Следва

Кристиано Роналдо, Джорджина и четирите деца стъпиха на стадиона в Рияд

Дизайнерът на костюмите в "Белият лотос" Алекс Бавейрд за характерите, марките и детайлите в новия сезон

Вторият сезон на "Белият лотос" оправда симпатиите на критиката, особено по отношение на острия като бръснач ум и невероятно въображение на сценариста и режисьор Майк Уайт

Celebrities преди 1 година

Действието този път се развива из слънчевите плажовете на Сицилия вместо на Хаваите, както беше в първия сезон. Публиката е в пълното си право да се наслади на вълшебните изпълнения на талантливия кастинг от нови актьори в сериала, например на триумфалното завръщане на обезумялата богата наследница Таня, изиграна перфектно от Дженифър Кулидж, по-забавна и по-трагична отвсякога. И най-вече на безупречните костюми, които гарантират, че зрителите ще си дадат ясна сметка за социалния статус и душевността на всички тези впечатляващи персонажи, преди дори да са проронили и дума.

Дрескодът е дело на Алекс Бовейрд, дизайнерката на костюмите за American Honey на Андреа Арнолд и изпълнените с великденски яйца визии в Nope на Джордж Пийл, която също така облича Кулидж, Кони Бритън и Сидни Суини в кафтани, гривни Piaget и иронични суичъри в първия сезон на сатирата.

Този път, във величествената обстановка на хотел San Domenico Palace в Таормина, тя има за задача да пресъздаде блясъка – и в известен смисъл абсурда – в облеклото на най-новите му обитатели: Порша (Хейли Лу Ричардсън), нерешителната асистентка на Таня; Джак (Лео Удол) очарователното момче от Есекс, което привлича вниманието й; Алби (Адам ДиМарко), завършил Станфорд, който също се бори за нейната симпатия; Лусия и Миа (Симона Табаско и Беатрис Грано), две проститутки, наети от бащата на последната (Майкъл Империоли); финансистът Камерън (Тео Джеймс), неговата шеметна съпруга Дафни (Меган Фахи), неговият приятел, предприемачът Итън (Уил Шарп) и съпругата му, коравосърдечната адвокатка Харпър (Обри Плаза). Докато прескачат от леглото до бара, животите им стават все по-преплетени, а лъжите им бавно се разплитат.

Докато сериалът продължава да се излъчва по HBO Max, имаме честта да ви представим детайлна разбивка на героите и най-вече на външния им вид – и да разкрием подробностите, за които да внимаваме, защото именно те предоставят детайлна представа за техните съдби.

През втори сезон историята се премества от Мауи в Таормина. Как това промени подхода ви към облеклото на героите?

Алекс Бовейрд: Мисля, че подобрихме собствения си подход към дрескода. Решихме се на ново ниво на артистична свобода, а също така дадохме нов прочит на идеята хората да обличат костюми, специално за да отидат на почивка и да си представят кои биха могли да бъдат. Тъй като действието се развива в Сицилия, искахме да влеем малко полъх от Италия в гардероба на всеки. Има много модели от италиански дизайнери, цветове, вдъхновени от синьото, жълтото и оранжевото на сицилианския пейзаж, както и много плодови мотиви. Присъства и типичния сюрреализъм в стил Фелини, с някои странни щампи и този цветен, мечтателен, психеделичен аспект в тоалетите.

Един от най-странните герои определено е Таня на Дженифър Кулидж. Как решихте да я облечете в тази нова среда?

А.Б. Мисля, че тя си се представя като преродената Бриджит Бардо, така че, когато стяга багажа – или когато тя, например, кара личния си фешън асистент да й помогне да вземе някои рокли за Италия – директно получава цял щендер от Dolce&Gabbana. Таня също така носи много флорални щампи, има портмонета на Valentino и винаги полюшва снага на високи токчета. Тя е облечена марково от глава до пети и всячески се опитва да покаже предимствата на тялото си, защото се страхува, че съпругът й [Грег на Джон Грийс] може би не е този, за когото се представя, или не си пада достатъчно по нея. В Хавай видът й беше малко по-небрежен.
Разбира се, присъства и сцената, в която тя се качва на Vespa и това е нейният опит да бъде най-романтичната версия на себе си. Тя носи рокля на Alice Temperley със странен принт с пагоди и храмове и шал Alberta Ferretti. Накарахме я да пробва различни неща за тази сцена и можехме да изберем нещо, което беше по-практично за Vespa, но в Италия наистина виждате хора да карат велосипеди и скутери във вечерни рокли. Искахме външният вид да е комедиен, но не и прекалено глупав.

Стилът на нейната асистентка Порша също даде храна за много спорове. Смешно е, защото тя говори, че иска да се откачи от интернет, но също така носи много марки, купени през Instagram.

А.Б. Тя определено е рожба на интернет. За нея пазарувах малко от Instagram, защото чувствах, че й тя би го направила. Тя носи Aries, House of Sunny – марки, които се рекламират в платформата. Особено с House of Sunny някои от щампите бяха малко странни, което беше перфектно.
Порша също е напълно изгубена и ние искахме гардеробът й да отразява това. Тя е привлекателна с абсолютния хаос, в който се намира душевно и физически, както сама по себе си, така и в начина, по който се облича – мини Таня, в някои отношения, така че искахме да ги направим леко паралелни като визия. Аз виждам много 25-годишни младежи, които се обличат по много хаотичен, произволен начин и заемат неща от различни епохи. Порша носи много неща от 90-те и началото на 2000-те, например. Поръчахме много ретро модели за сериала от Zoo Vintage в Рим и Los Feliz в Барселона. Идеята ни с Порша беше да не е прекалено перфектна. Тя наистина се старае и някои от тоалетите й са сладки, но някои от тях са... тъпи? Когато я видим на закуска, тя е наполовина облечена и изглежда сякаш се е отказала да продължи, а след това, когато е на срещи с Алби или Джак, се старае повече, но винаги изглежда разпиляна – и то умишлено.

Нейните бижута също са доста хаотични. Забелязва се, че носи малка огърлица с динозаври.

А.Б. Да, както при флоралните и плодовите мотиви, в костюмите има много елементи, които са вдъхновени от природата: животни в бижутата и дрехите. Има и принтове на Testa di Moro, керамичните глави, които виждаме навсякъде. В една сцена Порша носи горнище с ярко оцветени лица върху него - това е рокля на Custo Barcelona, ​​която разрязахме, за да направим потник. Това е типичен похват, който прилича малко на рейвър.

Да поговорим и за Харпър. Изглежда неспокойна около връзката й с Итън, но също носи чанта Bottega.

А.Б. Харпър е стегнат и много стилен персонаж. Тя току-що е спечелила отромна сума пари, но тъй като е адвокат в Ню Йорк, е била богата и преди. Опитах се да разиграя това богатство в аксесоарите: има чантата Bottega и някои чанти Loewe. Дамата просто познава модата и мисли, че е по-добра от всички останали. Също така се облича много винтидж, но всичко по нея изглежда супер класическо. Има едни ретро панталони и пристига в хотела в бял ретро костюм с пола. Това е шик. Има нещо в нея, което напомня много Джаки Кенеди и Одри Хепбърн.

Харпър омеква и става по-женствена до края на сериала. Има моменти, които намигват към Одри Хепбърн в „Римска ваканция" и дори към „Талантливият мистър Рипли". Създава се усещане за блясък от старата школа. Получавате представа как се променят нейните костюми в сцената с лозето, защото тя и Дафни – която в началото също изглежда много различна – малко се сближават. Беше забавно да ги направиш нещо като приятелки и да теглиш граница между тях, защото в началото мислиш, че Харпър и Итън имат по-добра връзка, а по-късно си казваш, добре, кой би твърдял, че тази на Дафни и Камерън не е по-добра?

Преди това Дафни е нещо като антитеза на Харпър в някои отношения.

А.Б. Тя е много ефирна и ярка, и носи плажното настроение на Hamptons yummy mama. Актрисата, Меган, не искаше героинята й да изглежда твърде спретнато. Тя носи много Zimmerman, Ramy Brook и Gucci, има своите чанти Louis Vuitton, а след това, за пътуването до Ното, тя носи Prada от две части. Има и ретро бански костюм Moschino, обеци Cartier и тази звездна огърлица. Представихме си, че нейните деца са й я подарили за Деня на майката. Направена е от дизайнер в Лондон на име LunaFlo, който също създаде специална огърлица за Лучия с талисмани върху нея.

Бяха ли Луия и Миа най-забавните героини за обличане?

А.Б. Бяха страшно забавни. В началото те имат своите евтини тениски, минижупи и Dr Martens, а след това отиват да пазаруват и имат своя Pretty Woman moment. След това слагат бански костюми Dior, много Moschino, Pucci и искрящи рокли от Clio Peppiatt. Има и малко препратки към Сицилия в мозаечните щампи и бикините с лимони върху тях. За Лучия има и друг момент, който много напомня на „Хубава жена": когато е в плажния клуб и носи тази мини пола и горнище, коите наподобяват облеклото, с което помним героинята на Джулия Робъртс.

Искаме да знаем и малко за мъжете в шоуто. По-специално Камерън и Итън са толкова различни един от друг – единият е преуспял финансист, а другият е много по-ниско стоящ в йерархията технократ...

А.Б. Итън е доста елементарен в стилово отношение, което искахме да подобрим в движение, защото той очевидно е женен за Харпър и тя определено му помага. Той носи панталони с басти и неща от Mr Porter. Палитрата му е много неутрална, но няколко пъти слага и щампи, когато отива на плажа. А Камерън – той просто е луд. Непрекъснато губи чантите си, така че просто купува неща от магазина – ризи на Dolce&Gabbana, тези щампи на Etro – които никога не си пасват напълно. Но той е толкова самоуверен, че не му пука.

И накрая, имаме Алби, който се облича като дете и е в пълен контраст с Джак.

А.Б. Опитах се да облека Алби като момче – той носи карго шорти и колежански неща като Abercrombie, поло тениски и дрехи в цвят каки. Той прави секс с шарените си чорапи, за Бога. Алби е копие на хората от Станфорд, които носят New Balance. Сякаш умишлено не се опитват да са стилни. А с Джак просто се базирах на стила във филма "Острова на любовта". Обсебена съм от този сериал и този герой ми напомня за момчетата в него. Той е самонадеян, буен, енергичен и не се страхува да се носи цветно. Исках дрехите му да изглеждат като заемка от британската улична мода, при все, че сме в Италия, така че той носи Superdry, ретро копринена риза, която изглежда като от Top Man, и къси панталони, които трябваше да скъся, за да станат като от Love Island. Всичко това беше толкова забавно.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 3 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.