Следва

"Двойничка на Риана" и hot гадже на Кание Уест - Джулиана Налу подлуди Лос Анджелис

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Рая Тодорова

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Втора... 

All About Life преди 1 година

Рая е фатално интересен човек, Head of Production в d:istinkt. Разговорът ни е за успеха, за силната женственост, за нещата "на всяка цена", за математико-логическия ум, който избавя от всички ситуации, житейски и професионални, за твърдостта, упоритостта и наситеността в лицето на тази крайно действаща, безкрайно можеща жена >>>     

Рая Тодорова, Head of Production

View Sofia: Рая, точен човек като теб може да разкаже пътя си в d:istinkt с точно три думи, нали?
Рая Тодорова:
Професионалният път, независимо в коя сфера на дейност е, от една страна, е отражение на твоите интереси и от друга - проява на основните качества, които притежаваш. Съвкупността от тях и желанието за усъвършенстване води до висока степен на умение и удовлетвореност от всичко, с което ежедневието те предизвиква. За себе си, влизайки в ролята на “майстора на късия разказ”, мога да обобщя точно със следните три думи: честност, аналитичност и упоритост.

VS: Още малко за теб?
Р. Т.:
Родена съм на Бъдни вечер, зодия Козирог. Завършила съм "Висша математика". В Агенцията се занимавам с всичко в процеса на производство и бюджетирането. Откакто съм завършила - аз хванах точно Прехода, моето поколение тогава беше много младо и неподготвено за промените - сухата математика не ми е била приоритет. Обичам материята, защото ми помага всеки ден. Аналитичният ум е с мен винаги. Колегите веднъж ми казаха: "Загиваме, когато си в отпуска."

VS: Козирозите имате, така да се каже, началнически подход - сърдят ли ти се колегите?
Р. Т.:
Не, аз съм открита и не ги заблуждавам. Знаят, че нямам заден план, че искам да се свърши работата добре.

VS: Как би описала комуникационните си прийоми, как да те "разпознаем“ само по гласа?
Р.Т.:
Общуването е нашето ежедневие - изразяване, жестове, чувства и т.н. Вербалната комуникация е моето “аз”. Хубаво е да оставяш писмена следа, но в разговор се постига всичко: от първоначалната идея до нейното реализиране. А по интонацията разбираш какво е усещането на отсрещната страна и най-вече доволен ли е клиентът!

VS: Знаем, че градинарстваш - сподели някои тънкости, за да расте, цъфти и грее градината ни.
Р.Т.:
Растението е като малко дете: ражда се, расте, боледува, узрява. Усеща емоцията ти и те възнаграждава за нея. Градинарството изисква преди всичко много работа, търпение и любов. Успокоява и зарежда с енергия. Когато решиш да се занимаваш с това, трябва много четене и проучване: климатични особености, вид почва, влажност, географско местоположение и към всичко това добавяш предпочитаните от теб цветя, билки, плодове и зеленчуци. Съпоставяш техните изисквания за развитие и растеж с природните специфики и започваш. Същото е и в агенцията - трябва да съобразяваш много неща, за да изградиш силен екип, който да реализира кампании и печели сърцата не само на клиентите, а и на потребителите.

VS: Ако не беше Head of Production в d:istinkt, какво щеше да си?
Р.Т.:
Интересен въпрос… При всички случаи щях да се занимавам с числа, с движение, с много контакти и страхотен екип или работа с деца.

VS: Имаш няколко основни дейности в компанията - бюджети, планиране, събития, техническото обезпечаване, превод, организация и логистика - кое е най-сладко?
Р.Т.:
Това са етапите на всяка задача, не точно в тази последователност. Прекалената ми прагматичност ме е научила да вземам бързи, обмислени решения и да рационализирам процесите. Сладостта е от крайния резултат. Няма нищо по-хубаво от усмивката на клиента.

VS: Най-добрият съвет, който си получавала?
Р.Т.:
Да делегирам права и да не подлагам под съмнение способностите на другите.

VS: Откъде пазаруваш?
Р.Т.:
Само от български брандове и само по необходимост. Излизам със списък, когато трябва да пазарувам, защото за мен това е загуба на време.

VS: По образование си математик - сподели ни една формула за щастие, която работи винаги.
Р.Т.:
За мен няма универсална такава. Всеки е щастлив, когато има свободата на действие във всичко, когато е създал и възпитал дете, когато е успял да предаде своите ценности и знания, когато вечер заспива спокоен след направена равносметка от изминалия ден и се събужда с усмивка.

VS: Какво ти куца?
Р.Т.:
Не съм идеална, но не смятам, че нещо ми “куца”. Понякога прекалената ми искреност и желанието за контрол на всички процеси спъва някои проекти, но от друга страна - именно с това желание за перфектен резултат е известна агенция d:istinkt. Така че това може и да е плюс.

VS: А минус или плюс е да си "прекалено отговорен"?
Р. Т.:
И аз самата не съм сигурна - на моменти, когато поема задача или знам какво ми предстои, съм в състояние да смачкам абсолютно всичко по пътя си, докато не го направя както съм трябва. Това не е инат, това е истинска упоритост, която определено ми е пречила, защото останалите трудно издържат на моето темпо. В по-младите си години бях доста припряна, винаги имах план за действие и очаквах много от другите...

VS: Кога последно беше влюбена?
Р.Т.:
Любовта е преходно нещо, остава уважението. Да, за нея няма възраст ... Имам и друга страст - спортният бридж - и там всичко е логично (много повече, отколкото в любовта) *смее се*

VS: Остава ли ти време?
Р.Т.:
Все по-малко... 

VS: А какво те напряга в професионално отношение?
Р.Т.:
Лицемерието и неискреността.

VS: Вече си повече от десетилетие в компанията - най-ярък спомен?
Р.Т.:
О, много са - не ми е тежало оставането до късно на работа - случвало се е да се прибирам в 1:00, в 2:00, в 3:00 - и всъщност имам много хубави спомени точно от такива "извънредни" моменти.

VS: Как си представяш следващата година, 2023-та?
Р.Т.:
Още по-предизвикателна от предходната.

VS: Питахме и някои от другите ти колеги - как се става Агенция на годината?
Р.Т.:
С откритост към клиента. Към всеки един подхождаме с разбиране и честност. Смело сме давали насоки, дори те да са били в разрез с първоначалните им желания. Нашата задача е да бъдем техен съветник и реализатор в най-доброто им позициониране в комуникационния лабиринт.

VS: Някоя твоя сбъдната мечта, освен тази?
Р.Т.:
Да предавам знанията си на подрастващото поколение. Да ги уча да мислят самостоятелно, да не се страхуват да рискуват и да бъдат честни и борбени.

VS: Едно междупоколенческо сравнение през твоя поглед?
Р.Т.:
Малко са хората, които мислят разчупено или в няколко посоки. Младите имат страхотни идеи и много емоция, но рядко мислят за последователните стъпки, за реалната възможност нещо да се случи или не. В този смисъл съм изключително доволна от "децата" в офиса - винаги се опитват да мислят креативно и да излязат от руслото на своите задължения. Човек трябва да умее да вижда общата картина, за да имаме накрая качествено завършен продукт.

VS: Пожелай ни нещо за финал!
Р.Т.:
В навечерието на Хелоуин и като родолюбец пожелавам на вас и всички читатели да се забавляват, но и да не забравят да съхраняват националните ни ценности и традиции, защото сме преди всичко българи!


Четете още: Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Слав Соколов



 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.