Следва

Street Style вдъхновения: седмица на модата в Париж, pt 1

We love: Мариакарла Босконо за Vogue Italia, "Красотата не съществува"

... но тя е красива 

All fashion преди 1 година

Родена на 20 септември 1980 г. в Рим в семейство от Пиемонт, Мариакарла Босконо прекарва детството си между Италия, Кения и Съединените щати. Тя рано прохожда в модата и подписва с агенция Riccardo Gay в Милано благодарение на интуицията и подкрепата на Piero Piazzi, докато в Ню Йорк е представлявана от DNA Model Management. Днес обаче е в групата Women Management в Милано, Париж и Ню Йорк. Дебютът й на модните подиуми е през 1996 г., и става предмет на интерес за Comme des Garçons и Карл Лагерфелд, впоследствие любима на Versace, Dolce & Gabbana, Givenchy, Armani Exchange, Michael Kors, Yves Saint Laurent, Etro, Bulgari, Roberto Cavalli, Alessandro Dell'Acqua, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Moschino, Marc Jacobs и много други. Участва в три издания на Календара на Пирели, професионалното и артистично близка е с Рикардо Тиши. Има дъщеря на име Мариалукас Пати, родена през 2012 г. от връзката й с Андреа Пати, известен римски бизнесмен.


We Love: тази рокля на Готие върху Мариакарла Босконо във Венеция


Следват няколко от най-интересните отговори на Мариакарла, която много харесваме >>>

Защо моделът трябва да е слаб?

Работата е по-лесна, ако си слаб, наистина. Все пак продаваме рокли. Мосю Валентино веднъж ме нарече патерица... Днес дори тези с пълно тяло имат място в модата. Нещата се промениха. Дъщеря ми например намира пълните жените за красиви в противовес със стереотипа за слабия модел. Новите поколения нямат този проблем, те не виждат разликите. Ние обаче сме наследници на манекените от миналото. Слабото тяло улеснява продажбата. Дори тези, които карат Формула 1, не могат да тежат 100 кг....

Пиеш ли?

Разбира се, всеки има своите пороци! Не казвам "не" на малко вино или малко пикантни пържени картофи... Аз пия, вие пушите - всеки със своето! Не ми харесва, че е така, но всеки трябва да е свободен да прави каквото иска.

Кажи ни какво мислиш за красотата.

Невъзможна е! Не съществува. Всичко, което е недосегаемо, наричаме "красота". Можем да говорим за нея с часове. Работя в сфера, в която красотата е всичко. Хората не ме смятат за красива, но смятат, че работя. Твърде сложна, индивидуална, неосезаема материя...

Тялото се променя. Ти си много еластична. Ходиш ли на фитнес?

Имам леко несъразмерно тяло и нестандартно лице... Като младо момиче ми се смееха, защото бях различна. Научих, че човек винаги може да се чувства добре. Занимавам се със спорт от, малко брутален тип, Бикрам йога или Хот йога - можете да я практикувате навсякъде по света. Винаги движенията са едни и същи, много ефективни. Харесвам всичко, което се повтаря, което ме откъсва от реалността, но без каскади, без да се превръщам в изрод.

Кой знае какво ще правя - дали ще се оставя да остарея или си правя интервенции... Това, което ме натъжава, е да мисля за болести. Винаги съм била здрава. Концепцията, че времето тече и имаме все по-малко от него не ми харесва. Животът бързо се изплъзва от ръцете ни.

Промяната на тялото е интересна от 40 нататък. Може и да греша, но никога не съм била суетна. Имам чувството, че отворя ли уста, ставам селянка, но имам непокътната, естетически интелектуализирана привлекателност. Гледам как момичетата се борят за кориците. Модата е работа, пълна с финес. На мен ми казват, че се обличам като онези, които спят под Бруклинския мост. По едно време бях решила да да редувам тоалетите си: една седмица се обличах както исках, и една седмица, за да угодя на всички други. Пиеро Пиаци веднъж ми каза: ти си си ти, обличай се както искаш.


Кой кой е в модата днес: Рамона Табита, стилистът на Мариакарла Босконо


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.