Следва

Plus size принцеса: Дисни засне пръв по рода си анимационен филм

Риана счупи интернета - ще има нова музика

Тананикаме 

Music преди 1 година

Официално: Риана прави своето дългоочаквано завръщане към музиката с „Lift Me Up“, водещият сингъл от блокбъстър продължението на Marvel "Black Panther: Wakanda Forever“.

Песента, почит към живота и наследството на Чадуик Боузман, е написана от Tems, Ludwig Göransson, Rihanna и режисьора Райън Куглър, очакваме я утре, 28 октомври, малко преди филма, чиято премиера е на 11 ноември. Риана накратко тийзна мелодичното бръмчене на песента в социалните си мрежи, но малко повече се знае за стила и звука на „Lift Me Up“, ето какво.

:След като говорих с Райън и чух неговата режисура за филма и песента, исках да напиша нещо, което е като топла прегръдка от всички хора, които съм загубил в живота си. Опитах се да си представя какво би било чувството, ако мога да пея за тях сега и да изразя колко много ми липсват“, казва Темс в изявление. "Риана е моето вдъхновение и това, че тя изпълнява е голяма чест.“ Собственият лейбъл на Риана - Westbury Road издава "Lift Me Up" в партньорство с Roc Nation, Def Jam Recordings и Hollywood Records. Подробностите за останалата част от саундтрака на филма остават неясни.

За Marvel сътрудничеството с Rihanna - прессъобщението, което получихме, казва, че песента "въвежда следващата ера от емблематичната кариера на Rihanna“ - е още един огромен удар, след Кендрик Ламар и SZA написаха "All The Stars“ за оригиналния "Black Panther“, която спечели номинация за Оскар за оригинална песен, в допълнение към многобройните номинации за Грами. Първият саундтрак на "Black Panther“ включва музика от Schoolboy Q, Vince Staples, Jorja Smith, Travis Scott, the Weeknd и Khalid, а оригиналната музика е композирана от Гьоранссон.

Боузман, който изигра крал Т'Чала в оригиналния "Черната пантера“, почина от рак на дебелото черво през 2020 г. на 43-годишна възраст. Последващият филм се съсредоточава върху лидерите на Уаканда, борещи се за защита тяхната нация от намесата на световните сили след смъртта на своя владетел. Анджела Басет, Летиция Райт, Лупита Нионго и Уинстън Дюк си партнират във филма.

Подобно на оригинала, „Черната пантера: Уаканда завинаги“ се очаква да бъде супер печаливш филм. Въз основа на ранни прогнози се очакват най-малко 175 милиона долара през първия си уикенд, което ще отбележи един от най-големите дебюти за годината. През 2018 г. "Черната пантера“ постигна мигновен успех, достигайки 202 милиона долара и в крайна сметка спечели 700,4 милиона долара в страната и 1,3 милиарда в световен мащаб. Вероятно продължението също ще премине 1 милиард долара в световния боксофис.

В допълнение към комерсиалното богатство, "Черната пантера“ стана първият филм за супергерой, който получи номинация за най-добър филм на наградите на Академията. Въпреки че загуби голямата награда от "Зелената книга“, той взе Оскар за дизайн на костюми, музика и дизайн на продукцията.

Новината засилва грандиозното завръщане на Риана към музиката, което ще продължи, когато тя оглави Шоуто на полувремето на Super Bowl LVII през февруари 2023 г. Измина повече от половин десетилетие от последното пълнометражно издание на Риана, "Anti“ (2016). Оттогава насам новата майка разшири репертоара си на успешна бизнесдама и се превърна в милиардер благодарение на козметичната марка Fenty Beauty и линията за бельо Savage x Fenty.

Появата й в шоуто на полувремето е изненада за мнозина, предвид дългата й пауза в писането на песни. Въпреки това, тя е коментирала бегло два различни албума през годините след това (и е снимана няколко пъти да влиза и излиза от звукозаписни студия). И все пак, каквито и да е подробности за пълнометражния соло студиен албум на Риана остават оскъдни. Иначе Рири вече се подготвя за четвъртото си годишно модно шоу Savage X Fenty, което ще включва Anitta, Burna Boy, Don Toliver и Maxwell като изпълнители. Събитието ще бъде представено ексклузивно чрез Prime Video с други известни имена като Анхела Агилар, Авани Грег, Бела Поарч, Кара Делевин и други... 

More Music