Следва

Хилари Суонк ще е мама на 48: актрисата очаква близнаци

Ключова дума "егоизъм" - Пълнолунието в Овен в неделя, 9 октомври, общо и знак по знак

Огнената лунна фаза ще извади наяве всички конфликти, които се разпалват под повърхността - и ще ни вдъхнови да отстояваме своята независимост

 

Astro преди 1 година

Ако сте дошли на този свят, когато Слънцето, Луната или друга планета от нашата слънчева система е била в огнения знак Овен, непременно излъчвате динамична, смела - и доста конкурентна енергия. Хората от зодия Овен са енергични, импулсивни, любопитни, директни и способни да се фокусират най-вече върху себе си - за добро или за лошо. Тази огнена динамика се дължи на управителя на знака, Марс, който ръководи енергията, действието, агресията, войната и секса. Талантът на Овена да се съсредоточи в себе си и да влезе в битка за всичко, в което вярва, е нещо, което ще бъде особено подчертано в идните дни, особено по време на предстоящата Луна.

 


Месечен ХОРОСКОП - Октомври 2022


Пълнолунието в знака на Овена е на 9 октомври, неделя в 16:55 часа. Тъй като Луната е в опозиция на Венера, планетата на любовта, парите и връзките, и образува приятен секстил със ръководителя на отговорностите, Сатурн - като цяло този момент е свързан със съгласуването на нуждите ни с тези на другите хора и решението дали е изгодно или не да постигнем баланс с околните.

Пълнолунието в Овен поставя личните нужди на фокус - здравословният егоизъм е задължителен

Пълните луни, които се случват, когато Слънце застане точно срещу Луната, винаги са възможност един път е месеца да завършим проекти, които сме започнали преди шест месеца или дори две седмици. Те са кулминационни, преломни точки и шанс да се освободим от всичко, което вече не ни служи. Тъй като пълнолунието този месец се пада в импулсивния, нетърпелив и инициативен Овен - който е и първият знак от зодиакалния цикъл - ще ни се прииска да оставим миналото и да се засилим с главата напред в бъдещето с повече ентусиазъм, отколкото сме предполагали, че имаме в себе си.

Като се има предвид връзката на Овена с Първия дом в астрологията, дома на Аз-а, няма как да не се идентифицираме изключително силно с големите си цели. Нашите лични нужди, мечти, визии за бъдещето, нашият глас сега са най-важното.

Тези индивидуалистични елементи триумфират на преден план, подчертани и молещи да бъдат споделени със света - или, може би дори по-вероятно, с партньор, приятел, или колега. Защото не забравяйте: тази фаза изправя Луната срещу Слънцето, което в момента се движи през обичащия партньорствата и любовта въздушен знак Везни, така че сме подтикнати да разгледаме теми и на двата знака. Луната в Овен иска да уважаваме своите независимост, идентичност и лични цели, Слънцето (и всъщност Венера, но повече за това след малко!) набляга на красотата и важността на реципрочността, равенството и баланса във връзките.

Опозицията на Луната с романтичната Венера ще извади на повърхността всяко скрито напрежение

Тъй като Луната пада на 16 градуса в Овен, тя ще формира опозиция на ориентираната към отношенията Венера, която щастливо се мотае на 13-ия градус на Везните - което означава, че е в царството си, на трон. Опозицията звучи доста грубо, но Венера е благоприятна и прекрасна - една от планетите, носещи богатство в астрологията, така че всъщност не е толкова лошо, колкото звучи.

Сблъсъкът на Луната с Венера ще извади наяве всички конфликти, които се размърдват под повърхността във нашите връзки - или може би по отношение на пари, ценности и красота. И тъй като основната цел на Венера - особено във Везни - е да насърчава хармонията, ще сме запалени да изговорим всички разногласия, които ни мъчат.

Бонус информация: Слънцето и Венера се насочват към съвпад (те ще се срещнат на 22 октомври точно преди Слънцето да премине в Скорпион на следващия ден), което внася безгрижна, уверена атмосфера аспекта на Пълнолунието. И така, тази опозиция подсказва, че може би вие ​​и вашият любим човек, най-добрият ви приятел или шефът ви не сте на един и същ акъл в момента, но бъдете убедени, че в края на краищата ще можете да се разберете.

Сатурн подчертава работоспособността 

Сатурн, планетата на ангажираността, упоритата работа и границите, е на 18-ти градус във Водолей, което означава, че образува приятелски секстил към Луната и прави красив тригон към Слънцето и Венера. Сатурн символизира бизнеса и със сигурност може да бъде малко потискащ, когато ограничава, но когато хармонизира щастливо с други планети, той предлага заземяващ ефект, идеален за работа. 

Но не забравяйте, че Пълнолунието се случва през мрачния период на квадрат между Марс и Нептун

Марс, сега в Близнаци, се насочва към напрегнат и интензивен квадрат с Нептун, планетата на духовността, мечтите и заблудите, който аспект ще приключи на 11-12 октомври (в зависимост от часовата зона). Докато Марс иска да натисне газта, Нептун е като гъста мъгла, която прави истинско предизвикателство да видим пътя пред себе си. Освен това все още сме в сянката на Ретроградния Меркурий, което означава, че неразбирателствата ен са невъзможни. Поради тази причина е добре да очакваме несигурност и объркване в дните около това Пълнолуние - и да изчакаме с предприемането на големи, смели, заредени с Овенски плам ходове, докато пътят пред нас не стане напълно ясен.


Ретрограден Марс в Близнаци до 27 март 2023 г. - кармична прогноза, знак по знак


Ето как това Пълнолуние ще ви повлияе, въз основа на вашия знак. Прочетете както за Слънцето, така и за асцендента си.

Овен (21 март-19 април)

С това Пълнолуние, попадащо във вашия знак и в 1-ия ви дом, дома на Аз-а, вие сте запалени да задвижите... всичко - особено след ретроградния Меркурий, който беше във вашия 6-ти дом, дома на ежедневните задължения и бита. Но отделянето на време за вглеждане в себе си и работа с дълбоко вкоренени емоции - особено свързаните с партньорствата - ще ви направи още по-продуктивни в дългосрочен план.

Телец (20 април-20 май)

Това Пълнолуние подчертава вашия 12-ти дом, дома на духовността, изправяйки го срещу няколко планети, движещи се през вашия 6-ти дом, дома на здравето и рутината. Може да осъзнаете, че грижата за себе си е по-необходима, отколкото сте мислили, и вслушването в интуицията сега е ключът към повишаване на жизнеността ви.

Близнаци (21 май-20 юни)

Пълнолунието попада във вашия 11-ти дом, дома на дългосрочните желания, приятелствата и социалния живот, засилвайки желанието ви да се чувствате свързани с обществото. Работата с другите може да бъде особено удовлетворяваща. Просто знайте, че с Марс е във вашия знак и в неприятен аспект с Нептун, така че мащабните планове може не се реализират напълно.

Рак (21 юни-22 юли)

Попадайки във вашия 10-ти дом, дома на кариерата, Пълнолунието ще даде шанс да поемете повече отговорност в работата, да популяризирате голям проект или да представите вълнуваща и мащабна визия някому. Намирането на повече баланс между работата и личния живот също е от ключова важност. 

Лъв (23 юли-22 август)

Пълнолунието попада във вашия 9-ти дом, дома на приключенията и знанията, което прави тази фаза особено продуктивно време за свързване с вътрешния ви глас. Това ще ви подготви за отварящо очите изживяване, което води до лично израстване.

Дева (23 август-22 септември)

Сякаш ретроградният Меркурий във вашия знак не беше достатъчно драматичен - че и това Пълнолуние се пада в 8-ия ви дом, дома на интимността, и поставя фокус върху съвместните ресурси и най-близки връзки. Споделянето на това, от което се нуждаете, като същевременно признавате нуждите на любимия човек, ще направи всичко по-гладко.

Везни (23 септември-22 октомври)

Пълнолунието попада във вашия личен 7-ми дом, дома на любовните партньорства, поставяйки светлината на прожекторите върху връзките ви. Кои работят за вас и кои може да се доразвият? Отдръпването и размишленията в случая означават грижа за себе си.

Скорпион (23 октомври-21 ноември)

Благодарение на Пълнолунието, попадащо във вашия 6-ти дом, дома на ежедневието и здравето, вероятно приключвате начинание, свързано с работа или отдих. И със Слънцето и Венера във вашия 12-ти дом, дома на духовността, слушането и доверието в интуицията са неразделна част от определянето накъде да тръгнете оттук нататък.

Стрелец (22 ноември-21 декември)

Пълнолунието попада във вашия 5-ти дом, дома на романтиката и себеизразяването, което ви насърчава да си вземете почивка от ежедневието, за да се отдадете на повече удоволствие, забавление и творчество. Това е музика за ушите ви, нали? И със слънцето, греещо във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, не би трябвало да е трудно прекарате прекрасно време с приятели.

Козирог (22 декември-19 януари)

Пълнолунието във 4-ия ви дом, дома на домашния уют и семейството, ви насърчава да мислите за промени, които бихте могли да направите, за да балансирате по-добре вътрешния и обществения си живот. Може също да бъдете принудени да изследвате емоционални проблеми, които са ви пречили да живеете живота си (може би особено любовния живот) пълноценно.

Водолей (20 януари-18 февруари)

Тъй като е в 3-ия ви дом, дома на общуването, Пълнолуние ви прави една от най-натоварените пчелички на зодиака, а на може би ви се иска вместо срещи с приятели или колеги, да си организирате полет до друга държава... Отделете малко време, за да помечтаете и да се доверите на интуицията си.

Риби (19 февруари-20 март)

Пълнолунието попада във вашия 2-ри дом, дома на парите и доходите, така че може да достигнете кулминационна точка на проект за печелене на пари или да почувствате, че е време да преминете към план, който е в по-голяма хармония с вашите ценности. Помощта на близките е изключително важна сега - без нея не можете да планирате следващите си ходове.

More from View Sofia

Малко пристрастен преглед върху играта на Хари Стайлс в „Не се тревожи, скъпа"

Celebrities преди 1 година

Хари Стайлс с възможност за Голям шлем (терминът, който се използва в Щатите, е EGOT и сочи актьор, който е спечелил/ще спечели всички големи кинонагради в Америка - Emmy, Grammy, Oscar, Tony). Основното съображение - играта му в Don't Worry Darling

Възмущението около новата"Клеопатра" си има име и то е расизъм

Celebrities преди 10 месеца

Със сигурност сте усетили бурята от възмущение и подигравки, съпътстваща документалната драма на Netflix Queen Cleopatra. Критиките за историческа неточност и културно присвояване – подправени с предсказуема доза расизъм – родиха абсурдни заглавия в международната преса веднага след излизането на първия трейлър, представящ Клеопатра като чернокожа жена със смесен произход  

More Astro