Следва

Няколко въпроса за кофти връзките

Следвай оригиналa… или брандовете, които останаха верни на себе си

Толкова много и силни интерпретации по темата от култовия сериал на Дейвид Линч – „Туин Пийкс“ останаха завинаги във филмовата енциклопедия на времето, че понякога се загубваме в лабиринта на „Огън, следвай ме“

Celebrities преди 1 година

Но пък той е хубав ветропоказател за една от интересните тенденции, които се наложиха в последните две години. Може би, провокирани от дългия живот на пауза и дистанция, артисти и брандове потърсиха обратния път към почитателите си, залагайки на автентичността на името, бранда, историята и посланието. Какъв по-хубав и достоен пример от споменатия по горе сериал, който 31 години след премиерата си все още вълнува зрителите и ги предизвиква да излязат от зоната си на комфорт, изостряйки сетивата си за невидимите послания. Такива са и триковете, които използват някои от героите ни в тази селекция. Утвърдени визионери, икони на популярната култура, които оставят верни само на самите себе си. И винаги, когато достигнем до момента на значимостта на автентичността, се сещаме за онази крилата фраза на Оскар Уайлд – „Бъдете себе си. Всички други роли вече са заети!“

Космос-брандът на Кейт Мос

Наричат Кейт Мос врабчето на модната индустрия, но дългогодишната й кариера доказа, че момичето от Кройдън разперва криле широко, превръщайки се в многопластов бранд с многообразие от изразни средства. В биографията й освен стотици корици е и създадена преди няколко години модна агенция, работеща на пълни обороти, и лансиране на козметична линия, наречена Космос. Без парадност и без излишна показност, Кейт Мос изгради империя, в която най-ценната монета е нейната автентичност. Точно тя й печели и мястото на креативен директор на иконичната напитка Diet Coke, която точно като Кейт успява да намери актуалността в израза на своята автентичност. Въпреки че от време на време моделът понася критики, най-вече заради бурните си моделски години, тя никога не изневери на себе си. Дори в избора на партньори, остана вярна на правилото си – „Обичам бунтарите и въпреки че са сериозно предизвикателство, няма да променя вкуса си към мъжете!“, дебело подчерта тя в интервю за британското издание на Vogue. Наблюденията ни са, че това правило важи за всичко в живота й.

Брандиране от Хелмут Нютън

Артистичното ДНК на майстора на фотографията Хелмут Нютън оживява в предстоящата изложба във фондацията, която носи неговото име, в Берлин. Екипът, който менажира пространството, е избрал интересен фокус върху творчеството му – „Хелмут Нютън. Брандове“. Над 200 фотографии проследяват еволюцията в представянето на някои от най-известните компании, сред които тези на Lavazza, Absolute, Bluemarine, Swarovski. Приживе, един от най-интересните, предизвикателни и скандални за времето си фотографи не изневери на почерка си и остана разпознаваем във всеки един от кадрите, оставени за архивите на фондацията или за музейни и частни колекции. Автентичност, в която се припознават и компаниите, които му поверяват кампаниите си, заради таланта му, не само да предизвиква вниманието на хората, но и способността му да не изневерява на артистичното си ДНК.

Старото ново послание на Dior

Известният френски моден дизайнер Кристиан Диор (1905-1957) бил голям почитател на жените, розите и изкуството. Приживе успява да намери магичната комбинация между трите елемента в работата си, а години по-късно традицията продължава един от най-достойните му заместници на борда на Dior - италианката Мария Грация Кюри. Тя разгада посланието на Диор и успя да му даде нов живот с последните колекции, в които като вдъхновение се повяват известни жени от артистичния свят, всяка от които се характеризира с категоричното си себеизразяване чрез всеки елемент в работата и живота си. Така запазената марка на Диор – играта с музите от театъра, киното и изкуството продължи своето съществуване и се радва на интерес и обожание. Представянето на колекциите на Dior от години се случва в музея Роден в Париж и е поредното доказателство за силата на традициите в компанията.

Фейслифт за всички, които знаят как да се изразят

Един от брандовете, които остават верни на себе си, напомняйки ни колко е важно да следваме автентичността като линия на успех, безспорно е IQOS. Преди броени дни на пазара се появи и IQOS ORIGINALS DUO - новата версия на познатото устройство за нагряване на истински тютюн. Запазвайки същата технология, компактен дизайн и лекота, устройството идва в 4 нови цвята, с които пълнолетните пушачи ще могат да изразят своята индивидуалност всеки ден - сребърно, графитено, яркочервено и тюркоазено. За премиерата на фейслифта, брандът отново остана верен на себе си като демонстрира силната си връзка с изкуството със запомнящо се ORIGINALS парти в Yalta. Цветовете на устройството бяха вдъхновението зад различните зали с различни музикални преживявания, създадени, така че да дадат свобода на изразяване на всеки споделил момента.

Почеркът е ясен – скандал на име Хърст

Британският художник Деймиън Хърст отново предизвика медийното внимание с последната си акция, част от мащабния проект, в който артисти от цял свят горят творенията си. В профила си в Инстаграм, скандалният артист всъщност затвори последния етап от проекта The Currency, който се състои от колекция от 10 000 NFT. Всеки незаменим жетон съответства на физическа картина, в която се разпознават любимите му точки, направени от емайлирана боя върху ръчно изработена хартия. Творбите първоначално са били обявени на цена от 2000 долара, което е много достъпна оферта, в сравнение с останалите му творби, гонещи стотици хиляди долара.

„Много хора си мислят, че изгарям произведения на изкуството за милиони долари, но аз само завършвам трансформацията на тези физически произведения на изкуството в nfts. Трудно е да се дефинира стойността на изкуството, дигитално или физическо, затова творбите ще бъдат прехвърлени в nft, веднага щом бъдат изгорени физическите им носители!“, коментира Хърст.

Играта на котка и мишка, която предложи на почитателите си Хърст, е негов запазен знак. Година след закупуването на произведение от цикъла The Currency, колекционерите трябва да направят своя избор – дали да вземат картината, което означава, че ще загубят NFT, или да задържат NFT, което означава, че картината ще бъде изгорена.

На финала, купувачите са почти разделени на равни отбори - 5149 избират да заменят своите NFT за оригиналната картина, а 4851 избират NFT.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.