Следва

Най-добрият звезден грим на Пролет 2022: Dua Lipa, IU, Дженифър Лопес и другите, и идеите, които ще присвоим

Стига вече ingrown hairs: 3 стъпки за реална лятна гладкост

Лято е, няма да се излагаме, я 

Body преди 1 година

Ingrown hair sucks, казано на чист български - няма "ако", "и" или "но" по този въпрос. Добрите новини ли? Да се ​​отървем от порасналите непораснали косми е абсолютно елементарно с тези истински работещи 3 стъпки. Бърз, лесен и безболезнен процес. Правилната подготовка преди бръснене или кола маска може и да намалява риска от развитие на враснали косми и на нея се осланяме, но преди това напомняме - винаги използвайте чиста самобръсначка; ексфолирайте преди обезкосмяване и движете самобърсначката по посока на растежа на косъма (ако не - възпаленията и червените сухи участъци са много възможни).


Мляко, крем или масло: кое е Средството за грижа за тялото, експертното мнение


"Технически, космите по тялото не са предназначени за бръснене; те са там по еволюционна причина“, казва дерматологът Мона Гохара, доктор по медицина и доцент по клинична дейност в Йейлския университет. "Така че, когато се обезкосмяваме, фоликулът на косъма се уврежда, което причинята възпаления като защитен механизъм." За да направим неизбежното малко по-поносимо - и да приведем кожата си във форма за лятото - вслушваме се в съветите на д-р Гохара, които наистина работят за този толкова сложен и дразнещ проблем - врасналите косми.

Ексфолирайте

Отърваването от мъртвите кожни клетки и поддържането на кожата гладка е най-важната стъпка както за предотвратяване, така и за премахване на вече враснали косми. "Трябва да запазите космените си фоликули отворени, така че космите да имат ясен "път" за растеж“, казва д-р Гохара. "Първата стъпка към това е с физически ексфолиант." Уверяваме се, че всеки път, когато се къпем, внимателно отстраняваме мъртвата кожа с ръкавица за почистване или нежен ексфолиант за лице, за да предотвратим растежа на космите навътре. Скрабът за тяло е подходящ за по-голямата част от кожата, но не забравяйме да използвате нещо по-нежно за чувствителната кожа около бикини линията, подмишниците и деколтето.

Ползвайте салицилова киселина

"Ако вече имате доста враснали косми, трябва да ги третирате много специално, или всичко ще се влоши“, обяснява д-р Гохара. След нежно масажиране с ръкавица или ексфолиант под душа, подсушаваме зоната с кърпа и намазваме със серум на базата на салицилова киселина. Същото важи и за лицето. "Салициловата киселина е наистина ефективна за "пробиване" и разтваряне на излишните кожни клетки и обикновено не дразни кожата“, казва тя. Обикновено са необходими три до пет дни последователно приложение, за да се излязат непорасналите косми на повърхността и след това да ги отстраним.


"Нашта" система 4-2-4: как постигаме фантастичния тен на корейките


Ползвайте крем с кортизон

След като салициловата киселина попие в кожата, можете да "намажете малко кортизонов крем без рецепта върху проблемните зони, за да успокоите възпаленията и съпътстващите дразнения от бръснача“, казва д-р Гохара. "Кремът с кортизон успокоява раздразнената кожа чрез свиване на кръвоносните съдове, така че веднага ще усетите известно облекчение от болката и зачервяването." Нанасяйте тънък слой веднъж на ден.

Въпреки че тези три стъпки неминуемо вършат работа, не забравяйте да се консултирате с дерматолог, ако врасналите косми не изчезват, усещате болка или изглежда, че ситуацията се влошава. Весело и гладко лято!


Някои тайни за хубост са вечни: 7 трика за красота на Клеопатра, които работят безотказно


 

More Body