Следва

Разрив в двойката: Том Круз се раздели с любимата

Не се преструвайте и не се страхувайте от скуката: 10 житейски урока от Албер Елбаз

Разкошни съвети за по-хубав живот от един от най-приказните световни дизайнери, който щеше да навърши 61 години на 12 юни (четете още: С какво ще запомним Албер Елбаз)

 

Celebrities преди 1 година

По повод рождения ден на великия кутюриер си припомняме неговите сладко-солени, много полезни правила за един добър, спокоен, смислен живот. И му благодарим за тях! 


PFW: Lanvin пролет/лято 2016 - Последната колекция на Албер Елбаз


1. Бъди голям и малък

„Майка ми ми казваше да бъда и голям, и малък. Попитах я какво има предвид? Че трябва да съм и дебел, и слаб? Тя каза: „Не. Прави страхотни неща в работата си, но бъди прост и смирен в живота”.

2. Тренирай "мускулите" си

"Модата е мускули. Можем да купим устни, очи, коса, гърди и дори цвят на кожата. Но не можем да си купим мускули. Отнема много работа, за да ги изтренирате. Умението да се прави дизайн не може да се купи с курс в модно училище". 

3. Слушай себе си, не другите

„Бягай от мързела. Работи здраво. Слушай сърцето, а не маркетинг директорите. Dream on Break"

4. Вредни стереотипи

„Ако бях продуцент в Холивуд, следващият Джеймс Бонд щеше да бъде Джейн Бонд. Не е задължително да е бивш модел. Няма да има много силикон. Но да, тя най-вероятно ще работи в Силиконовата долина. Ще бъде истинска и умна жена. Със сива коса и евентуално L или XL".

5. Вземи си почивка

„Нито едно филмово студио не може да пусне 8 блокбъстъра за една година. Никоя рок звезда не може да произведе 14 хита за една година. Но в модата можем да го направим. В модата непрекъснато тичаме, тичаме, тичаме, макар че не хабим калории. Треньорът ми ми казва, че имам мозък на спортист, за съжаление не и тяло на спортист".

6. Не се преструвай

„Носи ниски обувки. Ако си нисък, ти просто си нисък. Много по-готино е да не се преструваш".

7. Решението да си купиш рокля напук

„Днес обличах една жена и в края на срещата ни тя каза: „Ще се разоря, но ще бъда щастлива!”. Мисля, че това е идеята на модата: когато всичко се разпада, може би не е толкова лошо решение да си купиш красива рокля".

8. Имаме нужда от любов, а не от лайкове 

„Ако не бях дизайнер, щях да съм лекар. Това е мечтата ми. Ако имате главоболие, лекарят ще ви даде хапче, а аз ще ви ушия красива рокля. И двамата ще направим всичко възможно, за да се почувствате по-добре. Аз обаче не искам да правя жените „по-добри версии“ ​​на себе си. Искам те да се чувстват обичани и прегърнати в нашите рокли”.

9. Не се страхувай от скуката

„Колкото и да обичах модата, трябваше да мина малко встрани, за да помисля, помечтая и да я заобичам отново. Когато ми беше най-скучно, опознах себе си най-добре. Това е като семената на цветята: фотосинтезата изисква светлина и вода, но първо трябва да потънете в почвата".

10. Погледни в петте посоки!

„Погледни в петте различни посоки. Напред - защото е важно да гледаш в бъдещето. Назад, за да не забравиш откъде идваш. Встрани - за да видиш хората до себе си. Надолу - за да не настъпиш никого. И нагоре - защото е важно да помним, че има някой, който ни пази". 

Още неувяхваща мъдрост от този великолепен човек, припомняме ТУК.  

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 13 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.