Следва

Like mother like daughter: Марая Кери и дъщеря й пеят в коледен Ню Йорк

Маса за един, книги за приятели и алтернатива без дим

Подаръците, които да направим от нас за нас тази Коледа подлежат на интерпретация, но идеята е ясна – по-добър лайфстайл

Health преди 1 година

Да изразим любовта към самите себе си е първа стъпка към признанието, че можем и заслужаваме повече, стъпало нагоре към по-здравословни отношения с вътрешните ни противоречия и категорично доказателство, че сме готови за една по-добра година. В последните дни на декември сме подбрали няколко идеи за подарък от вас за вас. Някъде по средата между иновативния подход и класическите ритуали за щастие, тези препоръки са колкото достъпни, толкова и безценни, ако съумеем да видим отвъд материалното им проявление.

Маса за един, моля

Свикнали сме да мислим за храненето като ритуал, който ни събира. Защо обаче не започнем да мислим за него като ритуал, чрез който се учим да сме сами със себе си? Тенденцията да се храним сами набира огромна популярност в някои страни по света. В Южна Корея, например, младите създават нов термин, за да опишат „масата за един“ – honbap, комбинация от hon („сам“) и bap („ориз“, също означава и „храна“). „Храна, която се яде без компания не е вкусна“, гласи стара корейска поговорка, но honbap почитателите отричат това и се отдават на своята малка гурме революция. Опитайте да пречупите тази лайфстайл идея през своята празнична призма и запазете маса за един в любим ресторант през дните от коледната ви почивка. Подарете си преживяване, което не трябва да преминава през настроенията на човека с вас, без условия и преференции, които са отвъд нашите възможности.

Всички книги, които не сме прочели

Домовете ни са пълни с истории, нашите истории, историите на близките ни, историите, които ни дебнат от рафтовете. Точно те – книгите, които все се каним да прочетем и не успяваме вече месеци и години, могат да ни подействат изключително потискащо, напомняйки ни за всички планирани от нас идеи, които не сме успели да осъществим. Супер идея за коледните празници е да се разделим с всички книги, които не сме прочели като ги подарим на приятели, колеги и близки. По този начин ще разчистим дома си – ритуал, който често се свързва и с подреждане на мислите и ясно планиране на целите за следващата година.

Алтернатива на навиците, които ни дразнят

Ако можете да спрете алкохола, сладкото и цигарите от раз, браво! Много обаче не успяват и по-добрият избор за тях би бил да се обърнат към алтернативите в търговската мрежа, а не към отрицанието. Алтернатива на сладкото има в различни форми в почти всички хранителни магазини. Алтернативите на алкохола пък стават все по-популярни и вече намират място в любимите ни места за вино, например. Рафтовете с безалкохолно вино радват всички, които по различни причини искат или вече са прекратили връзката си а алкохола. Безалкохолните коктейли пък стават все по-автентични и търсени в баровете. Един от вредните навици, с които трудно се сбогуваме, е пушенето. Добрата новина за всички пълнолетни пушачи са бездимните алтернативи, които могат да бъдат открити на пазара. При тези устройства е елиминирано горенето и е заменено с технология за нагряване. Така се премахва цигареният дим. Отделя се аерозол, който не се пропива в дамаските на дома ни, дрехите и косата ни.

Подарете си устройство за нагряване, например IQOS, което, макар и не без риск, е по-малко вредна алтернатива в сравнение с продължително пушене. Бранда може да откриете на различни места в търговската верига, а в специалните бранд бутици, като реновирания такъв в Сердика Център, пълнолетните пушачи ще получат и специални празнични изненади.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.