, темпото на блестящата й енергия би разсеяло всички).


Ваканцията на известните: Марго Роби, ретро бикините и съпругът в Мексико


Току-що навършила 31, тя вече има кариерата на някой два пъти по-възрастен, което отдаваме на факта, че красавицата идеално знае какво иска. На 17 тя пише до продуцентите на сериала “Neighbours” и получава роля като редовен член на актьорския състав. „Бях там месеци наред преди да разбера, че колегите ми нямат други професии, извън тази (по това време Марго прави сандвичи в Subway, бел. ред.). Въодушевено питах всички: Нима работите като актьори на пълно работно време? Нима това е възможно? Добре! Това е страхотно... и аз ще го направя! Това е едно от прозренията на живота ми!”

Три години по-късно Марго се мести в Америка заради роля на стюардеса в сериите на лъскавата историческа драма „Pan Am“. Те й отварят пътя към прослушвания и кастинги. Описанието на героинята й във „Вълкът от Уолстрийт” на режисьора Мартин Скорсезе е определено като „Най-яката блондинка някога”. За ролята си в него Марго смело излиза от сценария, зашлевявайки безсрамен шамар на Леонардо ди Каприо, което я изстрелва директно в Холивудските висини. По-късно Скорсезе казва, че я вижда като хибрид между три велики дами на Холивудската сцена - Айда Лупино, заради емоционалната й дързост, Карол Ломбард, заради комедийния талант, и Джоан Крофорд, заради невероятната й упоритост. „Това изцяло промени ситуацията, в която се намирах, беше следващият повратен момент за мен,” смирено продължава разказа си Марго. 

В същияя този момент на актрисата се отдава възможността да продуцира собствени проекти. През 2014-та, Марго Роби отпътува за Лондон, за да стартира продуцентска компания с тримата си съквартиранти, един от които е Том Акърли, мъжът, който грабва сърцето й и с когото сключва брак две години по-късно. Кръщават компанията си LuckyChap, а целта й е да разказва женски истории на екрана и да подкрепя женските създатели зад кулисите. Сценарият на „Аз, Тоня” е за биографичен филм с доста черен хумор, посветен на фигуристката Тоня Хардинг, който се прехвърля от продуцент на продуцент, преди да попадне в ръцете на LuckyChap. Скоро след сватбата на Марго и Том започват снимките, а резултатът е мрачен, весел и многостранен дотолкова, че да донесе на актрисата първата й номинация за Оскар.

Горе-долу по същото време Роби си урежда среща с Куентин Тарантино. Просто така, тя отново прави това, което си е наумила. Съответно впечатлен, той й дава ролята на Шарън Тейт в „Имало Едно Време... в Холивуд”, чиито сюжет е паралелен на реалната история за убийството на Шарън от Чарлз Менсън. Докато гледа филма, сестрата на Тейт се разчувства дълбоко, когато чува гласа на Шарън да излиза от устните на Марго. След това пък идва филмът „Bombshell”, в който Роби играе героиня, базирана на истинските истории на три жени, подложени на сексуален тормоз, докато работят в Fox News. В края на всеки снимачен ден за този филм ръцете й треперят: „Има нещо, което се случва с психиката ти, догато играеш... въпреки че мозъкът ти знае, че се преструваш пред камерата”.

Същото се отнася и до ролята й на Харли Куин, в която изглежда като Мерилин Монро,  потенциален гост на фестивала Burning Man, междувременно преминавайки през кофти раздяла. „Не е ли яко!?”, възкликава всеки път Харли, преди тя и бандата й от момичета в “Birds of Prey” да избият всички пред очите си с гранати и арбалети. „Експлозии и стрелба с оръжия - въпреки че са обезопасени, тялото ти започва да реагира така, сякаш не са, сякаш всичко е истинско. Адреналинът скача до тавана.” От всичките тези вълнуващи преживявания Марго често има проблеми със съня - понякога за нея да заспи е предизвикателство, защото тялото се чувства „сякаш е било във военна зона”.


От клинове до палтата на Манго - стилът на Марго Роби заслужава да е модното ни вдъхновение през 2021 година


Не е изненада, че сънят й е проблем. Тя подръпва ръкавите на големия суичър и казва: „Лежа си в леглото и се чудя какво да направя за глобалното затопляне, после се сещам за онова нещо, което направих преди 7 години, което се получи по грешен начин... за задачите ми за утрешния ден също...”. Виждаме Марго Роби в момент, в който се замисля за това да забави темпото. „Не знам дали е от тридесетте или от това, че животът ми просто пое в една странна посока. По време на локдауна стоях вкъщи повече отвсякога. Откакто се помня се движа с 1000 километра в час и това понякога става страховито, но най-накрая имам чувството, че е окей просто да стоиш мирен. Досега не съм се чувствала така,” разказва, сбръчквайки лице почти виновно. „И въпреки това, ако искам нещо, не мога просто да си стоя, трябва да направя всичко възможно, за да се случи.”

Марго често споменава ролята си на Харли. Готиният костюм, перуката и грима не са единствената причина актрисата да обожава тази своя роля... тя просто харесва нежния пол, поставен в центъра на екшъна. „От гледна точка на бизнеса, това да се занимаваш с екшън филми е високоплатена работа, така че наистина искам да се застъпвам за жените, които създават големи екшън филми, защото е нелепо схващането, че жените не се интересуват от екшън." Докато изразява последната си мисъл, тя се подсмихва, но се забелязва и нотка гняв заради сексизма, срещу който Роби се бори. Замислена за предстоящия си филм, продължение на „Самоубийствен отряд”, в който Харли Куин е изпратена на мисия да унищожи подобие на нацистка лаборатория заедно с групата си кримки, Марго разказва, че е предвидена сцена, в която тя ще е с разкъсана червена бална рокля, две заредени оръжия и окървавен нос - „Това ще е страхотно, нямам търпение!”, възкликва тя.

Виола Дейвис, с която си партнират в първия филм от поредицата, разказва за ситуация, в която Джаред Лето (в ролята на Жокера) прави номер на Марго. „Три пъти й казах да не отваря една конкретна кутия, която използвахме за снимките,” казва Виола. „Тя все пак го направи и от вътре излезе най-големият черен плъх, който можете да си представите, а Марго просто му се зарадва, погали го, без страх, без погнуса. Прие го с пълна радост.”

Марго си има тайно място, вила с къща на дърво, някъде в средата на Европа, за моментите, в които има нужда от почивка. Много би й се искало да е там и сега, но амбициите я човъркат отвътре. „Искам да режисирам,” споменава с престорен срам. „Искам да опитам да пиша, това би било огромно предизвикателство. Също така смятам, че режисирането е привилегия, а не право, но имам история в главата си от години и трява да положа мастилото върху хартия, за да разбера дали звучи нелепо или не”.

Марго Роби е интересна, пълнокръвна и силно зареждаща жена. Талантите й са многолики и заразяващи, а тя не е просто поредното красиво лице на Холивуд, а истински активист и най-вече човек. Жена като всички жени, макар че не всяка от нас е имала възможността да зашлеви Леонардо ди Каприо... просто разкошна Марго! Следват кадрите от корицата и сесията, изданието е Vogue UK, броят - август 2021.  

More Celebrities