Следва

Метрополитън опера прекъсва отношенията си с руските артисти, които подкрепят Путин. Санкцията ще засегне и Анна Нетребко

Тъмните тайни на нелегалната пластична хирургия и романтичните измами

Модата на пищните форми, на които немалко личности в публичното пространство разчитат, за да привлекат погледите към себе си и профилите си, неусетно даде път на един сериозен проблем

Movies & TV преди 2 години

Максимата „колкото по-пищна, толкова по-атрактивна“ може и да е радостна за някои, но тя крие в себе си една смразяваща статистика.

Оказва се, че на някои от най-мечтаните плажове в Маями, а и не само, разбира се, голяма част от привлекателните форми са постигнати по евтин и доста опасен начин.

Разкрасителните процедури крият рискове от край време. Още в края на 19 век в Япония нашумява индустриалният силикон за подобни цели и това има своите последствия. В 21 век в САЩ обаче се случват неща, които мислим, че са останали в миналото. Стриптийзьорки, танцьори или просто жени и мъже, които нямат достатъчно ресурси да се сдобият с мечтаните форми, прибягват до услугите на лица без медицинско образование в евтини хотели, възползват се от съмнителни намаления в клиники за естетична хирургия и понякога даже губят живота си. Къде са пробойните и какви са мащабите на черния пазар за естетични процедури и може ли педиатър да извърши така желания „Brazilian Butt Lift”, ще научим от поредицата „Трафиканти с Мариана ван Зелер“. Десетте епизода на продукцията разглеждат разнообразни интригуващи теми от подземния свят и ще се излъчват по National Geographic всяка неделя от 22 ч., а първият ще ни запознае отблизо с един от най-опасните мексикански картели за производство и трафик на метамфетамини. Разследването по темата за нелегалната пластична хирургия пък можем да гледаме седмица по-късно, на 6.03.

Водещата Мариана ван Зелер несъмнено е от професионалистите, които не приемат „не“ за отговор. Разследванията ѝ стигат до най-тъмните кътчета на реалността, а любопитството и емпатията ѝ позволяват да се срещне с всякакви хора, да се запознае с мотивите им, да погледне проблемите от много страни. Така се случва и в света на романтичните измами. Само през 2020 г. от подобни злоупотреби, построени върху фалшиви профили, американците са изгубили над 600 млн. долара, а голяма част от потока на пари е насочен към Гана. Мариана се среща с членове на организирани банди в африканската държава, които обясняват в детайл схемите за съблазняване. Имат ли шеф тези банди и може ли да се влюбиш в жертвата, наричана от измамниците „клиент“, ще научим през април. А дотогава, във втория сезон на номинираната за „Еми“ поредица „Трафиканти с Мариана ван Зелер“ , ще разберем още за това какво се случва с крадените автомобили, как се развива пазарът на марихуаната в Калифорния след легализирането ѝ, какво се случва в потайния свят на незаконните мотоклубове, кои са жените босове в царството на кокаина и още много.

„Трафиканти с Мариана ван Зелер“ се излъчва в 10 епизода всяка неделя от 22 ч. по National Geographic, а първият е на 27.02.

More from View Sofia

"Сестра" на Светла Цоцоркова с отличие от кинофестивала в Сан Себастиан

Movies & TV преди 4 години

"Филмът на Светла Цоцоркова разказва за семейния живот и сестринството; за малките, уж невинни лъжи, които споделят членовете на едно семейство и за начина, по който могат да бъдат преодолени противоречията между близки хора – теми, които са познати на всеки от нас", пише Ксавие Анри-Рашид в сп. Варайъти.

Грандамата на пианото Елизабет Леонская гостува на Софийската филхармония

Music преди 3 години

На 18 февруари Софийската филхармония посреща на сцената на зала „България" една от грандамите на пианото – Елизабет Леонская. Под диригентската палка на Роберт Фаркаш легендарната пианистка ще представи Третия концерт за пиано на Бела Барток. Във втората част на вечерта ще звучи 39-та симфония на Моцарт.

More Movies & TV