Следва

Michael Kors Collection, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Гащичките на годината са Tom Ford, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Дантелено ни е 

Runway преди 1 година

За Том Форд писахме през юли, когато се говореше, че мисли за потенциална продажба на своята марка. Дизайнерът каза малко през последните месеци, но в индустрията се смята, че сделката би била за около 3 милиарда долара. Някой изненадан ли е, че снощи той зашемети, всички, събирайки на шоуто си куп знаменитости - Мадона, Крис Рок, Сиара и други - и сътвори колекция с вайба на Холивуд Булевард и Елвис в Лас Вегас - силно настроено пастелно ламе, бродерии в стил Nudie Suit и, любимото ни, черно дантелено бельо.

Това е краят на Седмица на модата в Ню Йорк, в която голото тяло е център на внимание. Форд започна да пише тази история преди почти 30 години и тази вечер всички препрочетохме почти всички глави - прозрачните тениски и черни сатенени сутиени напомнят шоуто на Gucci през пролетта на 2001 г., деконструираните шифонени рокли - за YSL Пролет 2002 г. Приятели и сътрудници, които са с него от онези дни, като Карин Ройтфелд, Елизабет Залцман и Лиза Айснер присъстваха, но той имаше неща и за Instagram поколението. Преди година той говореше за начините, по които социалните мрежи променят модата, убивайки финеса в полза на силното въздействие. Кръпките с пайети, украсяващи карго къси панталони и каубойските ризи с ресни тук със сигурност отговарят на изискванията.

Мъжкото облекло е малко по-меко без да е традиционно - спомняме си смокингът Tom Ford, в който Джейсън Судейкис Еми в понеделник, а ярко розов зуут костюм е придружен от вратовръзка, която изглежда по-широка и по-къса от "правилните" примери.

Въпреки всички лъскави повърхности и металния блясък обаче, има неоспорима меланхолична подплата. Когато разделът за дневно облекло приключи, саундтрак от оптимистични хитове от 80-те години е заменен с песента на Фреди Меркюри "Time Waits for No One“. Форд загуби съпруга си Ричард Бъкли преди близо година, четете още: Големите любовни истории: Том Форд и Ричард Бъкли. В събота почина фотографът Уилям Клайн, а в деня на ревюто модата оплака Роксана Лоуит, която е сред първите фотографи, които романтизираха действието зад кулисите на ревюта. Една от ранните теми на Лоуит е Пат Кливланд, чест модел на Ив Сен Лоран, също присъстваща в публиката тази вечер.

Пандемията ускори смяната на поколенията, чийто отзвук ще става все по-ясно изразен. Нищо не остава същото, но Форд има своите секси екстровертни подписи и той се придържа към тях - чак до нахалните дантелени гащички. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.