Следва

Moment of Truth: Пълнолунието в Стрелец днес, общо и знак по знак

Хубав гръб имаш: 9 бързи стреча за релеф и стойка

Слаб, релефен, изправен, обгрижен гръб (особено през лятото) е must

All About Life преди 1 година

Продължителният, постоянен стрес има отрицателен ефект върху тялото. Първият, който усеща това, е нашият гръб, който наистина носи голяма част от физическите странични ефекти на напрегнатото ежедневие. Но може и трябва да му се помогне. Украинският фитнес треньор Олга Сухова, основател на платформата @fizra_fitness, показва набор от девет упражнения, за които гърбът ни благодари, а ако сме много редовни - и ефектът се забелязва с просто око.
 

"Днешната тренировка ще бъде полезна за шията, гръдния кош и лумбалната област. Препоръчвам я на всички - казва Олга. - Това е тренировка за намаляване на болките в гърба, освежаване на мускулите, премахване на моторни блокажи и изгърбване." В тренировката има 9 упражнения, но ако изпитвате дискомфорт, докато ги изпълнявате, не се пресирайте:

- Усукване около бедрото
- Завъртане на бедрото върху срещуположния крак
- Стреч "игла", наляво и надясно
- Стреч "русалка" (изпълняваме последователно от всяка страна с прави раменете)
- Стреч "морско конче" (с издърпване на срещуположно коляно към гърдите)
- Повдигане на таза и ръцете (тазът се притиска плътно към пода с издишване, и се спуска при вдишване)
- Разтягане с ръка встрани, погледът е в посока на ръката (и в двете посоки)
- Повдигане на ръката от упор на 3 точки, отново следим ръката с поглед
- Усукване на всяка страна за 1 минута (изпълняваме плавно и бавно).

Точно как се изпълняват упражненията Олга показва в този Инстаграм пост:


Ако ви е виновно, че не тренирате достатъчно по-малко от 10 дни преди началото на лятото, calm down, имаме от всичко за всички: 4 много кратки тренировки за много заети хора, тренировка за крака с Холи Бери, готиния й треньор и безплатно work out приложение, безплатната фитнес програма на Ким К, 3 тренировки за божествени плочки, дори йога с козички... и сте the hottest!

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.