Следва

Изложбите които си струват: ВЪТРЕШНО НЕБЕ от Габор Мате

ТВ критиката на UK: Поредицата е остроумна, забавна, ярко феминистка... и изпълнена с умели играчи

Ако сте почитатели на класическите мистерии с убийства като „Случаите на Мис Марпъл" и „Мистериите на Мис Фишър", ще се влюбите в „Мис Скарлет и херцогът"!

 

Movies & TV преди 1 година

Кейт Филипс (The Crown) и Стюарт Мартин (Medici) се завръщат като дуелиращите се викториански детективи в новия сезон на сериала, който ще донесе и изобилие от интригуващи криминални случаи от Лондон от 19-ти век. От 15 ноември, всеки вторник в 22:00 часа – ексклузивно за Централна и източна Европа - в ТВ дома на Агата Кристи – тв канал Epic Drama.

 В новия сезон Дюк (инспектор Уилям „Херцога" Уелингтън от Скотланд Ярд) и Елайза (наследилата бюро за разследвания от баща си Мис Скарлет) се виждат често. Въпреки че все още са само приятели, те стават по-близки от всякога... и изглежда, че няма да мине много време, преди любовта да разцъфне.

Факт е, обаче, че въпреки нарастващите си чувства един към друг, двамата са професионални съперници, така че когато Елайза е наета да разследва стар случай, който Дюк не е успял да разреши, има опасност да постави Дюк в лоша светлина, в случай на успех.

Ако не разреши случая пък, тя ще навреди на собствената си репутация, а ако откаже да го поеме, какъв прецедент би създало това? Ще трябва ли винаги да се отказва, ако нейните разследвания се пресекат с тези на Дюк? Като се добави и фактът, че и двамата са упорити и знаят точно кои са слабите места на другия, всякакъв шанс за романтика е възпрепятстван, докато са въвлечени в сложна мистерия с убийство.

В епоха на корсети, бонета и скована патриархалност, Елайза Скарлет е пионер – първата дама детектив на Лондон, при това може би най-добрата, с което става гордост за своя пол. От своя страна, Дюк е роден талант за битка с престъпността, а съдбата му е отредила висок пост в Скотланд Ярд.

Освен с съдействието (или възпрепятстването) от страна на Херцога, Елайза получава помощ и от специалиста по всичко от подземния свят Моузес (Ansu Kabia, World on Fire), мъдрата си икономка Айви (Cathy Belton, Hidden Assets) и младото си протеже Хати (Jessie Cave, Harry Potter).

Новият сезон е кавалкада от разследвания, сред които и едно издирване на изчезнала скица от Чарлз Дарвин; убийство, за което Елайза скоро заключава, че имитира сюжета на криминален роман; схема с разкриване на заговор за отравяне и конспирация за обир на гробове.

Елайза е толкова добра в работата си, че конкурентната агенция на детектив Патрик Наш (Felix Scott, Grantchester) чак се опитва да я принуди да се присъедини към тях.

Изобщо единственият й проблем е, че Дюк не я взема насериозно!

Вълнуващата детективска поредица е приветствана от критиката във Великобритания като "остроумна, забавна и ярко феминистка", както и като "заснета в свежа атмосфера и изпълнена с умели играчи в поддържащите роли".

Междувременно почитателите на сериала дебатират разгорещено в социалните мрежи: „Ще се вземат ли или няма да се вземат?" С други думи, ще разбере ли войнстващото дуо детективи, че са създадени един за друг. 


Новият сезон на „Мис Скарлет и херцогът" е по Epic Drama ексклузивно за Централна и източна Европа всеки вторник в 22:00 часа, от 15 ноември.

Повторение на първи сезон тече всеки вторник в 22:00 часа. 

More Movies & TV