Следва

Steam Mop. Гениалността на простите неща

Гениалните прости неща. Пържолки на тиган

Въртиш, сучеш и пак към тигана те влече. Бързо загрява, няма нужда от много мазнина, а пък и лесно му се...

Food преди 14 години

Въртиш се наоколо в кухнята и пак към тигана те влече. Бързо загрява, няма нужда от много мазнина, а пък и лесно му се получава.

Затова тази седмица посягаме към този незаменим кухненски съд, за да си изпечем най-вкусните свински пържоли, но с една уговорка, тиганът да е тефлонов.

Как се приготвят:

Вземаш три или колкото порции искаш големи свински пържолки, вратни, че са по-вкусни, начукваш ги, намазваш ги хубаво със зехтин, поръсваш със сол и много черен пипер, пожелание и малко бяло вино за аромат, и слагаш в предварително загретия тиган.

Ако все пак пробваш в обикновен такъв, ще трябва да сложиш малко повече мазнина вътре, за да не загорят.

По три четири минути на страна са ти достатъчни, за да се опекат добре.

Съветът ни е да не ги оставяш много време в тигана, защото иначе има опасност да станат малко по-сухи, отколкото ги предпочиташ. Забождай с вилица по някоя пържола, докато още се пекат, така ще прецениш най-добре колко сочни стават.

Изваждаш, сервираш и можеш да полееш с много бърз сос, ако желаеш.
Например от домати, чесън, зехтин и магданоз, пак в тигана, всичко заедно, и за около осем-десет минути на котлона докато се сгъсти.

За питие, разбира се, вино. Бяло или червено, зависи от обстоятелствата. Ние ти препоръчваме от чилийската колекци Gato Negro мерло или совиньон блан.
 

More Food