Следва

Радостта на деня ни: тази фотосесия на семейство полярни мечки в цветни полета

Обичта на майката: Фреди Меркюри в цитати от Джер Булсара

Той беше невероятно талантлив, екстравагантен и... много привързан към майка си. На 24 ноември се навършиха 31 години от деня, в който Фреди си тръгна оттук на 45...

 

Celebrities преди 1 година

Помним и обичаме тази невероятна личност, останал в историята с убийствените си харизма и енергия, както и с ореола на скандал. Как обаче вижда Фреди майка му - Джер Булсара? Систематизирахме най-трогателните цитати на Джер за сина й, за да си спомним и надникнем отвъд (и още: Единствен и вечен: почитаме Фреди Меркюри с най-ефектните му снимки, точно 30 години след като си тръгна):

„Често му казвах, че не харесвам дрехите и костюмите му, опитвах се да го накарам да се подстриже. Но той ми обясни, че в света на поп музиката трябва да бъде така. Постепенно се научих да го приемам".

„Каквото и да правеше, каквото и да обличаше, винаги виждах в него детето, което познавах. Той често се шегуваше с мен и ние винаги бяхме силно свързани, независимо къде беше в даден момент". 

„През целия си живот Фреди стриктно разделяше работата и дома. На въпросите ми той отговаряше: „Мамо, едното е бизнес, другото е семейство“. Той се отнасяше към мен и баща си с голямо уважение".

"Цялото ни семейство сме предимно адвокати и счетоводители, но Фреди каза още като дете, че не е достатъчно умен за това, че иска да пее и да парви музика. Съпругът ми и аз смятахме, че той ще го надрасне и ще продължи да учи. Но не се случи”.

„Винаги харесваше храната, която приготвях, особено сладко-киселото месо и бисквитите със сирене. Когато стана известен и сам организираше вечерите си, дори тогава понякога ме молеше да му го готвя".

„Фреди беше много щедър. Веднъж ми купи комплект антични сребърни прибори като извинение, че не се беше появил на вечеря. Така и не се научих да обичам тези прибори - бяха твърде скъпи и луксозни. Вадех ги само когато идваше Фреди."

„Беше безумно тъжно, когато той почина през ноември 1991 г., но според нашата религия (родителите на Меркюри са зороастрийци), когато дойде моментът, не можеш да го промениш и трябва да го приемеш. Бог го обичаше много, тъй като искаше да бъде с него ─ така мисля. Никоя майка не иска да види смъртта на детето си, но в същото време за краткия си живот той е направи повече за света, отколкото други биха направили за 100 години".

„Чувствам, че той все още е наоколо, защото музиката му все още се слуша много често. Това ме успокоява: по целия свят все още го помнят и обичат, но, разбира се, никой не го обичаше толкова, колкото аз".

Джер Булсара почина на 13 ноември 2016 г. на 94 години, 25 години след смъртта на сина си. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.