Следва

Изложбите които си струват: керамичният "Разказ" на студенти от Висшето училище за приложно изкуство в Прага

Календарът с австралийските мачовци-огнеборци навършва 30

От стартирането си преди 30 години календарът на австралийските пожарникари е дарил милиони долари на австралийски благотворителни организации. Организаторите са категорични, че това е най-популярният календар в света, от който на стената в Редакцията си имаме и ние

Events преди 1 година

Средствата от продажбите на календарите с огнеборци, един от друг по-сладки, през последните три десетилетия подкрепят медицинските изследвания за намиране на по-добри методи за лечение на тежки изгаряния при деца. Календарът също има горда история в подкрепа на убежища за животни и австралийска дива природа в миналото, което ще продължи и занапред. 

30 години

За да помогнат за отбелязването на 30-годишнината на календара на австралийските пожарникари, 6 от тях бяха поканени в Лос Анджелис, за да гостуват в шоуто на Кели Кларксън през октомври. Пожарникарите също се появиха в поредица от сегменти в популярното ACCESS Hollywood на NBC и Entertainment Tonight на CBS и Good Morning LA на FOX.

„Бяхме толкова развълнувани да се появим в Шоуто на Кели Кларксън, защото това е най-голямото токшоу в САЩ. Продуцентите се свързаха с нас, за да видят дали пожарникарите ще бъдат на разположение за участие в шоуто. Момчетата не успяха да си стегнат багажа, толкова бързо стана всичко. Голяма почит към работата, която вършат, е да бъдат поканени да се появят в толкова популярно телевизионно шоу”, сподели Шерийн Холиоак - творчески директор на Календар на австралийските пожарникари



„След 3 години невъзможност да пътуваме беше фантастично да се появим отново в телевизионно шоу на живо в САЩ. Очаквахме и ни стана много приятно да се свържем отново с нашите американски фенове", сподели Кристъл Духан, Медиен координатор на Календара. 

„Тъй като светът се отвори след ограниченията за пътуване, пожарникарите бяха помолени да помогнат за възстановяването на туристическата индустрия в Австралия. China Airlines ги помолиха да помогнат в популяризирането на Австралия на предстоящото международно туристическо изложение в Тайпе. Последният път, когато присъствахме на това събитие преди COVID, помогнахме да продадем 3 000 пътувания до Австралия", сподели Дейвид Роджърс, Директор на фирмата, ангажирана с инциативата Календар на пожарникарите в Австралия.

Снимките са от предстоящото за 2023 година издание на Календара, с което той навършва юбилейните 30 години. Тъй като го очакваме в офиса, обещаваме да го/ги споделим с един или повече от вас. Очаквайте >>> 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.