Следва

5-те най-добре облечени сериала: Моден разбор на костюмните номинации Emmy

Историята за синята рокля Marc Jacobs, която Кари трябваше да носи в интрото на "Сексът и градът"

 Coulda, woulda, shoulda...

 

Movies & TV преди 2 години

Ами, синя е. И дълга. И коренно различна от бяло-розовото тоалетче, с което асоциираме мелодията и шумния Ню Йорк от 45-секундното интро на любимия ситком, чието продължение се снима в момента. Гардеробът на Кари Брадшоу отново се обсъжда енергично, както винаги, припомняме ТУК най-емблематичните й тоалети, включително този, с който сме я виждали най-често - розов потник и бяла пола в силует на балеринска пачка. Истината е, че можеше от най-популярната, тази визия да бъде "никой", защото първоначалният план за въвеждащия тоалет на Кари е този: 


Скандал: Кари Брадшоу облече Forever 21!


Нейната естествена увереност в себе си виждаме дори когато преминаващ автобус измокря снежнобялата пола, но всичко е окей, защото на автобуса има реклама с нейния лик. Именно този образ на героинята определя как ще възприемат и всички останали самата Кари - не идеална, но вярна на себе си. Но какво, ако пачката, която дизайнерът на костюмите за сериала Патриша Фийлд купува само за пет долара, не беше там за сметка на синята рокля?

Първоначално така е трябвало бъде, макар за нищо на света да не можем да си я представим в тази визия днес. През 2017 г. от HBO "признаха" първоначалния план за интрото на поредицата, който никога не е използван. Сценарият е до голяма степен същият: Манхатън, дъждовно време, Кари, спъвайки се, грациозно избягва от "улични препятствия" и накрая вижда реклама със своя снимка. Ключовата разлика: по план героинята носи небесносиня рокля с А-образна линия точно до под коляното от лятната колекция на Marc Jacobs 1998, без сутиен. Единственото нещо, което доближава тази дреха до пачката, е горният слой тюл. Голяма синя чанта и бели сандали допълват визията . В същото време, както по-късно признава Сара Джесика Паркър в интервю, в онези дни дизайнерите не са били особено развълнувани да видят дрехите си в сериала. Шумът в дизайнерските среди започва едва след като за втория сезон на сериала Fendi дават като "инвентар" своята знаменита чанта Baguette.


Кейт Мос на шоуто Пролет/Лято 1998 на Марк Джейкъбс

"Имаше два варианта за визията на Кари. Едната - с пачката, другата - със синята рокля. В първия случай Кари е напръскана от автобуса, във втория - тя се спъва, виждайки лика си на рекламен банер,“ разказва създателят на сериала Дарън Стар пред Entertainment Weekly през 2017 г. И двете версии са заснети през март 1998 г. на Пето авеню, близо до хотел Плаза. "Беше трудно на екипа да се съгласи пачката“, обяснява Патриша Фийлд. "Ние със Сара Джесика защитихме тази идея и Дарън каза: "Добре, но искам да видя и други варианти.“ В крайна сметка ние "спечелихме" и до днес Дарън Стар е съгласен, че това е правилният избор: "Това е нещо като метафора за това как Кари живее живота си в Ню Йорк."

За сравнение, но в реалния живот, през същия месец юни на 1998 г., когато излиза съответната колекция на Marc Jacobs, Уинона Райдър грабва роклята без колебание, комбинира с кокетни сребърни сандали и чанта в пастелно розово, подобно на подиумната визия на Кейт Мос.


Уинона Райдър, облечена в рокля на Марк Джейкъбс от колекция Пролет/Лято 1998 г., юни 1998 г.


Не вярваме на очите си! Ето кой е любимият Кари-тоалет на Сара Джесика Паркър


 

More Movies & TV