Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 07.11 - 13.11

Аристократ в цвят: новият Huawei Mate 50 Pro

Потъваме в историята на този весел сладострасен цвят, цветът на новия ни телефон... 

All About Life преди 1 година

Разписваме едно пресимпатично пътуване във времето, разказващо за топлото, греещо,  екзотично и мистично оранжево, в което е издържан новият ни Huawei - Mate 50 Pro - и историята на цвета, който обожаваме, върху телефона, без който не тръгваме никъде. Освен красиво оранжев, той е абсолютно симетричен, жестоко снимащ, водоустойчив (на 6-метра!), много издръжлив и пълен с лично отношение. 

Заради деликатния текстилен гръб усещането в ръка е уникално, а близката връзка между нас и него - много силна. Mate 50 Pro идва и в черно, и в сребърно, но ние сме влюбени в оранжевия, защото...

Подобно на червеното, оранжевото е смело и поразително. Притежанието на технологична вещ в този свят е моментално изявление, крещящо добро настроение и различност. От древноегипетското изкуство, през иконите от 12-ти век до Него, образите и предметите с оранжев пигмент проникват в световната култура от стотици години и са обожавани от изключително специални личности.

Преди 15 век оранжевият цвят няма собствено име в Европа; наричат го просто жълто-червено, което го прави най-"новият" и модерен цвят за възприятието ни. Португалски търговци пренасят първите портокалови дръвчета в Европа от Азия в края на 15-ти и началото на 16-ти век, заедно със санскритското названия naranga, което става "naranja“ на испански и "laranja“ на португалски. На английски думата "orange“ произлиза от старофренския и англосаксонския orenge, но най-ранното регистрирано използване на думата на английски е от 13-ти век и намеква за сладко-киселия плод, който предстои да вкусим скоро... Що се отнася до цвета обаче, най-ранната му засвидетелствана употреба е от 16 век.

Нашият телефон е творение на 21-ви, но носи усещане за вечност заради мощното Kunlun стъкло, което предпазва екрана от нараняване, както е демонстрирано още от първия по рода си петзвезден сертификат за устойчивост при изпускане от швейцарската SGS. Дори да го изпуснем, той остава с нас...

Древните египетски художници са използвали оранжев минерален пигмент, наречен реалгар, за магическите си рисунки. Този мек минерал се среща в кристали и полускъпоценни камъни, което засвидетелства аристократичната природа на нюанса. Същият пигмент по-късно е използван за оцветяване на божествени ръкописи от средновековни художници. Оранжевите пигменти също са извличани от минерал, известен като орпимент, чийто естествен златисто-жълт оттенък го превръща в огромен интерес за алхимиците; те предполагат, че оранжевото крие тайната за образуването на злато. Любим на аристократи от Римската империя и използван като лекарство в Китай, оранжевият пигмент е бил точно толкова привлекателен, колкото е днес, подаващ се от джоба и чантата ни с елегантен надпис Huawei.

Течното злато, оранжевото, е един от малкото ясни, ярки пигменти, достъпни за художниците до 19-ти век. За разлика от жълтите, орхата и бежовото, то прави картините вибрантни, въздействащи, живи, дълбоки. Освен произведение на изкуството отвън, по същия начин оранжевия Mate 50 Pro озарява дните ни със своите фотографски перспективи. С Ultra Aperture XMAGE камера, телефонът прави възможно да улавяме дневния и нощния на всяка картина; той автоматично настройва блендата, за да отговори на нуждите на всеки момент, а професионалният режим дава 10 различни размера, от които да избираме, така че да персонализираме замъгляването и дълбочината в най-новия си шедьовър...

"Помона" на Никола Фуше е богинята на плодотворното изобилие, винаги изобразявана в оранжево; името й произлиза от латинската дума pomon, което означава плод. Свързвана с новите възможности, с раждането и креативността, тя е изкъпана в цвета на Mate 50 Pro, който също не ни оставя безразлични към изкуството - и като творци, и като ценители.

Нашето оранжево устойство, водоустойчиво на 6 метра дълбочина, буди това, което в Англия прерафаелитите, група английски художници, поети и критици, също съзират. Разпуснатата червено-оранжева коса на Елизабет Сидал, съпругата на художника Данте Габриел Росети, се превръща в символ на нежността и женската красота. Албърт Джоузеф Мур рисува празнични сцени на римляни, облечени в ярко оранжеви наметала, по-ярки от тези, които всеки римлянин би носил, защото оранжевото е като дълбоко море от смисли и внушения.  Френските художници използват цвета в различна посока. През 1872 г. Клод Моне рисува Impression Sunrise, в която малко оранжево слънце е фокусната точка на изображението - неговото отражение осветява водната повърхност. Картината дава името на импресионистичното движение... Импресионистите, след като изучават томове теория на цветовете, разбират, че оранжевото, поставено до лазурно синьо е визуална магия (което ни мотивира да комбинираме Mate 50 Pro с аксесоари и дрехи в точно този цвят).

Постимпресионистите отиват по-далеч с оранжевото. Пол Гоген използва цвета като фон, за дрехи и цвят на кожата, за да изпълни картините си със светлина и екзотика, каквито виждаме в екрана на нашия Huawei. Извитият 120 Hz5 дисплей и индивидуално калибрираните цветове правят всеки кадър атрактивен за гледане. 1.440 Hz PWM затъмняване същевременно намалява трептенето и дава на очите спокойствието, което заслужават, както когато се взираме в красива картина.

Ван Гог е може би най-плодотворният обожател на цвета. Оранжевото и жълтото представляват за Ван Гог чистата слънчева светлина на Прованс; той създава свои собствени портокали със смеси от жълто, охра и червено, поставя оранжеви луна и звезди в кобалтово небе, прави цвета и нюансите му свои, различни, лични, както ние можем да персонализираме всичко в телефона си - началния екран, комбинации от фукнции, подредба на приложения, настройки за сигурност...

Днес оранжевото се използва за различни цели. Високата му видимост го прави популярен цвят в модата на Bottega Veneta, Louis Vuitton, Gucci и много други. Психологически доказано е, че привлича вниманието, "живее" дълго, подрежда и ориентира съзнанието. Huawei Mate 50 Pro ни носи тези игриви и полезни усещания страшно дълго благодарение на батерията с голям капацитет от 4.700 mAh⁠3, 66 W кабелно HUAWEI SuperCharge зареждане⁠⁠ и безжичният 50 W HUAWEI SuperCharge, бидейки бърз, стабилен, удобен, красив... С една дума: оранжев!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.