Следва

Новата сватбена колекция на Zuhair Murad: пищност, лукс, фантазия

Paco Rabanne с колекция от архивни рокли NFT, целта - опазване на наследството на марката

Paco Rabanne, в сътрудничество със Selfridges, представи колекцията си с NFT от архивни модели на известните си футуристични рокли

 

All fashion преди 2 години

Печалбите от виртуалните продажби, според новия генерален мениджър на марката Надя Дуиб, ще бъдат използвани за финансиране запазването на физическия архив на марката. Според съобщението, Пако Рабан "продава бъдещето, за да изкупи миналото".

Колекцията включва общо 12 тоалета, включително метален костюм с мини пола от колекция есен-зима 1990 г., мини рокля с вендузи от колекция пролет-лято 1997 г. и, разбира се, емблематични модели като ризницата и роклята с шипове със златист цвят.

NFT ще се предлагат в ограничен брой от 56 копия. Цената им започва от около 600 паунда.

Според марката, идеята е добра и поради причината, че дава възможност да пренесем „неподходящите“ за всеки ден артикули във виртуалния свят, където е по-лесно да ги носим.


Благодарим, че ни светнахте за NFT-тата, изкуството на нашето време


Колекцията ще бъде представена на виртуалната платформа Decentraland по време на седмицата на модата Metaverse. Всички печалби от продажбите на NFT ще отидат за финансиране на архива на Paco Raban, включително закупуването на винтидж дрехи, скици, права за изображения, видео и радио записи на самия дизайнер, както и подобряване на опазването и съхранението на всички тези артикули.

Виртуалните колекции и NFT напоследък се превърнаха в истинска тенденция в индустрията. Gucci, Tommy Hilfiger, Etro и Rebecca Minkoff вече оставиха своя отпечатък в метавселената. Някои марки обаче се озоваха във виртуалния свят против волята си. Например, луксозната марка Hermes съди изпълнител на NFT за продажба на виртуални копия на известните чанти Birkin.

More All fashion