Следва

Long Live Ralph Lauren - трите сватбени рокли на Дженифър Лопес от церемонията в Джорджия

Цялото интервю за Хари Стайлс за Rolling Stone - умората, сексуалността и неспиращата вълна от критика

ХС, уморените му клепачи, жълти нокти, пера (естествено), радости, планове и тегоби са най-новата корица на американското списание, четем надолу какво има да каже той, за когото всички говорят непрестанно, вече 12 години... 

Celebrities преди 1 година

В една майска петък вечер в Ню Йорк Хари Стайлс направи шоу. Не просто шоу, а първият път, в който изпълни третия си и най-голям албум, Harry’s House, в цялост. Тълпата покри UBS Arena на Лонг Айлънд в пера, блясък и сълзи. Феновете забелязаха нещо различно в биса: Стайлс не завърши с обичайното си Kiwi, а с второ изпълнение на тогава новия си сингъл As It Was - "ода" през сълзи за пандемичните размисли, изолацията и промяната. Публиката избухва по начин, който дори Хари никога не е изпитвал - "оттогава съм разтърсен," казва той. "Излязохме от сцената, влязох в гримьорната и просто исках да остана сам за минута“, казва той на The Rolling Stone два месеца по-късно. "След One Direction не очаквах да изпитам нещо ново. Мислих си: "Добре, видях колко лудо може да бъде всичко, няма накъде повече.“ В Ню Йорк бях… не бях ужасен, но просто ми трябваше минута. Защото не бях сигурен какво чувствам. Просто енергията беше безумна".

На 28 години Стайлс вдигна още едно звездно ниво. Преди години той редовно пълнеше стадиони като член на One Direction, бившата му бой банда. Тази година играе сам. As It Was се превърна в най-голямата му песен досега, поставяйки рекорди за стрийминг и оглавявайки класациите в повече от две дузини държави, включително 10 седмици подред в САЩ. Тъй като той е звезда с предимно млада фенска база от жени, мнозина се ангажират с него като с много повече от красив тийн идол, но певецът чувства нови неща, приливи и отливи, по любопитни начини. "As it was определено е песен за мъже," отбелязва той. "А не това беше целта."

Преди хедлайнерския сет на Coachella през април, колегите от RS засичат Хари зад кулисите в компанията на Джеймс Кордън, Шаная Туейн и приятелката му Оливия Уайлд - обсипан с любов. Тя се вижда по лицето на всеки фен, независимо дали го подкрепя от "една година, две, пет или 12“, както казва той. Невъзможно е човек да не се сблъска с това момче - Аs it was e във всяко такси, Watermelon Sugar - в мола, Golden се спотайва тихо по аптеките, Late Night Talking гърми по баровете  и все повече мъже казват: "Харесвам Хари Стайлс. Признавам си“, сякаш това е радикален акт на самоприемане.

И макар да е навсякъде през 2022 г., Хари Стайлс в момента е буквално точно пред нас, пишат колегите за деня на интервюто, седнал в кресло в хотелски бизнес апартамент в Хамбург, Германия, в един потен юнски следобед. След като се потапя в Ирландско море тази сутрин, отлита за града и сега се наслаждава на почивен ден по средата на първото си европейско турне от 2018 г. насам. На живо Стайлс прилича повече на сладкия, спортен по-голям брат на най-добрия ви приятел, отколкото на стил иконата, в която се превърна. Той е оставил боата и гащеризоните с пайети в съблекалнята, и е облечен в синьо спортно яке Adidas, шорти за фитнес и маратонки Gucci. Косата му, често описвана като "рошава“, сякаш е принц ренегат в романтичен роман, е хваната назад с шнола, характерен аксесоар за почивен ден.

Стайлс е нещо като аномалия на милениалите: той включва телефона си да се зарежда в другия край на стаята, без нито веднъж да погледне скришом за измамно известие; поддържа зрителен контакт, докато мислите му се развиват в често бавно, британско провлачване. Той е малко по-дзен, дори стоик, отколкото преди; онази шантава, класова клоунска енергия, която излъчва, когато светът за първи път се влюбва в него в One Direction преди 12 години, естествено намалява, но все още е приветлив и чаровен както винаги, спомня си подробности от разговорите, които сме водили във всички други градове, където (професионално) го преследвахме, и се оказва искрено любопитен как ще да прекараме времето си в Хамбург и как са нещата в списанието.


Тексаският университет посвети цял учебен курс на Хари Стайлс - защо?


"Моят прачичо живее тук“, казва Стайлс за Хамбург. "Той се ожени за германка, така че имам братовчедка тук. Те често идваха на гости, когато бях дете, и единствената дума на английски, която братовчедка ми знаеше, беше "лимонада." Разбира се, не беше предназначено да отнеме толкова време, за да се върне на места като Хамбург, където той ще свири пред повече от 50 000 фенове утре вечер на Volksparkstadion, местен футболен стадион. Love on Tour, името на настоящото му пътуване, трябваше да започне през пролетта на 2020 г., няколко месеца след като Стайлс издаде втория си албум, Fine Line. Всички знаем какво се случи след това.

Хари не можеше да прави концерти до миналата есен, но междувременно се случва нещо забавно. Докато бяхме вързани към домовете си, той изживява първия си хит номер едно в лицето на Watermelon Sugar от Fine Line, а след това спечели първото си Грами. Когато пандемията се задълбочи, Хари се връща в Лос Анджелис, където си създава свой дом заедно с трима приятели. Те "ходиха на разходки, готвеха вечеря, миеха маруля и всякакви такива неща“, а той решава да използва времето продуктивно и започва да пише нов материал. Студиото на Рик Рубин в Малибу, Shangri-La, е на разположение, така че Стайлс се премества при дългогодишните продуценти и съсценаристи Кид Харпун и Тайлър Джонсън. "Наистина не знаехме с какво се захващаме“, казва той. "Чувствах, че вместо да си седим вкъщи и да не правим нищо, може да се почувстваме по-добре, ако всички заедно правим музика.“ Преди да се усетят, те вече работят по Harry’s House, разобличаващо изявление, което се оказва неговият най-радио албум до момента. Той се вдъхновява от албума на Haruomi Hosono от 1973 г., Hosono House, който чува за първи път, когато е живее в Япония преди години, и се отнася към песните като към вътрешен монолог, преминаващ през един ден от живота му.

Когато летенето със самолет става опция, Стайлс се прибира в Лондон. По-късно заминава за Италия с колата на покойния си втори баща с приятел, слушайки оставените джаз дискове. Посещава фонтана ди Треви един ден, вероятно неразпознаваем с мустаци от краткотрайната пандемия, и е на мястото само с още четирима души вместо с обичайните тълпи, които заобикалят историческото място: "Странно време. Лудост, по дяволите!“ След Италия  посещава приятели във Франция, след което се връща на работа, като накрая работи в Real World Studios близо до Бат, Англия. По времето, в което тръгва през САЩ, за да промотира най-накрая Fine Line миналата есен, Harry’s House вече е тайно завършен.

Сега, освен неизбежните сингли и световното турне, има и други показатели, че е звезда от следващо ниво: неговата линия за грижа за кожата, лакове за нокти и дрехи, наречена Pleasing и модна колекция с Gucci, да не говорим за разцвета на филмовата му кариера. Той участва в психологическия трилър Don’t Worry Darling и в интимната драма My Policeman и сключи сделка с Marvel Studios, за да изиграе Ерос в поне един от филмите на Eternals. "Всичко в живота ми се чувства като бонус след X-Factor“, казва той, имайки предвид състезанието по пеене, което води директно до One Direction. 


9 маникюра от Хари Стайлс, които ще повторим


Но днес, в хотела в Хамбург, Стайлс все още се опитва да разбере всичко това. Той мисли усилено за любовта, срама, честността и важността на добротата и терапията. И се притеснява. Тревожи се как може да бъде една от най-големите поп звезди в света, този, който може да бъде всичко за своите фенове, като същевременно е страхотен син, брат, приятел и партньор за хората, които стоят до него. Докато всичко става по-голямо, Стайлс си представя живот, който е по-малък. Как най-търсеният мъж в света запазва най-добрите части за себе си?

Моменталически след всеки концерт Хари си взима дълъг душ. Душът след шоуто се превръща в ритуал: хигиенна необходимост, разбира се, но също така и решаващ момент на яснота и размисъл. Той отмива писъците, пълни с любов и желание, защото „наистина е неестествено да стоиш пред толкова много хора и да имаш такова преживяване“, казва той. "Измивайки енергията, ставаш просто гол човек, в най-уязвимата си човешка форма." На изпълненията идват негови приятели и семейство, хора от всички части на живота и кариерата му - майка му Ан Туист, сестра му Джема, Оливия Уайлд и двете й малки деца. Дори бившият колега от бандата Найл Хоран се завъртя наоколо, усмихвайки се по време на What Makes You Beautiful.

Да, но Хари става все по-потаен; потайността помага да се отблъснат постоянните въпроси за сексуалния му живот, каквито се подхвърлят откакто е пълнолетен. През последните няколко години той започва да ходи на терапия по-рутинно. "Ангажирах се да ходя веднъж седмично“, обяснява той. "Спортувам всеки ден и се грижа за тялото си, така че защо да не правя същото с ума си?“ Едно чувство, от което иска да се отърве, е срамът, видът срам, който идва от това, че сексуалният ти живот е подложен на щателна проверка, докато все още просто се опитваш да разбереш смисъла му. С годините той се научава да не се извинява за това, да бъде уязвим насаме.

Понякога обаче се тревожи, че е "лицемер“, защото е толкова затворен. Концертите му са освобождаващи безопасни пространства за неговите фенове, толкова много от които искат да споделят кои са. На сцената помага на хората да се разкрият родителите си и улеснява всичко - от предложения за брак до разкриване на пола и/или сексуалността. Разделянето на личния му живот от обществения не е избор, който той приема с лека ръка. "Когато работя, работя наистина усилено и мисля, че съм професионалист“, казва той. "Искам да мисля, че съм отворен и вероятно доста упорит, и желая да бъда уязвим. Понякога мога да бъда егоист, но съм грижовен човек. Никога не съм говорил публично за живота си извън работата и това ми е от огромна полза. Винаги ще има версии и разкази и просто реших, че няма да прекарвам времето си в опити да го коригирам и пояснявам по някакъв начин.“

Дръпването на завесата над живота му само направи още по-любопитни всички, които не стоят зад него. Неговата сексуалност, например, е почти обсебена тема от години. В стила си е флуиден като Мик Джагър и Дейвид Боуи и многократно изтъква колко назадничаво е чувството да изискваш етикети за идентичността на всеки. Критиците на подхода му го обвиняват в "queerbaiting" или използване на странна естетика, без изрично да претендира да е част от queer общността.  Стайлс смята аргументите за това са страшно глупави: публично си бил само с жени - е и?

Хари и Оливия се срещат на снимачната площадка на Don't Worry Darling, който тя режисира (повече за това след малко), след което правят фурор, когато папараци ги снимат да се държат за ръце на сватбата на неговия мениджър и близък приятел Джефри Азоф през януари 2021 г. Уайлд и Стайлс казват малко за връзката си и слуховете са всякакви. Анонимните туитъри се държат като ужасени от разликата във възрастта им (сякаш 28-годишен мъж, който излиза с 38-годишна жена, не е напълно нормално) и критикуват динамиката на връзката режисьор-актьор. 


"Обичам те, мила, с бели маратонки и изтъркани джинси" или Оливия и Хари в LA


Хари не е най-онлайн човекът - той използва Instagram, за да гледа публикации за растения и архитектура, никога не е имал TikTok и нарича Twitter "буня от хора, които се опитват да бъдат ужасни с другите“, но все пак е наясно как тези малки , токсични кътчета на интернет третират най-близките му хора. „Това очевидно не ме кара да се чувствам добре“, казва той внимателно. Дори с границите, които е поставил между обществения и личния си живот, понякога "други хора се месят твърде лошо“, казва той. В живота му има един специфичен разговор, който той провежда в началото на всяка своя връзка, без значение колко странен или преждевременен може да се почувства. "Можете ли да си представите“, казва той, "да отидете на втора среща с някого и да си кажете: "Добре, има голям шанс в пресата утре сутринта да излязат отвратителни неща за теб и мен, злобни лъжи... Но както и да е, какво ти се хапва?”

На въпрос за нейния опит с неговите фенове, Оливия Уайлд е дипломатична. Подобно на Хари, тя вярва в това, което те представляват като колектив, наричайки ги "дълбоко любящи хора“, които са създали приемаща общност. "Това, което не разбирам за жестокостта, която споменавате, е, че този вид токсична негативност е антитезата на Хари и всичко, което той излага. Аз лично не вярвам, че омразната енергия определя неговата фен база изобщо. Повечето от тези хора са истински шампиони на добротата.“


Street Style вдъхновения: Концертите на Хари Стайлс, Met Gala-та на фенките


Актьорството - нещо, което в последните години го прави още по-известен и (не)харесван - не е оригинална част от плановете му за живота. Първата му роля е във военния епос на Кристофър Нолан „Дюнкерк“ (режисьорът разказва, че не е имал представа колко известен е Хари, когато го каства, след това Marvel го наемат да стане Ерос, по-героичният брат на Танос, който в комиксите е представен като нещо като междугалактически плейбой със свръхчовешка сила и способност да контролира емоциите на хората (подходяща роля за най-горещата поп звезда на планетата). "Дюнкерк“ грабва вниманието на Оливия Уайлд, когато започва да чертае "Не се тревожи, скъпа“ и Хари мигновено става претендент за ролята на Джак, очарователен, но потаен съпруг на все по-проблемната Алис (Флорънс Пю). И Стайлс имаше много причини да се интересува от Don’t Worry Darling - съобщава се, че вторият игрален филм на Уайлд като режисьор е започнал война за наддаване между 18 студия, след успеха на нейния режисьорски дебют, Booksmart. "Исках да играя отново“, казва той и прекарва голяма част от пандемията в гледане на филми с карантинния си набор от приятели и сътрудници: The Broken Circle Breakdown, Parasite и Coyote Ugly са му от любимите.

Той се оказа перфектен за ролята на Джак, който води Алис в отдалечен, измислен американски град (Виктори), за да работи по таен проект, за който мъжете от компанията не могат да кажат на жените си. Джак се превръща в звезден служител и отчаяно се нуждае от одобрението на шефа си. "Търсехме някой с вродена топлина и осезаем чар“, казва Оливия. "Цялата история зависи от това дали публиката вярва в Джак.“ Заснемаъ Don’t Worry Darling между септември 2020 г. и февруари 2021 г. в Лос Анджелис и Палм Спрингс. Тези месеци са най-дългите, в които Стайлс е живял на едно място от 11 години. В началото той разбираемо се притеснява да поеме толкова голяма роля заедно със звезди като Пю, Крис Пайн, Джема Чан и Ник Крол, защото "в музиката има незабавен отговор на това, което правиш. Завършваш песен и хората ръкопляскат“, казва той. "Когато снимам и ми кажат "cut", може би има част от мен, която очаква всички да започнат да пляскат, но не го правят. Очевидно всички се връщат към работата си, а аз си казвам: "О, по дяволите, толкова ли беше зле?“ Рискът вече започва да се изплаща и Хари и Флорънс имат награди за филма (след скорошна предпремиера). Уайлд казва, че един момент "ни разплака всички" - сцената, в която повишават Джак, "пълна с фашистки препратки и обезпокоително количество мъжка ярост“... почти изцяло импровизирана.


Тревожният трейлър на Don't Worry Darling и всичко, което знаем за драмата на годината


В рамките на седмици той преминава от снимачната площадка на Darling към снимките на по-интимния My Policeman. Той се докосва до сценария предната година, трогнат от историята достатъчно, за да се свърже с режисьора Майкъл Грандидж и да поиска среща. Хари играе Том, полицай, който развива чувства към музеен куратор на име Патрик (Дейвид Доусън). Действието се развива през 50-те години, когато в Обединеното кралство все още е незаконно да имаш еднополова връзка; двойката се мести тайно, докато Том е в брак с учителка на име Марион (Ема Корин). Филмът се движи между миналото и настоящето, когато тримата се събират отново при ужасни обстоятелства. Според Стайлс, режисьора иска да подчертае какво всъщност е сексът между двама мъже в сцените между Том и Патрик. "Толкова голяма част от гей секса във филма е, че го правят двама мъже и това донякъде премахва нежността от него“, продължава Стайлс. "Предполагам, че ще го гледат хора, които са били живи през времена, в които е незаконни да си гей... и ще видят колко е нежно, любящо и чувствително всичко.“


Какво знаем дотук за "Моят полицай" с Хари Стайлс в главната роля


Двата филма излизат на престижните филмови фестивали това лято, респективно във Венеция и Торонто, но Хари не е сигурен, че въртенето по сребърния екран ще бъде постоянно. "Не си представям, че бих снимал още много филми, особено в близко бъдеще“, казва той. Носят се слухове за колко филма на Marvel е подписал и други франчайзи, за които може да води тайни преговори (в отговор на слух, че ще участва в бъдеща поредица от Междузвездни войни, той казва: "За първи път чувам за това. Предполагам … е лъжа.“). "Мисля, че отново ще дойде време, в което желая да играя", казва той. "Просто моето нещо е музиката, за мен тя е наистина креативното и подхранващо изкуство.'

Като истински принц, с рошавата си коса, Стайлс ни кани на концерт на филхармонията в Хамбург, осем часа преди собственото му шоу. Бил съм тук шест пъти и никога не съм виждал нищо от града; искам просто да седна някъде и да гледам нещата“, казва той. Рутината му на концерт представлява 10 часа сън на нощ, интравенозни инжекции, които го напомпват с хранителни вещества и витамини, строга диета, съобразена с киселинния рефлукс, която изключва кафето, алкохола и определени храни, които засягат гърлото, намазване с два крема за лице нощем, понякога парна баня и/или ледена вана.

Стайлс очертава предстоящите си месеци така: През август, след като завърши европейското турне в Лисабон, той ще отиде на почивка с приятели, може би ще навакса сезона на Love Island, който има да си догледа. Следващият етап от турнето включва спирки в Лос Анджелис, Ню Йорк, Остин и Чикаго като продължителни резиденции, решение, което отговаря на личната му нужда от по-малко напрегнат график на турнета и жеалнието да посещава филмови фестивали, да наема студиа и да записва музика за четвъртия си албум. "Винаги пиша“, казва той.

Повече от всякога той мисли за бъдещето. Иска да си вземе смислена почивка в даден момент - поне от турнета - и да се увери, че е близо до семейството и приятелите си. Той също мисли за това, което иска да каже. Признава, че като тийнейджър не се е интересувал от политика, не обръщайки внимание на неща, които не го засягат лично, но с годините става все по-известен и започва да се тревожи за всички: "Огледах се сериозно“, казва той, "и си казах: „О, не правя достатъчно“. . . или нещо друго.” Когато разговорите около анти-чернотата и бездействието достигнаха връх през 2020 г., Марширува по улиците и чете книги като "Как да бъдеш антирасист“ от Ибрам X. Кенди и "Волята за промяна“. Започва да мисли за равенството между расите и половете. "Не мога да си представя колко ужасяващо е да си жена в Америка в момента“, казва той. "Чувствам се късметлия (на концертите си) да виждам група хора, които се събират и с кауза по някакъв начин“, казва той. "Мисля, че те се страхуват много по-малко от това да отворят раната, да говорят за нея и да свършат работата, отколкото поколението преди нас.“


Четете още: We Love: Грацилен Хари Стайлс за Dazed


 

More from View Sofia

Връзката ви няма шанс - 7-те признака за край на отношенията

Love преди 2 години

Трудно уловимият момент, че е настъпил безвъзвратен разрив и че просто трябва да продължим напред, разделяйки се, е подтискащо и тягостно време за всички, попаднали в такава ситуация. Когато краят е близо, няма никакъв смисъл за губим времето си, своето и на другия човек, просто трябва да се обърнем и да си тръгнем. Следват седемте безпогрешни симптома за това, че връзката няма никакъв шанс   

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.