Следва

Небрежност от висок клас: Джордж Клуни и Амал във Франция

ISU вдигна възрастта във фигурното пързаляне, удар по шампионките?

Международният съюз по кънки (ISU) реши да повиши преходната възраст от юноши към възрастни от 15 на 17 години

 

All About Life преди 1 година

Правилата ще се отразят на фигурното пързаляне, шорттрек и скоростно пързаляне. Правилото няма да влезе в сила веднага: от сезон 2023/24 атлетите ще могат да участват в състезания за възрастни от 16-годишна възраст, а от сезон 2024/25 - само от 17-годишна възраст.

Промяната на възрастовата граница в ISU се обсъжда от няколко години. Поддръжниците на подобно решение обясниха позицията си с това, че това ще помогне за намаляване на натиска върху младите скейтъри и ще удължи кариерата им. Руската преса, от друга страна, нарече това „ удар по тръбопровода “ на шампионите Тутберидзе и Русия като цяло „и видя това като желание „да се отърват от доминацията на Русия във фигурното пързаляне при жените“. Шампионките Юлия Липницкая, Алина Загитова, Камила Валиева бяха на 15 години по време на участието си в Олимпиадата. Успехът на учениците на Етери Тутберидзе, която се смята за най-влиятелния треньор в страната, вече е под заплаха.


Лебед в лилаво! Победното представяне на 17-годишната Ана Шчербакова и другите олимпийки


Необходимостта от възрастови ограничения във фигурното пързаляне беше бурно обсъждана на последната олимпиада - заради нервния срив на Александра Трусова и ситуацията около Камила Валиева.


Етери Тутберидзе с дъщеря си Даяна Дейвис

Самата Етери все още не е коментирала новината за промяната във възрастовата граница. Тя обаче вече проговори за слуховете, че възнамерява да тренира в Америка, а дъщеря й, фигуристката Даяна Дейвис, планира да играе за националния отбор на САЩ. Тутберидзе нарече тези съобщения, които се появиха в американската преса, фалшиви, а Дейвис ги коментира в социалните мрежи по следния начин:

Какви интересни новини научаваме за себе си.

Даяна е родена в САЩ и участва в танци на лед с Глеб Смолкин, като през сезон 2021/22 двойката дебютира на ниво възрастни и участва в Олимпийските игри в Пекин. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.