Следва

ТВ критиката на UK: Поредицата е остроумна, забавна, ярко феминистка... и изпълнена с умели играчи

Plus size принцеса: Дисни засне пръв по рода си анимационен филм

В центъра на историята е чаровната балерина Бианка, която се бори със собственото си отражение в огледалото 

Movies & TV преди 1 година

Услугата за стрийминг Disney+ публикува трейлър за втория сезон на „алманаха“ на своите кратки проекти, който вече е достъпен на сайта им.

В ярка селекция от нови герои вниманието на медиите от цял ​​​​свят беше привлечено предимно от проект, наречен Reflect („Отразяване“). Главен герой в него е очарователна балерина на име Бианка, която се бори със собственото си отражение в огледалото с помощта на танците. Какво е особеното в тази история? Ами, фактът, че Бианка е първият герой в анимационен филм в историята на Disney с plus size размер. Късометражният филм на гиганта Дисни носи не само посланието за социално приобщаване на екрана, но и много по-сериозен психологически смисъл.

Както се съобщава в прессъобщението, анимацията вдига завесата над сериозната психологическа тема - синдром на дисморфофобия. Това е разстройство, при което човек не приема външния си вид, прекалено загрижен е за това как изглежда и прави всичко (обикновено хирургични интервенции), за да коригира пресилените в собствените му очи недостатъци. Така създателите на анимационния проект се стремят да подчертаят многообразието на красотата и да дадат повече самочувствие на онези деца и младежи, които се срамуват от себе си.

Reflect е само един от проектите в поредица от експериментални филми на Дисни, които изследват въпроса за образа на тялото и важността на собствената идентичност. И нейното приемане, преди всичко.  

More Movies & TV