Следва

Birthday boy - Джейсън Момоа, влюбен наново и влюбен в розовото или 12 любопитни факта за актьора по повода

Дизайн за вдъхновение: двама мъже и две кучета в омаята на Париж

Автентичните отомански корнизи си дават среща със свръхмодерни мебели в Париж

 

All About Life преди 1 година

За двама канадци, живеещи в Париж, моментът за "лека нощ" има няколко компонента: разхвърляна маса, мръсни салфетки и наполовина изпити бутилки. За Джон Герхард и Борис Масип грациозно разхвърляната всекидневна е по-често явление, отколкото можем да допуснем. 

Герхард, глобален творчески директор в Moët Hennessy, и съпругът му Масип, финтех предприемач и съосновател на FlowTracker Analytics, си играят на криеница с екипа на колегите от AD цяла година преди първата среща. „В това време се занимавах с международно банкиране и работех предимно на Карибите и в Централна Америка, казва Масип. - Джон винаги пътува, така че физически не можехме да се срещнем, поради което само си говорихме по телефона цяла година, казва той. - Работех в канадския универсален магазин Holt Renfrew и пътувах от Исландия до Токио и навсякъде между тях, оплаква се Герхард. - И така, въпреки че сме заедно от 16 години, сигурен съм, че сме прекарали и предишни животи заедно."


Текстилът, мивката, покривът! Сиена Милър и английската й селска къща са корица на AD


Двойката живее в парижката си обител от около две години. „Първоначално, когато седнахме да обсъдим къде искаме да живеем, изброихме всички квартали, в които бихме се радвали да се установим. Този [район] не беше в списъка, но всичко се промени в момента, в който влязохме вътре", разказва Масип. 

Пространството, поне за Герхард, е емблематично с трите компонента, които превръщат къщата им в истински дом. „Като начало, темелите. Домът е изключително красив от архитектурна гледна точка. Обичаме неща, които са екстремни по отношение на жилищата - живели сме във викториански къщи и многоетажни сгради в Хонконг. Има нещо екстремно в корнизите, резбите и богатата орнаментика". Вторият фактор се свежда до качеството на светлината. „Имаме невероятна следобедна светлина. Красиво е с тези слънчеви петна и на моменти влиза и зашеметяваща отразена светлина", обяснява Масип. И не на последно място: „Всичко е въпрос на енергия." 

Апартаментът, който не изисква никакви структурни промени, претърпява леки козметични актуализации. „Целта ни беше да запазим структурата и целостта на дома. Ние виждаме себе си като пазители на историята", подчертава Герхард. Но както се случва във всяка връзка, Герхард и Масип имат различни мнения относно най-добрите характеристики на жилището. Герхард е пристрастен към зоната за хранене: „Обичаме да готвим и обичаме да се забавляваме. Нищо не е по-хубаво от това, когато трапезарията е пълен хаос след хранене и има остатъци от храна и наполовина изпити бутилки шампанско, и хората са потопени в разговори и безгрижие. За мен това е перфектната „лека нощ". 

„За мен това е бърлога, казва Масип за любимото си пространство. Тук работя, чета, създавам и изготвям стратегии. Най-хубавото е, че мога да приема обаждане и да говоря с някого в Северна Америка, но въпреки това имам най-красивата гледка. Това е толкова вълшебна стая и вероятно е най-малката - тя е точно като пашкул", казва той.

Нещо, което обединява и двамата, е как искат гостите им да реагират, когато влязат през входната врата. „Просто искаме те да се чувстват част от апартамента. Важно е те да чувстват, че се отнасяме добре с тях в нашето пространство. В крайна сметка искаме да се покажем толкова френдли, колкото всъщност сме".  

Въпреки че двойката не е работила с декоратор, двамата влагат много в собствения си интериорен етос. „Ние не купуваме заради марка, дизайнер или цена, а въз основа на това, което обичаме", казва Герхард, а Масип добавя: „Прочетохме цитат преди няколко години от дизайнер, който казва нещо от рода на „купете това, което обичате, и винаги ще намерите място, където да го поставите" и това беше нашият подход. Купуваме чрез емоция, но винаги чувстваме, че можем да го накараме да работи.  

Джон Герхард и Борис Масип на снимката в апартамента си със своите кучета: 14-годишният Бобо от Хонг Конг и 11-годишният Лулу от Канада. 


И Приянка Чопра със собствена марка, не е козметика


Фоайето включва керамични предмети от фаянс от Casa Gitane в Амстердам, акрилни картини на съвременен кубински художник Хосе Мигел Коста Мартинес и висящо осветително тяло на Джордж Нелсън, закупено от Conran Shop. 

„Нашата всекидневна се превърна в нашата стая за коктейли - рядко я използваме през деня, но когато приятелите са тук, това е центърът на нещата, полят с много шампанско", казва Герхард с нотка на хумор. „Всеки път получаваме коментари за това колко еклектичен е вкусът ни и предпочитаме да мислим, че това е комплимент." Диванът Bernhardt е закупен от Kiosk в Торонто. Столове Maxalto; Маса за кафе Boomerang Roche Bobois. Възглавниците са от белгийски магазин, наречен Corner Studio. Могат да се видят произведения на изкуството на Тахир Хемфил, както и неонова табела „OMG" на Lane Crawford. Деконструираният полилей е от сътрудничеството между Commute Design Studio и Masip; Подовата лампа е Serge Mouille.  

„Не можахме да устоим на тази камина, когато обзавеждахме апартамента. Харесваме колко богато е украсена, казва Масип. - Нямаше друг начин освен да смесим нещата", размишлява той. Бар количката Art Deco е от Кристоф дьо ла Фонтен. Малкото ръждясало оцеляло и реставрирано произведение на изкуството е от Тед Ларсен и е закупено от Галерия Дутко в Париж. Формената керамика от каменинови изделия е от Whitney Bender; Работата с мастило - на Даниел Диас-Тай. Геометричният килим е от Rug Company; Hans Wegner Стол Papa Bear.  

„Купуваме това, което обичаме, и след това намираме начин да го направим функционално. Имахме успех в 95% от случаите, но има някои несъответствия, които никога няма да видят бял свят", казва двойката. Античното позлатено огледало е от парижки битпазар. Стенните аплици са от Шарлот Перианд; ъгловата маса - от Лука Ничето. 

„Наричаме това нашата „стая за почивка", казва Масип за зимната градина. „Идеално е, когато искаме сиеста следобед." 

„Влюбени сме в парижките трапезарии и колко просторни са те", въодушевява се двойката. „В сегашния си вид това е най-оживената стая в апартамента." Трапезната маса Saarinen е купена от Design Within Reach. Бюфетът е Lane Crawford; Рафтове - Vitsoe. Домът включва и повече от 500 книги върху масичките за кафе. 

„Парижките кухни обикновено са много малки, така че се чувстваме сякаш сме спечелили от лотарията, казва двойката за това функционално пространство. - Все още е в процес на работа, но е очевидно предимство на апартамента."

„Това може би е най-интересната стая в апартамента.", казва двойката за кабинета. Винтидж стол за бюро Eames. Винтидж мароканският вълнен килим е от магазин в Лисабон. Абстрактната акварелна картина (в огледалото) е от мултидисциплинарния художник Бруно Грицо. 

В спалнята синьото кадифено легло е от Матю Хилтън с ленено спално бельо от Merci, Париж. Подови лампи Tolomeo от Artemide в Ню Йорк. Снимките на японската брейк танцьорка са от базирания в Токио фотограф Takay.


На гости на Аня Тейлър-Джой: спокойствие за 3,2 милиона долара в Холивуд Хилс


 

More from View Sofia

Дупките по учителските чорапогащници или позорът на един самозабравил се човек

Celebrities преди 1 година

Не можем да си намерим място от гняв. Не защото сме учителки, а защото сме родители, които поверяват децата си на учителите, наречени "ненормални" в ефир вчера. И не от кого да е, а от бивш вицепремиер на България и настоящ шеф на партия, част от коалиция, която има нескрити управленски стремежи. Пак.

Новите family portraits на кралското семейство редом до старите

Celebrities преди 1 година

Чудесните кадри на Катрин и децата й, част от Коледната им фотосесия, са повече от сладки и този път идват по случай Деня на майката, който Великобритания отбеляза на 19 март. Определено светът обича Кейт Мидълтън и нейните принцове и принцеси - Джордж, Шарлот и Луи - след публикуването на кадрите заваляха стотици хиляди възторжени реакции  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.