Следва

24 SELF MADE: Вилияна Карушкова

Какво е One Stop Shopping и още с Диана Костова от Kaufland Bulgaria...

One Stop Shopping! 

All About Life преди 1 година

Диана Костова, фин професионалист и приятен събеседник, оглавява "Централно управление на недвижимостите" в Kaufland Bulgaria. Тези четири думи предполагат една от най-интересните позиции в компанията, която ни снабдява ежедневно с всичко, от "нужно" през "вкусно" до "много специално", and there is more to come...

Диана отговаря за развитието на концепцията One Stop Shopping - хипермаркетите на Kaufland се превръщат в ергономични, светли и богати търговски центрове, събиращи най-разнообразни стоки и услуги под един покрив. В Kaufland вече има наистина всичко, от което един софиянец се нуждае - дрогерии, аптеки, всякакви хапвания и още - вижте сами в новия Kaufland Горубляне и четете още надолу >>>  

View Sofia: Здравейте, Диана, представете ни се.
Диана Костова:
Здравейте, аз съм на 37 години, семейна, имам прекрасно момиченце на 5. Работя в Kaufland от 2008 година, тоест карам 15-та година в компанията. Стартирах още като студентка в последен курс в отдел "Снабдяване", търговски отдел, в който се занимавах с купуване на всичко, което не е търговска стока, което не се продава в магазините. След над 5 позиции, междувременно майчинство и финализиране на магистратура (на немски език) и доктурантура, в момента оглавявам "Централно управление на недвижимостите". 

VS: Вашата зодия?
Д. К.:
Дева.

VS: Откровено казано - сред всичките позиции, които сте заемали, коя е най-интересна?
Д. К.:
Сегашната, наистина. За мен това е най-интересното, вълнуващо и хубаво място в компанията. 

VS: А кое е най-хубавото за вас в извънработно време?
Д. К.:
Много обичам да спортувам, активен спортист съм, поне три пъти в седмицата. Кардио и фитнес най-често.

VS: Предполагаме в такъв случай какво има в кошницата ви, когато пазарувате в Kaufland, но споделете...
Д. К.:
Протеинови барчета, плодове, ядкови млека.

VS: Био-здравословният щанд в Kaufland и нас ни влече силно, от любимите ни е - как стоят нещата отвътре, че магазините и продуктите на Kaufland да са толкова изкусителни, приятни, хващащи очите и олесняващи ежедневието?
Д. К.:
Тук мога да опиша най-добре и мотивацията си да бъда в компанията - аз съм немски възпитаник и обожавам правилата, организацията, структурата. Отвътре нещата са систематизирани, дисциплинирани, в ред - и аз се смятам за такъв човек, затова се чувствам добре. 

VS: И ние имаме Дева в редкацията - знаем колко е силен този порив за ред и спокойствие.
Д. К.:
Да, но колкото е подредено при нас, толкова е и непредвидимо - което прави работата интересна. Не липсват "пожари" в Kaufland, но заради това, че сме топ като ритейлър и резултати, летвите за всичко са много високи.

VS: Но ви е и приятно и забавно, нали?
Д. К.:
Определено - освен правила и структура при нас има огромна свобода на мислене. Дори най-налудничавите идеи (например вертикалната детска площадка във Варна) се обсъждат и често посрещат с "Да, браво!" Такава е културата на работа при нас.

VS: Един леко абстрактен въпрос - как успявате?
Д. К.:
Стараейки се много - и като служител, и като ръководител. И попивайки всичките знания и опит. 

VS: Един ден в Kaufland минава как?
Д. К.:
Не мисля, че мога да изненадам някого - чудесна интеракция с колегите, много работа на компютър, доста срещи. Интересното в "Недвижимости" е, че срещаме много хора от различни бизнеси, хора, които стоят зад крайно различни концепции - от основателя и собственик на дюнери Aladdin, през някой телеком, до хората от малка семейна пекарна. 

VS: Концепцията One Stop Shopping в кратце?
Д.К.: Всички нужни продукти и услуги на едно място. Но не само: в нужния вид и атмосфера.

VS: Къде и кога софиянци могат да си напазаруват в най-новата мол локация на Kaufland?
Д.К.: 
В Кауфланд Горубляне, където в края на септември отвори 63-ия ни филиал, с концесионерна зона с топла храна, ядки, аптека и обект за лотария, преса и цигари.

VS: Ваша ли е идеята?
Д. К.:
Тази стратегия при нас може, в най-хубав смисъл, да се нарече "нещо старо". Kaufland - и в България, и в Германия, и в други държави - има наематели от много отдавна, а това, което правим сега, е много интензивно да я надграждаме. 

VS: Какво е различно?
Д. К.:
Започваме да работим с много нови, разнообразни и интересни наематели. Мол зоната ще е пълна с локации, които софиянци много обичат - Pizza Lab, DM, Petmall, иновативната кафетерия COMPARTIDO, суши щандовете на Obendo Sushi и много други. Удобството е много голямо. 

VS: Как избирате кого да привлечете? Разчитате на сетива, на опит, на някаква симбиоза от двете?
Д. К.:
Това е плод на анализи и проучвания. Много важна е локацията на магазина - какво има наоколо, какво е населението на дадения град или квартал, какво липсва и се търси. Доста цифри, анализи, обиколки намясто - не е интуиция, хората в екипа ми следят тенденциите много сериозно и живо се интересуват от най-актуалното в София. Самите ние сме клиенти на брандовете, които каним, близки сме до работата им.

VS: Вие сте силно свързани с града - любими места в София?
Д. К.:
Районът на ул. "Оборище" и "Шипка" ми е любим.

VS: Тези анализационно-практически начини на мислене, зоркото око за тенденциите и нагласата на хората влияят ли много, ежедневно и извън работно, на една успешна съвременна жена и млада майка?
Д. К.:
О, да. Чуя ли за ново място в София, веднага отидвам да го видя/пробвам. 

VS: Незабравим, показателен момент за кариерата ви в Kaufland?
Д. К.:
Помня всяко предизвикателство, всеки голям успех, похвалите, обратните връзки и оценките. Старая се да помня само хубавите моменти. 

VS: Съвет, който бихте дали на жените около себе си - колеги, стажанти, приятелки, близки - които искат да успяват, да се развиват и да растат?
Д. К.:
Когато някой ми поиска съвет, казвам "отдаденост, дисциплина, емоционалност и желание в работата". Всеки, който дава, получава.

VS: Любим цитат?
Д. К.: 
Дисциплината води до навици. Навиците водят до постоянство. Постоянството води до прогрес.

VS: Пожелайте ни нещо за финал!
Д. К.: 
Бъдете активни!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.