Месечен ХОРОСКОП - Април 2022

Astro преди 1 година

Моля, кажете, не на шега - как ще се развие месец април? Астрологията на април не е нищо повече от fever dream, тоест много странно преживяване, обикновено не много приятно, което изглежда по-скоро като сън, отколкото като нещо, което наистина се случва. Април е като години космическо време, събрани в кратки 30 дни - дни на блясък и интрига, пълни с драма, хаос и изобилие! Новолунието в Овен на 1-ви е първата част от сагата и позволява да направим крачка назад и да си изясним какво трябва да излекуваме и поправим, преди игрите наистина да започнат.

Венера се премества в Риби на 5 март, където любовната планета не иска нищо по-малко от тотална романтика. Нежен и душевен, този транзит ще накара всички да гледаме на живота през розови очила, за сметка на което Меркурий се премества в заземения Телец на 10-ти, внасяйки дълбока мисъл и практичност към тези романтични амбиции. Може би мечтите ни наистина ще се сбъднат.

Космическа пауза през този месец няма - съвпадът на Юпитер и Нептун в Риби на 12-ти е аспект, който се случва веднъж в живота, повишава креативността, интуицията, но и възможността за заблуди. Въпреки че усещаме това влияние от началото на годината, този месец то достига своя връх и кара всички да се чувстват сякаш се носим върху облак от вдъхновение (или просто опиянение). След това Марс преминава в Риби, на 14-ти, насърчавайки ни да решаваме проблемите си чрез състрадание и съвместно творчество. С Венера, Марс, Юпитер и Нептун, всички в знака на Рибите до средата на месеца, определено ще бъде трудно да разграничим фантазия от реалност.

За да се усложният още повече нещата, Пълнолунието във Везни осветява небето на 16-ти март. Пълните луни са момент на катарзис и освобождаване и това позволява да прегърнем желанието си за по-силни връзки. След това, на 19-и, Слънцето се премества в Телец, което носи необходимата стабилност в тези така бурни времена.

Месецът се "разписва" и си отива с абсолютно безумна нотка, защото Плутон става ретрограден на 29-и, когато Меркурий се премества в Близнаци - тази трансформация може да се опише с много думи, но засега ще замълчим. И последно, на 30 март, предстои Слънчево затъмнение в Телец, точно в момента, в който Венера и Юпитер се изравняват в Риби. Това затъмнение носи както силно удоволствие, така и много болка; ще е една дива нощ, супер за парти, но след нея бъркотията ще е грандиозна. Честит април, месечният ни хороскоп е надолу! 

Хороскоп

Още от Astro