Следва

Големите любовни истории: Вежди Рашидов и Снежана Бахарова

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Катя Благоева

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Трета...

All About Life преди 1 година

Съжаляваме, че не можете на живо да усетите приятния глас, безупречната усмивка, женското спокойствие и топлия поглед на Катя, Senior Consultant Brand & Corporate Communications в d:istinkt. Разговорихме я за всичко лично и професионално - от класическото образование, през красотата на дните в Агенцията, до салсата и вярата в човечеството. Много нежният разговор е надолу >>>

 

View Sofia: Катя, отличен стил, поздравления! Откъде пазаруваш, бизнес стилът много ти отива, особено така, пречупен през личното Аз?
Катя Благоева:
Действително харесвам елегантния бизнес стил, който залага на качество на материята и изпълнението. Най-лесно е да го открия в Dika. Стремя се също да включвам и по някой малък елемент от актуалното за сезона. В общи линии следвам принципа "По-малкото е повече“.

VS: Коя е Катя, жената-слово, която създава качествен РR по 8 часа на ден, извън тези работни моменти?
К. Б.:
Работата заема по-голямата част от деня на съвременната жена, която има едновременно поне 10 различни роли. Стремя се да ги съвместявам, като свързващата нишка е човешкото разбиране и усмивката в общуването ми с околните. A иначе - от София съм, имам една дъщеря, винаги съм харесвала хуманитарните науки. Завърших Националната гимназия за древни езици и култури, а след това българска филология в Софийския университет. Афинитетът ми към езиците и досега е водещ. Може би това ме подтиква, когато пиша текст, да изпипвам и да влизам в детайлите.

VS: Любимо произведение?
К.Б.:
"Животът може да е чудо".

VS: Дева или Телец?
К.Б.
: Телец.

VS: Кога и как човек усеща, че е успял в нещо? Как разбираш, че даден текст/идея/реализация са се получили наистина добре?
К. Б.:
Когато си успял в нещо, се появява едно особено усещане на вътрешно задоволство. Тогава просто "знаеш“, че се е получило добре според собствените ти критерии. Като силно самокритичен човек, аз съм най-строгият си съдник и когато пиша текст например, правя варианти, докато усетя това вътрешно задоволство от свършената работа и знам, че не бих променила и една дума повече.

VS: Опиши ни един ден в d:istinkt, сигурни сме, че ще ни се прииска да наминем за поне неколкодневно гостуване в офиса ви, но нека го чуем разказано от първо лице?
К. Б.:
Денят е динамичен, макар че за външния поглед това не винаги е очевидно. Започваме с планираните задачи, посрещаме смело непланираните и така с учудване в един момент установяваме, че работният ден почти е приключил. Разбира се, кога приключва денят всеки сам решава - важното е работата е свършена, и то перфектно. Помагаме си, дискутираме, най-добре е да ни видите по време на брейнсторминг, когато разпалено обсъждаме дадена тема. В офиса сме малко като парченцата на един пъзел - всеки си има силните страни, пасваме си и заедно правим една хармонична картина, наречена d:istinkt.



VS: От колко години си в Агенцията?
К. Б.:
Вече 10.

VS: Как я направихте Агенция на годината?
К.Б.:
Моето лично мнение, което нееднократно съм споделяла, е, че Боян (изп. директор на агенцията - бел. ред.) има уникалния усет да намери във всеки най-ценното умение и да му помогне да го развие. А другото е хъс и много отдаденост в работата.

VS: Помниш ли първата среща с него - ти вече си тук, той пристига изведнъж - нещо притесни ли те?
K.Б.:
Не - и причината е много лична. Дъщеря ми е на неговата възраст и аз го приех с много отворено съзнание, защото смятам, че на младите, въображението, енегията и готовността им да променят света трябва да се дава шанс. Аз нямах никакви резерви към него и той също ми гласува много доверие.

VS: Какво последно те изнерви неистово и ти се прииска да имаш вълшебна пръчица за моментално решаване на казуси?
К. Б.:
Несправедливостта е в състояние най-силно да ме възмути и изнерви.

VS: Носи се "слух", че си голям фен на салсата (всъщност самата ти ни го призна). Каква е историята на тази любов и къде в София се отдаваме на латиното - жокер от добре запознат?
К. Б.:
Салсата стана част от моя живот покрай тренировките на дъщеря ми. Веднъж я придружих и… останах там. Така вече 8 години. За мен школата Salsa con Miguel, най-старата салса школа в България, е като семейство, общност от хора, които споделят радостта от танца и движението.

VS: Какво друго прави един много зает съвременен човек в кратките часове, в които е оставен "сам на себе си"?
К. Б.:
Свободното ми време е ограничено, затова за мен е важно да го прекарвам качествено. Обичам да излизам сред природата, да чета и разбира се, танците.

VS: Ако не живееше в България, къде щеше да живееш?
К.Б.:
В Италия - заради храната *смее се*. Най-любимата ми храна са плодовете. Обичам да готвя, от известно време експериментирам със здравословна кухня и с алтернативи на животинските продукти и на бързите въглехидрати.

VS: Имаш ли любим момент от денонощието? Защо точно той?
К. Б.:
Обичам свежестта на утрото, с първото кафе и първата собствена "оперативка“, когато подреждам мислено деня си.

VS: Досадно е да се говори за мотивация, защото, според нас, тя е строго индивидуално нещо и ако нас ни мотивира едно, теб - друго. И все пак, къде търсим мотивацията, всеки ден, във всеки момент? Защото иначе няма да има какво да ни накара да станем от леглото сутрин, нека си го признаем.
К. Б.:
Принципно, мотивира ме гласуваното в мен доверие и човешкото отношение. А иначе да стана сутрин от леглото ме кара най-напред мисълта за чашата кафе.

VS: Три, но добри причини да започне човек в PR агенция, най-добре d:istinkt, споделено от висотата на опита ти?
К. Б.:
Екипът е млад, устремен, креативен и това създава наистина страхотна атмосфера. Агенцията е по младежки дръзка и модерна в мисленето си, което е предпоставка за динамична работа, далеч от скуката и рутината. Тук стъпваме на най-добрите практики, опит и етика и така утвърждаваме устоите на професията.

VS: Оптимист ли си за близкото бъдеще на нацията? Пък и на човечеството?
Питаме те като жена и майка, и като творческа, чувствителна натура?
К. Б.:
Оптимист съм и вярвам в доброто в хората.

VS: Какво би посъветвала жените, които се чудят струва ли си корпоративният ангажимент, след като и без това светът е толкова динамичен наоколо?
К. Б.:
Професионалната реализация е част от себеутвърждаването ни в съвременния свят. Дали ще допринасяш с труда си на полето, или в офиса, е въпрос на личен избор. Важното е да се намери точният баланс между личния и професионалния живот.

VS: Последното, което ти стопли сърцето?
К. Б.:
Едно малко момиченце, което се настани удобно на коленете ми и остана сгушено там.

VS: Пожелай нещо на себе си, на d:istinkt и на нашите читатели?
К. Б.:
Пожелавам на всички да сме смели по пътя си и да не спираме да мечтаем.

Четете още:

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Слав Соколов


Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Рая Тодорова

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 18 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 18 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.