Следва

Оповестиха причината за внезапната смърт на актрисата Чарлби Дийн от "Триъгълникът на тъгата"

We Love: фантастична Кейт Мос с розова коса, същата като преди четвърт век

Кейт Мос повтори емблематичната си розова коса от края на 90-те години за новата кампания на Marc Jacobs Resort 2023. Снимана от Харли Уиър и стилизирана от Даниел Емерсън

Celebrities преди 1 година

Кейт позира с обувки на висока платформа и дънки и дънков костюм с логото на марката. В кампанията виждаме и отдавна мечтани аксесоари - чантата тип "кофа" и J Marc crossbody bag. Снимките са супер ефектни, всичко в тях е в подкрепа на вечния, неостарявящ, покоряващ сексапил. Фонът, позите, обработката, гамата, комбинациите, всичко е прекрасно. 

В интерес на историческата истина, Мос дебютира с розова коса през 1998 г. на шоуто на Versace Пролет/Лято 1999. След това Юрген Телер я заснема на иконична снимка, озаглавена "Млада розова Кейт", където топмоделът е настанен удобно и небрежно в пухкаво легло с развяна коса.

В интервю за SHOWstudio през 2014 г. суперзвездата на модата коментира, че в онзи момент просто е минала през етапа "нов цвят на косата", като експериментът е траял само седмица. 


Кейт Мос снимана от Юрген Телер, 1998г.

„Донатела (Версаче) ми каза: „Искам да бъдеш изключителна за Versace и Versus. Сега си руса, така че искам да смениш цвета на косата си.” Помислих си: „Хм, ясно е, че няма да си боядисам косата червена или нещо подобно. Ще я направя розова“, спомня си подготовката за шоуто Мос.

Въпреки че харесва новия си външен вид, тя скоро е принудена да се върне към обичайния си цвят - класическо русо, за шоуто на Calvin Klein - "розовата" идея не минава одобрението на американската марка.

Снимката на Телер, улавяща я в най-яркото й превъплащение, дотолкова се харесва на Кейт, че тя я включва в книгата си "Кейт: Книгата на Кейт Мос". А в интервю за Telegraph през 2012 г. британката нарича кадъра "най-автентичният портрет на истинската ми същност".

"Просто се забавлявахме в спалнята ми. Нямаше фризьор, гримьор, никой. Работата с Юрген е по-скоро като работа с художник, а не с моден фотограф", призна тогава Кейт. 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 13 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.