Следва

Тод Филипс пусна първия кадър от продължението на "Жокера"

7 горещи въпроса за финала на сезон 2 на „Белият лотос“, докато опасността се задава

Свеж сериал с много неизвестни, гледате, нали? 

Movies & TV преди 1 година

В Таормина се нажежава, тъй като остава само един епизод от сицилианската сатира и мистерия "Белият лотос" Сезон 2. Изпихме много напрегнати коктейли с изобилието от морално фалирали гости на хотела (нека си признаем, всички те са ужасни по уникален начин), знаейки, че опасността е на хоризонта за някои от тях. След като напрегнатият предпоследен епизод на сериала повиши залозите, имаме въпроси за финала, предстоящ в неделя, 11.11.22.

Харпър наистина ли изневери на Итън с Камерън? Ще се върне ли страстното развлечение на Таня, за да я "довърши"? Кой всъщност е Алесио? И най-вече - кой ще умре? Имаме нужда от отговори, неделният финал е твърде далеч!

Харпър изневери ли на Итън с Камерън?

Нещата не са много добри между Харпър Спилър (Обри Плаза) и нейния съпруг Итън (Уил Шарп), откакто тя се върна от Ното и намери отворена опаковка от презерватив на дивана в стаята им. Докато Харпър кипеше от гняв, Итън последователно осветяваше съпругата си и направи истински избор, като защити приятеля си Камерън Съливан (Тео Джеймс) и неговите извънбрачни измамни действия и излъга жена си в лицето, когато тя попита какво се е случило.

Така че, разбира се, Харпър сега дава на Итън да опита от собственото му лекарство, като нагло флиртува с Камерън. И, добре, Итън не се справя добре. 

През целия сезон, The White Lotus пуска разгорещени моменти между двойката, от падналите шорти в епизод 1 до хващането за крака в епизод 5. След флиртуващото питие в бара заедно в предпоследния епизод, Итън силно подозира, че нещо се случва. По-късно той дори има изключително ярка натрапчива мисъл, представяща Харпър и Кам да се чукат на масата в хотелската им стая. Но ако оставим въображаемия секс настрана, наистина ли се е случило? Или Харпър просто си играе с Итън (и с Камерън)?

Изглежда, че последното е най-вероятното обяснение, като се има предвид предишното презрение на Харпър към Камерън, което изглежда достатъчно дълбоко вкоренено, за да не изчезне за една нощ. От друга страна, Камерън прилича на повече от съгласен и дава да се разбере, че е така... 

Кой всъщност е Алесио и какъв е планът на Лучия?

Внезапната очевидна заплаха в живота на сицилианската секс работничка Лучия Греко (Симона Табаско) е част от пиесата с герой странният Алесио. Алесио се появи за първи път в епизод 1, весело поздравявайки Лучия. По-късно в поредицата Лучия е видимо разтревожена от присъствието му, защото познатият й излъчва далеч по-заплашителна енергия. В епизод 6 Лусия каза на Алби (Адам ДиМарко), че дължи на Алесио значителна сума пари като неин сводник, а по-късно очевидно доброволното отвличане пред семейството на Алби изглежда затвърдждава заплахата. Но вероятно не е това, което изглежда, тъй като всички в хотел White Lotus играят играта на измамата. Както научихме в епизод 1, Лучия се стреми да притежава свой собствен магазин, а нейната най-добра приятелка Миа (Беатрис Грано) мечтае да стане известна певица, така че им трябват сериозни пари. С известна степен на вероятност можем да предполагаме, че Алби вероятно е на път да бъде измамен. 

Какво има в предбрачния договор на Таня с Грег? И с кого й изневерява той?

Грег Хънт (Джон Грайс) е неприятен тип, лош към съпругата си, нашата любима, но супер нелепа Таня Маквойд-Хънт (Дженифър Кулидж), най-емблематичният персонаж в сериала. В началото на сезона стана ясно, че Грег провежда тайни телефонни разговори с анонимен човек, например любовница. Когато той зарязва жена си, за да се върне обратно в Денвър от Сицилия по „работа“, Таня намира прекалено симпатична, за да бъде истинска, компания, включително Куентин (Том Холандър), който я облива с бездънни розета, мимози от ананас и - в крайна сметка - безкраен запас от кокаин.

Всички се втрещихме в епизод 6, когато една много висока и досполепна Таня забелязва стара снимка в стаята на Куентин - на нея виждаме много по-млад Грег (изглеждащ ясно като отдавна изгубения каубой от Уайоминг, за когото Куентин разказва лирично и много лично - единственият човек, когото е обичал...) да стои до самия Куентин като млад. Опс, пардон?! Въпреки това Таня не изглежда да реагира и вместо това се заема страстно с Николо (Стефано Джанино), един от многото приятели на Куентин, докато на заден план се забелязва камера, която премигва... 

И така, какъв е планът тук? От известно време е ясно, че Куентин е намислил нещо подозрително. Опитва ли се да измами Таня за милионите й? Дали планира да я изнудва? Има ли клауза за изневяра в нейния предбрачен брак с Грег, която може да я накара да загуби адски много пари? Или планират да я бутнат от скала, така че Грег да наследи всичко? Версията на Белия лотос може да е всякаква - помним как Джак (Лео Удъл), пиян, казва на Порша (Хейли Лу Ричардсън), че Куентин е на път да спечели много пари. Така че, очевидно нещо се случва и притеснението се стеле гъсто наоколо. 

Куентин и неговият "племенник" Джак наистина ли са свързани?

Това не е Game of Thrones или House of the Dragon, така че не можете просто да хвърлите някакво потенциално кръвосмешение и да приемете, че ще мине покрай зрителите.

За първи път се сблъскваме с Джак в епизод 4. По-късно той е представен официално на Порша и младият мъж се захваща за работа, използвайки нахалния си весел чар на момче от Есекс върху нея. Между двамата възниква ваканционна романтика и Порша най-накрая успява да се откаже от „хубавото момче“ Алби (съжаляваме за всички апологети на Алби). След посещението на операта в епизод 5, Таня се събужда посред нощ от много странни звуци, така че естествено става, за да отиде да разследва. Открива, деликатно казано, Джак и Куентин in flagrante delicto. Мхм, какво - нали уж бяха чичо и племенник?! Джак в дълбоко разкриващите си пиянски бръщолевения се изпуска, че Куентин го е измъкнал от „голяма дупка“ и че той в замяна прави неща, които не иска да прави. И така, какви мръсотии държи Куентин за Джак? И романът на Джак с Порша ли е част от плана?

Какво ще направи Алби, когато разбере, че Лучия е спала с баща му?

Не е лесно хапче за преглъщане, като знаете, че човекът, по който си падате вероятно е спал и с баща ви. Настояването на Алби да бъде някаква форма на перформативен феминистки „спасител“ за секс работничката Лучия може да го вкара във всякакви финансови проблеми, но освен това той ще трябва да се справи с факта, че баща му Доминик (Майкъл Империоли), който изневерява денонощно на майка му, също е спал с Лучия. Имаме чувството, че саморекламата на Алби като „готин млад човек“ може да излети през прозореца. Каквото и да се случи, наистина се надяваме да получим епизодична роля на Лора Дърн като майката на Алби, Аби, след изненадващата й поява, която крещи по телефона на бившия си в първия епизод. 

Ще видим ли отново пианиста?

Последният път, когато видяхме мърлявия хотелски пианист Джузепе (Федерико Скрибиани), той беше откаран в линейка, след като взе MDMA вместо виагра - „злополука“, Миа? Сега, когато Миа пое работата му като певица на White Lotus и пее в бара, може да видим музиканта да се връща за последен поклон. 

И разбира се, кой ще умре във финала на Сезон 2?

Знаем, че повече от един човек ще умре този сезон благодарение на първия епизод, когато видяхме мениджъра на курорта Валентина (Сабрина Импачаторе) да научава за множество намерени тела. Всеки, буквално, наддава за това кой ще умре в TikTok, но нека си припомним, че онези нещастници, които се озовават в шкафчето на Дейви Джоунс, може да не са убити сами по себе си, а да намерят смъртта си в нещастен „инцидент“ като в Сезон 1. Има няколко героя, чиито смъртни случаи изглежзат предизвестени - ще бъде ли Таня Мадам Бътерфлай на този сезон? Знаем, че Дафни оцелява, защото участва в първия епизод, но ще оцелее ли нейният парти-екип Харпър, Итън и Камерън? Ще се измъкнат ли Миа и Лучия от този драматичен хотел? Всичко това предстои, но ние горещо, наистина горещо, препоръчваме да гледате продукцията на HBO. Сериалът прилича на парфюмирано, високотехнологично хапче аспирин - утешава, обещава, стопля, влияе добре на сърдечния ритъм. Просто готино филмово приключение от висок клас на сценариста Майк Уайт. 

More Movies & TV