Следва

Raf Simons, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Huawei nova 10 Pro (2020s) X списание Домакинство и мода (1920s)

Горди собственици сме на Huawei nova 10 Pro и на няколко броя сп. Домакинство и мода от 1920-те години, следователно...

All fashion преди 1 година

... сътворяваме една колаборация от "100 години напред" и "100 години назад", влизайки в наратива на великите български модни списания от Царско време. Списание "Домакинство и мода" е в печат от 1897 година (само 5 години след създаването на Vogue), първото илюстровано у нас, съдържа всички модни тенденции,  рецепти, съвети за дома (интериор, текстил, почистване), стила, външния вид и маниерите, начини да подхождаме с любимия и децата, начини да се глезим и разкрасяваме. Всичко, което поместваме на страниците си и което достигаме с nova 10 Pro за секунди. 

Той е последният смартфон на Huawei, всичко за него описахме ТУК, "големите му три" са прекрасна цена, скоростно зареждане и нечовешки камери (общо 5 на брой); изглежда точно като креация на 20-те години на миналия век със сребристосивия нюанс и златния Orbit Ring около камерата - толкова Гетсби!

Ако през миналия век имаше смартфорни (освен че цялата човешка история щеше да е друга), в списание "Домакинство и мода" би била поместена статия "7 характеристики, които имаме предвид, когато избираме новия си телефон". Сто години по-късно тази удоволствена задача е на нашите рамене. Следват те, седемте най-важни неща в устройството, без което не прекарваме и час, и всички начини, по които nova 10 Pro отговаря на взискателниете ни аристократични нужди >>>

Батерия

Той е най-издръжливият на пазара - зарежда се пълно за около 20 минути. Ако отваряте много приложения едновременно, ако редовно гледате филми и видеа, ако играете игри, следите крачките си, четете много - nova 10 Pro ще е най-добрият спътник на ежедневието ви.

Памет

Телефоните имат два вида памет - памет с произволен достъп (RAM) и памет само за четене (ROM). RAM, заедно с процесора на вашия телефон (вижте по-долу), определя скоростта на телефона и лекотата на работа. ROM е това, което повечето хора наричат място за ​​съхранение. Това е паметта, която се използва за съхраняване на операционната система, приложенията и всички видеоклипове, снимки, песни, документи, които искате да съхраните на телефона. Нашият има 8 + 256 GB - изключително достатъчно.

Камера

Както казахме - 5 камери, единственият телефон, способен да приближава картината при правене на селфи, опонент на професионалните камери и в нощни снимки, и в града, и във видеа... Характеристиките на nova 10 Pro  - и мегапикселите и функция на фактори като ISO нива, бленда и скорост на фокуса са бетон.

Процесор

Ето едно просто правило, когато избираме телефон според процесора - колкото повече ядра, толкова повече скорост, толкова по-всичко! В момента говорим за 8-ядрен 4 × Cortex-A78@2,42 GHz + 4 × Cortex-A55@1,8 GHz, което изглежда като друг език - езикът на добрите телефони.

Дисплей

Телефон с 5,5 до 7-инчов HD OLED дисплей обикновено е идеален вариант - зависи какво ви е удобно. Huawei nova 10 Pro е 6,78'', по-към горната граница на перфектността, но даващ богато медийно изживяване, лесен е за носене и държане в ръка, нищо не остава скрито и очите са пощадени. А 120Hz е честотата на опресняване на дисплея и това наистина е висока стойност, допринася за много гладка картина при видеа и други блага... 

Цена

Както споменахме по-рано, смартфоните се предлагат на ценови точки, които варират значително. Очевидно цените се покачват и то не в зависимост от скоростта на процесора, паметта, камерата и дисплея, а по други фактори. nova 10 Pro e непоклатим в това отношение - 1199лв за функции, с които не разполагат дори телефони от 2000лв+.

Никога не позволяваме на бюджета да ни попречи да закупим смартфона, който наистина искаме - а в случая дори нямаме терзания от този род. Той е достъпен, красив, можещ много, класически, силен, усеща се неподвластен на времето, когато го държим в ръка.

More All fashion