Следва

Коледният маникюр не е каквото беше: 15 приказни НЕТРАДИЦИОННИ идеи

Да си припомним: 8 аксесоара за коса ала Марго Роби, Ким Кардашиян и Дуа Липа, които няма да излязат от мода

Мини чантата на Jacquemus Le Chiquito доказа, че дори аксесоарите с размери по-малко от на телефон могат да правят гигантско впечатление. Същото важи и за украшенията за коса. 

Celebrity beauty преди 1 година

1. Луси Бойнтън

Звездата от "Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody) Луси Бойнтън показа бляскава визия във всеки смисъл на думата за появата си на "Златен глобус" през 2020 г. Гримьорът Джо Бейкър украси очите на звездата с блестяща очна линия с крилца, а фризьорката Джени Чо украси текстурирания боб на актрисата с шнола с кристали от нюйоркската марка Lelet NY. Марката има много известни фенове, сред които Лили Колинс, Кейт Мара, Ариана Гранде, Кара Делевин, Даян Крюгер и Мили Боби Браун.

Дизайнер на марката с архитектурен опит, Сара Бийлър черпи вдъхновение от най-доброто от модните подиуми. Тя създава скулптурни аксесоари за коса, които след това украсява с пера, кожа, кристали Сваровски и полускъпоценни камъни. Бестселърите включват големи кадифени ленти за глава, фиби с надписи (Мама и Да) и еластични ленти за глава с перли. Аксесоарите започват от $150. В България няма официално представителство на марката, но могат да се намерят добри алтернативи.

2. Марго Роби - копринена панделка

На последните награди BAFTA Марго Роби заложи на елегантна визия на Chanel. Актрисата добави към класическия костюм от туид кокетна прическа, при която косата е дискретно прибрана с черна панделка от коприна. Звездата обожава този аксесоар - помним, че на Critics' Choice Awards през 2018 г. тя пак се появи с прибрана коса, украсена с толкова женствения аксесоар. 

3. Кейт Мидълтън - кадифена лента за глава

Широката лента за глава е любимият аксесоар на Кейт Мидълтън. Сред фаворитите са творенията на дизайнерите Джейн Тейлър и Джулиет Ботерил. За кръщенето на сина й Луи през юли 2018 г. Джейн създаде аксесоар, наречен "Касандра" за Катрин, обсипан с едри цветя, бродерии и мъниста, леко наподобяващ шапка. В гардероба на съпругата на принц Уилям има и по-ежедневни опции, например кадифени ленти за глава от Zara.

4. Ашли Греъм - маркови фиби с кристали

Ашли Греъм на Met Gala 2019 се появи в тотална визия на Gucci. Моделът украси дългата си конска опашка с две щипки Gucci Crystal Single (по $400 всяка), панделка и богато украсени ластици. Голямата шнола е украсена с масивна лъскава апликация от смола и обсипана с искрящи кристали. Скъпо, но много ефектно. А и лесно заменимо с малко по-достъпни алтернативи, които откриваме в повечето добри дрогерии. 

 

5. Луси Бойнтън - декорация на пътя с големи перли

На партито след Оскарите стилистката Джени Чо украси косата на актрисата Луси Бойнтън с необичаен аксесоар: тя закрепи страничния път с перлена нишка, специално приспособление именно за украса на косите. Любима вечерна визия.

6. Роузи Хънтингтън-Уайтли - просто щипка

Аксесоарите за коса от 90-те години на миналия век се завръщат на мода, така че със сигурност ще се намери опция, подходяща за всеки. Взимаме пример от Роузи Хънтингтън-Уайтли и избираме лаконичен бежов "рак" без ненужни подробности. Подобен има в асортимента на повечето марки. Щипката за коса, направена обичайно от биоразградим целулозен ацетат, не е толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед: тя променя цвета си под лъчите на слънцето от златисто бял до наситен розов нюанс, в което е и големият й чар. Нещо подобно откриваме на сайта makeup.bg.

7. Dua Lipa - перлени фиби

И отново говорим за тенденция от 90-те години. Перлени, бели и метални фиби - от много сезони дизайнерите предлагат да украсим прическите си с тях. Отворете Instagram и със сигурност ще видите снимки на Дуа Липа, Кендъл Дженър, Бела Хадид и Хейли Бийбър, носещи тези дребни, но готини аксесоари за коса. Тук не можете да прекалите - използвайте колкото искате фиби с перли или кристали.

8. Ким Кардашян - широка лента за глава

Лентите за глава стават популярни още през 60-те години на миналия век. Основно благодарение на Бриджит Бардо, която почти никога не се раздели с този аксесоар. Такива еластични превръзки са много функционални - те могат да скрият мазни корени (ако не сте имали време да измиете косата сутринта или не разполагате със сух шампоан под ръка).

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя