Следва

Завръщането на Мартин Макдона и дългоочакваният "Блондинка": 7-те главни филмa на Венеция 2022

Изложбите, които си струват: дебют на Красен Кралев в родната Варна

Приятна, човешка, топла, много морска живопис разглеждаме до 25 август в галерия "Графит". Красен Кралев, бивш министър на младежта и спорта, откри самостоятелната си изложба „Вдъхновения 2“ в Деня на Варна, негов роден град. 

Events преди 1 година

„Вдъхновения 2“ е втора самостоятелна изложба на бившия спортен министър и дебют в родния му град. Откриването на изложбата умишлено съвпадна с празника на Варна - 15-ти август. 

„Има много неща в живота на един човек, които го вдъхновяват - близките хора, неговият личен свят. Тук могат да се видят нещата, които са част от моя живот, част от моите вълнения.", каза Кралев по повод изложбата във варненската галерия "Графит". Изложени са 42 платна, а всички приходи от продажби ще бъдат дарени на клона на СБХ в морската ни столица.  


Сн. : Красен Кралев

"Много обичам морето, въпреки че от години живея в София, никога не съм се откъсвал, винаги съм бил част от Варна и съм се чувствал варненец. Така че това можете да го видите в изложбата, присъства отчетливо. Геометрията също е нещо, което много ме вълнува, защото смятам, че това е божествената наука, която дава друг прочит върху нещата."

Динамиката, формите, символите и образите отразяват виденията на вътрешното Аз на автора. Работите са нежни, индивидуални, изобилстващи от разнообразни техники и визуални решения. Усещането е за добре организиран, интимен, но и напълно общовалиден подреден хаос. Прави чест на Красен Кралев, който не е професионален художник, че организира това арт събитие в разгара на сезона. Всяка творба, всяка мазка, всеки артистичен жест са мехлем за душите ни във времето, в което живеем. Изключително приятно впечатление прави и изцяло благотворителният почин в изложбата.  

Разглеждаме "Вдъхновения 2", авторска изложба на Красен Кралев, в галерия "Графит", Варна, организирана съвместно със Съюза на българските художници, клон Варна, до 25 август. 

„Графит“ е във Варна, на бул. "Княз Борис І" 65.  

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.