Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Николай Сердаров, Art Director

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Николай Сердаров, Art Director

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. d:istinkt обслужва брандове като Lidl, Yettel, Европейски парламент, Европейска комисия, Samsung, Каменица, Клет и др. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Четвърта...

 

Николай е самата скромност като човек и самият талант като дизайнер. Работи като Art Director в d:istinkt - един от малкото не-Телци в агенцията - помага на всички, търпи критика, обучава млади дизайнери и много си пада по екзотиката на Далечния изток. Разговаряме с него много приятно >>>

 

View Sofia: Представи ни се накратко - кой е Николай Сердаров?
Николай Сердаров:
Никак не обичам да говоря за себе си *смее се*. Смятам, че работата, която върша, говори за мен най-силно и няма нужда да се самовъзхвалявам, но накратко - аз съм от Пазарджик, дойдох в София да уча Информатика, но се някак си се насочих към дизайна, отчасти и защото от малък рисувам.

VS: Съгласни сме, че професията говори най-добре за човек. Какъв искаше да станеш като пораснеш - графичен дизайнер, математик, програмист, и трите или друго?
Н.С.:
Ако трябва да бъда честен, като малък никога не съм си мислел, че ще стана едно от трите. Като дете имах много богато въображение и мечтите ми за бъдещето бяха много по-различни, леко абстрактни и се меняха всяка година. Една година исках да съм астронавт, друга певец (за съжаление не мога да пея), трета археолог. Много ме влечеше историята. Но от друга страна от малък рисувам и това може би в по-късните години ми повлия да стана и графичен дизайнер. Информатиката ме привлече на по-късен етап и затова я записах в университета. Но бързо осъзнах, че страстта ми е другаде. Не винаги това, което си мислиш, че искаш, е онова, което наистина ти носи удовлетворение. И така, станах графичен дизайнер и не съжалявам за това моя решение.

 

VS: Честта да работиш в d:istinkt в няколко изречения?
Н.С.:
Не обичам да ръся суперлативи и може никога да не ме чуете да казвам, че нещо е най-страхотното и няма друго такова. Но… да работиш в d:istinkt е огромен късмет. Късмет всеки ден да работя с толкова нахъсани хора, които знаят какво правят и искат да вървят напред. Късмет е да си в една атмосфера, в която не само можем да развиваме себе си като специалисти, но и да развиваме другите.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.