Следва

Лабрадорът на Риши Сунак - най-доброто куче на Даунинг Стрийт

Кейт Мидълтън „върти семейството", според кралския личен секретар, видно и отдалеч

Кейт Мидълтън е новата принцеса на Уелс, бъдеща кралица и настоящ лидер на кралското семейство в разгара на трансформацията му

Celebrities преди 1 година

Със смъртта на Нейно величество кралица Елизабет през септември, Кейт влиза в ролята на матриарх, „не в смисъла на възрастна жена, окичена с перли, а като "шеф" на фамилията. Тя е човекът, който съветва принц Уилям за всичко", разказва Джейми Лоудър-Пинкертън, бивш личен секретар на Уилям, пред сп. People.

Миналия месец Кейт премести семейството си от двореца Кенсингтън в Adelaide Cottage в Уиндзор. Междувременно бе неотлъчно до децата си по време на първите им седмици в училище Lambrook, откровено скърбейки за загубата на гръбнака на семейството, покойната кралица, която семейството оплаква от смъртта й на 8 септември до края на кралския траур на 26 септември (формално траурът приключи, но тъгата от загубата вероятно никога няма да отшуми). Кейт също така започна нова кариера като принцеса на Уелс, освен всичко останало, което й се случва. Тя твърдо подкрепя съпруга си в новата му роля на принц на Уелс, която включва управлението на херцогство Корнуол и помощ при планирането на коронацията на баща му, насрочена за 6 май 2023 г. в Уестминстърското абатство.

Източник, близък до семейството, казва пред People, че моментът е бил стресиращ, особено за Кейт, която е първата принцеса на Уелс, откакто майката на Уилям, принцеса Даяна, получава титлата. (Технически, Камила, кралица-консорт, бе принцеса на Уелс вследствие на брака си с крал Чарлз III през 2005 г., но не се придържаше публично към титлата поради тясната й връзка с Даяна. Вместо това беше наричана Камила, херцогиня на Корнуол.)

„Крал Чарлз III връчи титлите принц и принцеса на Уелс на принц Уилям и съпругата му в деня след смъртта на кралицата, и популярността на Кейт значително нарасна", пише изданието. „Въпреки това, новоизпечената принцеса сега е изправена пред неизбежни сравнения с Даяна, най-обичаната кралска особа в съвременната история. Подобно на жената, чийто емблематичен годежен пръстен със сапфир носи всеки ден, новата принцеса на Уелс е предприела амбициозни проекти в Обединеното кралство за детското развитие, психичното здраве и семейно благополучие" (четете още: Историята на най-великия годежен пръстен в света - сапиференото съвършенство на Даяна и Кейт Мидълтън)

Що се отнася до наследството на покойната й свекърва, източници от двореца казват, че Кейт „оценява историята, свързана с тази роля, но разбираемо ще иска да погледне в бъдещето, докато крачи по свой собствен път" (четете още: Beauty starter: безупречната зрялост на Лейди Ди, какво маха и какво добавя принцесата, за да блести). 

„Тя ще го направи със смирение и като признае миналото, но по свой автентичен начин", добавя Лоутър-Пинкертън.

В крайна сметка петчленното семейство Уелс - Уилям, Кейт и техните деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис - ще се преместят от четиристайната вила Adelaide Cottage в замъка Уиндзор. Но „засега животът във вилата е много подобен на техния селски дом Anmer Hall в Норфолк, където децата и техните приятели свободно вилнеят. Джордж обичайно се излежава на дивана до баща си, а Шарлот е малката домакиня, която посреща и поздравява гостите", разказват още от списание People.

Както споделя близък приятел на семейството, техният живот е на „модерно кралско семейство, което върши съвсем нормални неща", дори в условията на една доста необичайна реалност.

More Celebrities