Следва

Истории от живота: "Свежият принц" Уил Смит, рожденик утре

Красавицата и мосю Арно: редки кадри на Наталия Водянова и съпруг

Поводът: изложба с картини от колекциите на руски музеи в Париж

 

Celebrities преди 2 години

Миналия петък "Колекцията на Морозови" (The Morozov collection), една от най-богатите колекции модерно изкуство в света, се завърна с грандиозно откриване в Париж. Домакин на арт-случката е Louis Vuitton Foundation, като 200 изключителни работи, събирани в продължение на десетилетия от заможните братя от Москва - Михаил (1870-1903) и Иван (1871-1921) Морозови, а днес собственост на руската държава, ще бъдат достъпни за посетителите до 22 февруари 2022-ра.



На откриването на изложбата, която изобилства от творби на импресионистите, както и великолепни руски автори, освен Еманюел Макрон, присъстваха и руският топмодел Наталия Водянова и съпругът й Антоан Арно, които, нека сме честни, много рядко се появяват заедно публично. Появата на двойката на изложението не е случайна: домакин на събитието е Фондация Louis Vuitton, а Антоан Арно е наследник на многомилиардната корпорация LVMH (Луи Вютон Мое Хенеси). От своя страна, руският модел не крие възхищението си от културата на родната страна.

Двойката, красива и бляскава, бе на откриването на едно наистина сериозно събитие - 200 изключителни платна и скулптури от руски и чуждестранни художници са предоставени специално от Музея на Пушкин, от Държавния Ермитаж и от Третяковската галерия.


"Скромна церемония за 300 гости", Наталия Водянова разказва за предстоящата си сватба с Арно


Харесва ни прецизният и елегантен стил на Наташа - светли сако, топ и пола, деликатно завършени с перлени бужита от видимо най-висок клас, светла чанта Christian Dior и тъмни обувки на ток. 


Наталия Водянова и Антоан Арно


Антоан Арно, Наталия Водянова и Даниел Лозакович

В инстаграм Водянова публикува няколко снимки от събитието и сподели впечатленията си от видяното:

Без думи, само емоция! Това не е за изпускане! Благодаря на всички хора, участвали в създаването на тази изложба, която прославя вековната културна връзка между Русия и Франция.


Антоан Арно, Валери Гергиев и Наталия Водянова


Валери Гергиев с оркестърd на Мариинския театър

Наталия разказва още, че концертът на оркестъра на Мариинския театър, ръководен от Валери Гергиев, е направил вечерта още по-вълшебна. На откриването, както казахме, са още френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит, руският министър на културата Олга Любимова и президентът на LVMH Бернар Арно. 

Изложбата "Колекцията Морозов: Шедьоври на новото изкуство" ще е в Париж до 22 февруари догодина. Чудесен повод да отскочим пак, след като вече го направихме за да видим Триумфалната арка, подчинена на мечтата и таланта на Кристо. 


Да си спомним за Жан-Клод, алтер егото на Кристо



Еманюел Макрон и Бернар Арно

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.