Следва

Никога не е късно: големите звезди, които се решиха на дете след 45

Много сладка: 14 пъти, в които Кейт Мидълтън забрави, че е херцогиня

Херцогиня, съпруга и майка на престолонаследници и прочие, но всъщност човек като всички нас 

Celebrities преди 1 година

Почти 10 години със статута на член на кралското семейство е, разбира се, сериозна школа за издръжливост и самоконтрол. И в повечето случаи виждаме пред себе си безупречна и винаги дружелюбна херцогиня Катрин, която обичайно e доста сдържана, типичен Козирог, и дори не хваща съпруга си за ръка пред хората. Случват се и изключения обаче и тогава става доста симпатично. 

Битка със снежни топки

През февруари 2018 г. е финалът на четиридневното скандинавско кралско турне, в чийто край Кейт и Уилям са отведени в центъра за отдих Холменколен, където има и тренировъчна ски база. Двойката има голям късмет с времето - "мраз и слънце в един прекрасен ден", по собствените им думи. Очевидно този факт, общият фон на приятелска атмосфера и изобилието от свеж сняг допринасят за релаксиращия ефект върху Катрин, която е бременна в онзи момент. Присъстващите на събитието успяват да уловят момента, в който херцогинята прави снежна топка и палаво я хвърля по главата на бъдещия крал.

Между другото, това не е първият път, когато Уилям е ударен от снежна топка, хвърлена към него от Катрин. Когато през 2016 г. дворецът Кенсингтън публикува фотосесия от тайната ваканция на семейство Кеймбридж в Алпите, става ясно кой от семейството на бъдещите монарси е основният двигател на разходките и релакса сред природата. 

На пазар в Норфолк

На 18 март 2016 г. херцогинята очаква традиционно събитие - тържественото откриване на магазин в подкрепа на благотворителната организация EACH (Детски хосписи в Източна Англия), която предоставя помощ на деца с тежки здравни проблеми и техните семейства. Стотици деца и родители се събират, за да поздравят Катрин, а самият прием се оказва толкова искрен и семеен, че Нейно Височество започва да споделя подробности от живота на децата си, освен това пазарува с удоволствие от магазина. 

И така, херцогинята купува книгата „Любимите приказки на пожарникаря Сам“ (пожарникарят Сам е любим герой на принц Джордж), както и фигурка на коте за принцеса Шарлот. Освен това Кейт с интерес разглежда модните предложения - пробва шапка и блуза, а след това дори се връща в магазина с млада фенка на име Ребека, за да огледат заедно харесана сребърна чанта. Между другото, херцогинята е платила сама за покупките (оказва се, че и бъдещите кралици носят портфейл със себе си) на стойност £10. „Вие сте нашият първи клиент“, отбелязва дамата на касата.

Танци в Тувалу

Обикновено не очакваме подобни неформални танци от лица от нивото на британските кралски особи - като правило валс и фокстрот са горната октава на изявата, допустима на публично място. Въпреки това, по време на празнично турне в страните от Тихия океан, както и в азиатските страни (проведено в чест на „диамантения юбилей“ от управлението на Елизабет), херцозите на Кеймбридж получават шанса да демонстрират своите танцови таланти в цялата им многостранност. 

В разгара на тържествената церемония Vaiku Falekaupule жителите на Тувалу обличат техни височества в традиционни дрехи и ги канят да участват в танците. Уилям и Кейт не се дърпат: херцогинята плавно подхваща ритъма с бедра и ръце, а херцогът си припомня младостта, прекарана включително и по дискотеки.

Магьоснически дуел

В известната история за света на магьосниците и мъгълите с главен герой Хари Потър има много негативни алюзии за аристократичния елит на Великобритания. Въпреки това, сърцата на принцовете и херцогините от кралската династия се размекват пред фантазията на Джоан Роулинг. Доказателство? Колоритното посещение на херцозите на Кеймбридж и принц Хари в студиото на Warner Bros в Лийвсдън.

Двамата братя и херцогинята, съвсем като деца, разглеждат с любопитство пейзажа от филмите за Хари Потър, едновременно получайвайки няколко урока как се борави с магическа пръчка. Час по-късно следва изпита - магически дуел със съпруга, който Катрин печели категорично, ако не с магия, то с чар.

Мини фотосесия в Шотландия

Херцогинята на Кеймбридж не обича да си прави селфита с фенове, но е съпричастна към желанието на своите почитатели да я снимат с телефона или таблета си. През май 2014 г. Уилям и Катрин са на посещение в Шотландия, по време на което Нейно Височество е толкова весела и спокойна, че не само раздава "пет" на публиката, но и позира за Instagram постове на почитателите си, без да се притеснява от често напълно непретенциозните си физиономии. 

Най-отдадената мажоретка

Доказано и потвърдено многократно: херцогинята на Кеймбридж може да демонстрира чудеса от сдържаност на всяко, дори най-емоционалното събитие, но не и по време на спортни мачове и състезания. Кейт съпреживява случващото се с любимия отбор със сърце и душа, което неизменно се отразява в лицето, жестовете и позите й. В което Катрин не се различава от съпруга си и останалите Уиндзор. И дори този тип хиперемоционалност да не пасва твърде на строгите „протоколни правила“, искреността винаги пленява. Ето и реалните исторически примери: 

Отборен спринт на Олимпийските игри в Лондон (3 август 2012 г.)

Мач по хокей на лед в Глазгоу (28 юли 2014 г.)

Уимбълдън (2 юли 2014 г.)

Световна купа по ръгби (10 октомври 2015 г.)

Хокей на трева на Олимпийските игри в Лондон (10 август 2012 г.)

Плуване на Олимпийските игри в Лондон (3 август 2012 г.)

Вкусът на победата

Херцогинята на Кеймбридж се слави като атлетична и леко безразсъдна, когато става въпрос за някакъв вид физическо състезание. След като получават покана да играят крикет по време на обиколка в Индия, Кейт и Уилям не отказват (херцогинята не вижда проблем във високите си платформи, още по-малко в ефирната рокля). Нейно Височество нарамва бухалката, прицелва си, и пропуска. От втория път обаче Катрин все пак успява да удари топката, от което е искрено щастлива.

Във втория мач, футбол с млади спортисти, Кейт има по-малко късмет. Децата, без да правят отстъпки на бъдещата британска кралица, активно ритат топката в нейна посока, а самата херцогиня, без да се притеснява, се смее от все сърце. 

Покрай целта

Спортните вълнения на херцогинята на Кеймбридж не я напускат и в Бутан, където Техни Височества попадат по време на голямото си азиатско турне. Изтъкнатите гости са поканени да се пробват в любимото занимание на местните - стрелба с лък и хвърляне на дартс. Разбира се, херцозите са ок с поканата, а великолепната Катрин, на токчета и с дълга рокля, поема дълбоко въздух, дърпа тетивата и стреля... извън целта. И все пак херцогинята знае как да приеме поражението, при това го прави очарователно.

More Celebrities