Следва

Не се преструвайте и не се страхувайте от скуката: 10 житейски урока от Албер Елбаз

3 въпроса, които незабавно ще определят дали връзката ви има бъдеще

Попитайте веднага

 

Love преди 1 година

Сигурно сте чували за известната техника "36 въпроса за влюбване". Същността й е, че задавайки много лични въпроси един на друг, вие опознавате партньора по-добре, а той по-добре вас. Това позволява на двойката ако не да се влюби, то да се сближи - това със сигурност. Но има начин да разберете бъдещето на вашата двойка много по-бързо.

Френският психолог Мария Джеймсън консултира двойки от 15 години. Въз основа на разговорите си с тях тя установява, че сходни типове хора се разбират доста по-добре от различните типове личности. С идеални отношения могат да се похвалят само хора със сходни възгледи за живота. Това, разбира се, не означава, че и двамата трябва да харесвате готвенето или футбола. Но има основни неща, които трябва да са сходни между вас, поне като темперамент. В противен случай неразривният съюз няма да продължи дълго.

Въз основа на наблюденията си д-р Джеймсън публикува научна статия, в която идентифицира три основни въпроса, които влюбените трябва да си зададат, преди да започнат съвместен живот. Колкото повече общи отговори имате, толкова по-добре. Това не означава, че в случай на различни отговори, спешно трябва да се разбягате, просто трябва да поработите по-усилено, за да спасите връзката. За разлика от тези, които имат едно и също менние - това са късметлиите, за които съвместният живот вероятно ще е лесен и приятен, защото темпераментите им са еднакви. И не се притеснявайте, ако вашият тест за съвместимост се провали. Не забравяйте, че винаги има изключения от всяко правило.

И така, кои са тези въпроси?

1. Бихте ли искали да обиколите света с мобилна къща?

Тестов въпрос, който идеално разкрива характера. Ако мечтаете да пътувате в кемпер, най-вероятно се отличавате със затвореност и вкус към изолация. Хората, които обичат общуването, ще мечтаят за такова пътуване само в кошмарите си. Така че поговорката „с любимия и хижата е рай” звучи като заплаха за тях. Дори ако такъв човек е привлечен от вас, той има нужда от общуване с други хора, от своя социален кръг и от личното си пространство.

2. Обичате ли филми на ужасите?

От отговора на този въпрос ще стане ясно дали партньорът ви има достатъчно адреналин в живота или не. Обикновено хората, които са склонни към тревожност, приключения и рискови спортове (катерачи, водолази, парашутисти) не харесват филмите на ужасите - те или зависят от адреналина, който са свикнали да получават в живота, или са толкова тревожни, че не искат да изпитват стрес и по време на гледане на филм на ужасите. За обикновен човек, за да получи доза адреналин, е достатъчно да погледа канала Discovery или малко Stranger Things. Така че, ако той гласува за научна фантастика или детективски истории, а вие гласувате за ужаси, не сте един за друг. 

3. Бихте искали да живеете в провинцията или в града?

Тук всичко е очевидно - това е най-простият тест за съвместимост. Човек, който мечтае за тиха селска къща, никога няма да разбере някой, който не се вижда извън шумния мегаполис. Познавате ли хора, които дори през уикендите намират хиляди неща за вършене и се прибират вкъщи само за да пренощуват? Толкова е трудно да се разбираш с хора, постоянно опънати по лежанките във вила на брега на диво езеро. Но може би е възможно да се съгласите на алтернатива - да прекарате младостта си в центъра на града, а на стари години да заминете за някое тихо място. Тогава има надежда, иначе - по-скоро не.

More Love