Следва

Техни величества шийт маските и как да усилим ефекта им допълнително

10 прекрасни бюти прийома на София Лорен, родена днес

София Лорен на 88, София Лорен завинаги...

Celebrity beauty преди 1 година

Символ на средиземноморската красота и Dolce Vita, София Лорен навършва 88 години днес, 20 септември 2022 г. Животът й е осеян с постижения, които я правят една от най-обичаните италиански звезди в целия свят (през 1962 г. тя става първата актриса, спечелила Оскар за филм, който не е англоезичен, La Ciociara) и бляскава, изтънчена, но чувствена, добре дефинирана естетика, с която я прави икона на женствеността. Големите очи, подчертани с очна линия, обемната коса, криволичещите извивки на тялото, далеч от естетическите стандарти на времето: това са характеристиките на красотата на София Лорен. Но има няколко елемента, по-малко познати и също толкова интересни и полезни всекиму - следват надолу, ЧРД, прекрасна синьора Лорен!

1. Пионер във феминизма и body позитивизма


1956г.

Извито тяло, ъглови черти на лицето, маслинена кожа и кафявата коса. София
Лорен е жив спор със стандартите за красота на 50-те години, когато живеят и русата Мерилин, ледената Грейс Кели, куклата Бриджит Бардо... Със своята гордост и убеденост София Лорен също успява, бидейки единствената нестереотипна жена на времето си. София не променя тялото си заради ангажименти и роли, не се старае да отслабва, не се обезкосмява - което е толкова срещано във феминизма днес - тя просто е пионер. Страхотна демонстрация на женската свобода.


Love to Quote: "Всичко, което виждате, дължа на спагетите" и още от София Лорен за храната, сексапила и бедността



1955г.


1960г.

2. Не на операциите

В началото на кариерата й хиляди хора й казват, че носът й е твърде дълъг, а устата твърде широка. Тя е насърчавана безброй пъти да промени външния си вид, за да стигне до Холивуд, отговаряйки на стандартите на времето. София Лорен не само се противопоставя на тези предложения, но използва естествената си красота, за да насърчи, да роди нова идея за женственост, гордост, сила, уникалност и самочувствие. И всички се влюбват в нея. "Нищо не прави жената по-красива от вярата, че е красива“, пише тя в автобиографията си.

3. Зехтин

Когато е помолена да сподели своята рутинна грижа за кожата, София казва: "Моите тайни за
красотата могат да се обобщят в едно твърдение: любовта към живота, спагетите и вана с
зехтин.” Тази естествена съставка е една от любимите на актрисата и за лице, и за тяло. Богат на полифеноли, той е изключително активен антиоксидант - София го ползва комбиниран с вода за кожата на лицето, тялото и скалпа.


1965г.

4. От петнадесетгодишния конкурс за красота до 72-годишния календар

На 15 тя печели първия си конкурс за красота. По-късно участва в Мис Италия. Не
печели награда, но нейният чар омайва всеки чул за състезанието и така започва всичко. Няколко десетилетия по-късно, когато е на 72, решава да позира за календара
Пирели. 2007 г. и Лорен отново се показа като иконата на красотата, която е.

5. Бенката

Очарованието на "бюти бенката” заразява и София Лорен, която с помощта на молив я рисува на бузата си всеки ден. Започва през 60-те и й става навик да я слага и изтрива според настроението си.

6. Топлес сцената, от която все още се срамува

Големите гърди на Лорен са неоспорим елемент от нейния чар. София ги показва на света само веднъж в гола сцена от 1951 г. Тя изигра одалиска във филма Era lui… sì! sì!, режисиран от Марчело Маркези и Виторио Мец. Това е сцена, която никога не е показвана
в Италия поради цензурата, но останалият свят я познава много добре. Когато през 2011 г. по време на телевизионно шоу става въпрос за това, Лорен вдига ръце към очите си в знак на
смущение. Тя говори за гърди и деколтета, които не оставят нищо на въображението дори когато през 1957 г., по време на парти, организирано за нея от Paramount, Холивуд, млада актриса сяда до нея. Разбира се - Джейн Мансфийлд, която има толкова щедро деколте, че Лорен коментира: "… тя седна до мен и започна да ми говори като изригващ вулкан. Докато плямпаше, изведнъж видях гърдата й в чинията... Втренчих се в нея с ужасен поглед. Тя дори не забеляза, овладя се и си тръгна." А снимката, направена в този момент, е историческа.


София Лорен: "Мислех, че всичко ще изпадне от роклята й". Историята зад легендарната снимка с Джейн Мансфийлд



София Лорен и Джейн Мансфийлд

7. Винаги с шал или друго на врата

Носенето на шал на врата или голям чокър е винаги присъстващ трик във външния вид на
София, особено през последните десетилетия. Превърнал се в елемент на стил, той всъщност е стратегия за "чувствай се като у дома си" по всяко време. Шалът, всъщност това е трик за прикриване на врата, който много често, заедно с ръцете, разкрива възрастта на жената. Напоследък обаче София започна да се показва и с "гол" врат.


2014г.

8. Вежди с ламиниран ефект

Веждите на Лорен винаги са били важен елемент от красотата й. В някои години по-закръглени, според тенденциите на времето, в други по-стройни с форма "крило на чайка“ - няма значение, важното е да имат характер, който ги прави невероятно актуални. Тя ги обожава сресани нагоре, точно все едно е минала през салон за ламиниране - една от
най-търсените бюти процедури в момента.


1988г.

9. Очна линия

Сред най-обичаното от София е очната линия. Най-котешките очи на света... За да ги постигне (да, София Лорен винаги се е гримирала сама), удължава крилцето доста извън външния ъгъл на окото, след което използва бял молив в долната вътрешна линия на миглите, който отваря погледа още повече.

10. Червилото, посветено на нея

Нейните устни винаги са били в центъра на вниманието и на главните героини, които играе. Често очертани с молив, особено горната устна, оцветени с червено или бордо или дори "голи" в контраст с тежък очен грим. За да отдаде почит на чувствеността на нейната усмивка, през 2015 г. Dolce & Gabbana й посвети нюанс на червило - Sophia n.1 в цвят розова череша.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи