Следва

BAFTA 2022: Тоалетите на Ема Уотсън, Лейди Гага, Сиена Милър и другите, и средният пръст за Путин

Кристен Стюарт в рокля с вериги, Ел Фанинг в злато и Селена Гомес в алена рокля с шлейф - червения килим на Critics Choice Awards 2022

Приказно пиршество 

Celebrities преди 2 години


Кристен Стюарт

Миналият уикенд се оказа истински богат на тържествени церемонии по награждаване. Първо наградите бяха връчени в лондонския Албърт Хол, а само няколко часа по-късно се състояха наградите Critics Choice Awards. За разлика от BAFTA, тази награда се присъжда не само на актьори и режисьори на филми, но и на сериали.

Една от главните звезди на червения килим бе Кристен Стюарт. Актрисата не получи награда за ролята на лейди Ди във филма "Спенсър: Тайната на принцеса Даяна", но се оказа в центъра на вниманието на всички гости и фотографи. Кристен, която от няколко години се появява ексклузивно в Chanel на всички събития, избра за тази церемония дълга рокля на Dolce&Gabbana. Тенденцията на вечерта за много метален блясък бе подкрепена и от Ел Фанинг в искряща рокля на Оскар де ла Рента. Селена Гомес, която рядко се появява на светски събития, също радва с красивото си присъствие - певицата блесна в алена рокля на Louis Vuitton с ефектен шлейф и дълбока цепка. 


Селена Гомез


Ел Фанинг

Точно както няколко часа по-рано на BAFTA, Лейди Гага нямаше късмет: наградата за най-добра актриса отново отиде не при нея, а при Джесика Частейн за ролята й в драмата "Очите на Тами Фей". Въпреки това появата на певицата на червения килим се оказа отново изключителна: Гага позира в дълга сатенена рокля на Gucci с деколте, дотолкова красноречиво, че няма нужда от нито дума в подкрепа. Сестрите Уилямс - Серина и Винъс - избраха сходни сребърни рокли на Atelier Versace. Актрисата Зоуи Дойч в ярко розово от  Alexander McQueen е само още една черешка върху тортата на бляскавото звездно събитие, 27-мо поред, провело се снощи в Лос Анджелис и Лондон едновременно. Ето и победителите в него:


Лейди Гага


Рита Ора и Тайка Вайтити


Юнг Хо Янг


Елизабет Олсън


Маги Джиленхол


Кирстен Дънст


Джаред Лето


Уил Смит и Джада Пинкет Смит


Зоуи Дойч


Винъс и Серина Уилямс


Маргарет Куоли


Хали Бери

Уестърнът "Силата на кучето" триумфира на "Изборът на критиците" 2022, като спечели отличието за най-добър филм и режисьор - новозеландката Джейн Кемпиън. 

Носителката на приза за най-добра актриса стана Джесика Частейн за участието си във филма "Очите на Тами Фей", а най-добър актьор е Уил Смит за "Методът Уилямс". Ариана ДеБоуз за "Уестсайдска история" бе отличена за най-добра актриса в поддържаща роля, а Трой Коцур спечели приза "Изборът на критиците" за най-добър актьор в поддържаща роля за участието си в "CODA: Дете на глухи родители".

Отличието за най-добър млад актьор/актриса получи Джуд Хил за участието си във филма "Белфаст". Продукцията на режисьора Кенет Брана взе приза и в категорията за най-добър актьорски състав.

В телевизионните категории наградите "Изборът на критиците" за най-добра актриса и най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал спечелиха съответно Мелани Лински за "Yellowjackets" и Ли Джун-дже за "Игра на калмари".

"Наследници" е най-добър телевизионен драматичен сериал, а участващите в нея Сара Снук и Кийран Кълкин грабнаха призовете за най-добра актриса и най-добър актьор в поддържащи роли.

"Тед Ласо" взе наградата за най-добър комедиен сериал, а звездите му Джейсън Съдейкис, Хана Уодингам и Бред Голдстийн спечелиха в категориите за най-добър актьор, най-добра актриса в поддържаща роля и най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионен комедиен сериал.

Джийн Смарт пък грабна приза за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в "Хитрини".

Актьорът Майкъл Кийтън спечели наградата "Изборът на критиците" за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Абстиненция". Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за участието си в "Мер от Ийсттаун", като продукцията е и най-добър телевизионен филм или минисериал.

"Игра на калмари" беше отличен в категорията за най-добър чуждестранен сериал.

Наградите "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти. 


Мария Бакалова 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 19 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 16 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.