Календарът на Lavazza 2023 - страхотна работа на Алекс Прагер

Календарът на Lavazza 2023 - страхотна работа на Алекс Прагер

Място, на което културата и идентичността се срещат - това са кафенето и барът. Защото кафето, социална напитка по подразбиране, с природата си улеснява срещите. Баровете, както и кафенетата, в продължение на повече от два века са били естествените места за среща на различни култури по целия свят

Това са приобщаващи места, където срещите намаляват различията. Със своя календар за 2023 г., създаден и тази година под творческото ръководство на агенция Армандо Теста, Lavazza възприема посланието, предавано от барове и кафенета по всички географски ширини – “ДА! ОТВОРЕНИ сме“, добросъседска покана да влезете и да се насладите на изживяване на удоволствие и празничност.


Януари

След пандемията и в момент, когато комплексността на събитията създава пречки и разделения в обществото, Lavazza кани всички да бъдат отворени и да видят различията като ценен ресурс, който ни обогатява. Календарът за 2023 г. на фотографа Алекс Прагер и специалната по повода книга на Фабио Новембре имат едно и също заглавие „ДА! ОТВОРЕНИ сме“ и двете въплъщават основната концепция за красотата на човечеството, което преоткрива своята жизненост и любопитство, изразявайки индивидуалността и свързвайки индивидите.


Алекс Прагер

Чрез изкуството, израз на индивидуален талант и креативност, които се превръщат в общо наследство, Lavazza продължава по пътя, очертан от историята на нейния календар и посланията, едновременно универсални и актуални, които се стреми да предаде.

Премахването на бариерите е цел, постижима за всеки, особено когато е стимулирана от визията на артист като Алекс Прагер. Всяка малка история, като всяка чаша кафе, е потенциален източник на емоции, красота и споделяне, които са точно там, на леснодостъпно място, чакайки някой да ги грабне. Баровете ни напомнят, че човечеството не може да бъде етикетирано и категоризирано и че само чрез взаимно уважение можем да споделим радостта от неочакваната среща, усмивката на непознат, чувството да си част от световната сцена на неизчерпаемите чудеса.

В календара за 2023 г. барът е място едновременно реално и метафорично, атмосфера, в която Алекс Прагер изучава уникалността на индивида, за да подчертае неговата стойност, като по този начин възприема темата за нашата обща човешка природа и посреща различията ни – концепции, които оживяват визията на Lavazza и са толкова важни за света днес.


Февруари

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.