Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 09.01 - 15.01

Нова година, ново гадже: 30 приложения за запознанства, в които "има хляб"

Актуална класация на най-добрите matchmaking сайтове – от стандартните приложения за скролване до персонализирани платформи, които ви свързват със същите "маниаци" като вас самите

 

Love преди 1 година

Нека си признаем, онлайн запознанствата са като минно поле, без значение дали отскоро сте сингъл, предпочитате да се срещнете с някого в бар, търсите бърза забивка или се оглеждате за дългосрочна връзка.

Пандемията промени правилата в запознанствата съвсем - просто живото общуване се оказа сложно, даже рисково, но откакто светът си върна свободата, можем да започнем отначало или да продължим оттам, където спряхме преди почти три години. Идеята - желана връзка с любов и страст.

В наши дни има голям избор в приложенията за запознанства и, както всички знаем, намирането на романтика е малко по-сложно от простото приплъзване надясно (или наляво) по екрана в Tinder. Сега повече работи създаването на остроумен профил в Hinge или решаващ първи ход в приложението Pickable. Има сайт за любителите на селското стопанство, отделен - за творците, и дори има ексклузивни приложения за съученици (които се оказват по-трудни за намиране от самата любов).

За скептично настроените сме длъжни да отбележим, че, статистически погледнато, приложенията за запознанства работят. Според Bumble над две трети от респондентите използват приложения, за да намерят постоянна връзка и е гарантирано, че ако сте милениал, половината от вашите приятели най-вероятно са се запознали с партньорите си онлайн.

Приложенията за запознанства са необходимо зло за всички, които нямат време да ходят по срещи. Като повечето неща в живота, виртуалните срещи не са панацея. Tinder може да е малко олд фешън, но за щастие има много повече риба в морето, когато става въпрос за приложения за запознанства (и за любов, надяваме се).

Ето най-добрите платформи за 2023, които трябва да изтеглите:

1. Tinder Uni

Стартирал през октомври 2022 г., Tinder Uni дава нов прочит на студентската любов. Приложението е различно от класическия Tinder, тъй като позволява на настоящите студенти да имат достъп до функцията, проверявайки потенциалните си партньори чрез имейл адреса на университета им. „2022-ра бе рекордна година за студентските свалки, защото в университетите постъпват почти три четвърти от 18-25-годишните. Те са жадни за приключения и това прави Tinder Uni задължителният партньор през всеки нов семестър", казва Лора Уилкинсън-Рий, Старши директор по комуникациите в Tinder Великобпитания.

2. TapDat

 

Преди да примигнете с очи, изслушайте ни за момент. TapDat стартира без задръжки в средата на годината като приложение за секс, фокусирано върху честността, комуникацията и съгласието. „TapDat има мисия да разруши бариерите, да премахне стигмите и да направи случайния секс по-безопасен отвсякога", гласи прессъобщението.

TapDat е безплатен за използване и предоставя на потребителите сигурно пространство за връзка с хора с освободино мислене, които искат да се забавляват.

Когато се регистрирате, ви се показва мрежа от хора, с които да се свържете, като разгледате профила им, за да научите повече за тях. От възраст, телосложение и статус на връзката им до странности, интереси и дори информация кога последно са били тествани за полово предавани инфекции. 

3. S'more 

S'more, което трябва да значи „нещо повече", се съсредоточава около смислените срещи и борбата с повърхностния подход за намиране на връзка. Потребителите могат да видят само замъглена версия на профилните снимки на потенциалния партньор докато не започнат да чатят. Колкото повече време прекарвате в обмен на съобщения, толкова по-ясни стават снимките на човека. Целта е формиране на дълбоки емоционални връзки. 

4. OkCupid  

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OkCupid (@okcupid)

 

Ако искате да създадете дълбока и дълготрайна връзка, OkCupid е вашето нещо. Фокусира се върху свързването на хора, които искат сериозни връзки по фин и деликатен начин. Има процес на проверка и оценка на съвместимостта и, въпреки че не е нужно да плащате за основния план на приложението, ако искате подобрено изживяване, можете да надстроите акаунта си, за да включите прекъсвачи във вашия профил и да изпращате неограничени лайкове, както и да сърфирате анонимно. 

5. Kindred

Обсъждането с потенциален партньор дали искате деца или не, може да не е най-добрата тема за първа среща. Въпреки това новооткритото Kindred приложение разрушава табутата относно продължаване на рода. Приложението, което стартира на 10 февруари 2022 г., свързва свободни хора, които не желаят или не могат да имат деца.

Елинор Брук-Хач, директор по комуникациите и съосновател на Kindred, казва: „Всички искаме да намерим партньор, който е на една и съща вълна за важните неща. Много приложения твърдят, че имат страхотни алгоритми или филтри за търсене, но рядко можете да филтрирате хора, които не искат деца или трябва да плащате, за да го нучити. При Kindred е различно. Всички в приложението търсят да се срещнат и да общуват с несемейни колеги за връзка без деца." 

6. eHarmony

За достъп до eHarmony трябва да направите първоначална финансова инвестиция, но платформата ви дава добър шанс да намерите подходящ партньор. На първо място, от вас се изисква да попълните едночасова оценка на съвместимостта - защото взаимоотношенията могат да бъдат трудна работа, нали? Зададените въпроси са доста подробни и логично подредени, така че, вместо да отговаряте „Какъв е вашият тип партньор?",  ще трябва да помислите какво наистина искате от една връзка, за да получите най-добрия шанс да срещнете някого, с когото можете да създадете трайни отношения. Едно нещо е сигурно: приложението се фокусира върху ангажираността. 

7. Match.com

Популярен от 90-те години на миналия век, Match.com е безспорен фаворит и макар да беше по-популярен на десктопа, той уверено навлиза в съвременната епоха. Сайтът продължава да бъде привлекателен за хора от всички възрасти. Приложението, със своя фокус върху първоначалното привличане и химията, включва характерни елементи като задълбочен тест и уеб базирана версия на софтуера. 

8. Feeld

Ако не сте моногамни и търсите забавление с хора, които се отнасят към срещите също толкова неангажиращо, това приложение е за вас. Независимо дали в крайна сметка ще създадете романтична връзка или просто ще се забавлявате докато разберете накъде отиват нещата, Feeld е на ваше разположение. Защитавайки свободата и откритостта, той ви позволява да разберете какво харесват другите и да им го дадете без излишни условности. 

9. Thursday

Приложението, което почти всички чакаха, най-накрая стартира през май и обяви лятото на любовта. Налично за изтегляне от App Store и Google Play, приложението Thursday набра над 110 000 потребители, регистрирани в Лондон и Ню Йорк още преди стартирането му поради простия, но ефективен метод за запознанства.

Основателите на Thursday вярват, че светът прекарва много време в приложения и създадоха алтернатива, която кани потребителите да се срещат, флиртуват и излизат на срещи само в един ден от седмицата. Познахте, това е четвъртък. Съобщенията и съвпаденията изчезват в полунощ в четвъртък вечерта, така че ако искате среща, заложете на спонтанността.

Акаунтът на приложението в Instagram е частен и достъпен само за членове, така че ако искате да научите повече за този нов начин за запознанства, ще трябва да го изтеглите и да видите за какво е целият този шум.  

10. The Sauce

The Sauce е приложение за запознанства като никое друго, доколкото премахва необходимостта от снимки и позволява на потребителите да качват видеоклипове, за да преценят личността на някого и да интерпретират езика на тялото и гласа му.

„Потребителите на Sauce могат да очакват сторита в Instagram, странни TikTok включвания и игриви видеоклипове, обикновено заснети от нечий приятел, което позволява на членовете да опознаят своя партньор, преди дори да са изпратили първото си харесване", казва съоснователят Сачин Кария. 

11. Victoria The App 

Онлайн еквивалент на членски клуб, Victoria the App е мястото, където да създадете значими връзки с други арт персони. 

С функция за работа в мрежа и/или запознанства, Виктория помага на потребителите да навигират в нови връзки и приятелства (романтични и не само) и дори ще ви покани на лични панелни дискусии, подобни на лондонския uber chic member's club, Home Grown или DJ сетовете в центъра на Нотинг Хил, Лейлоу.

Мислете за Виктория като за дигиталната версия на Soho House.

12. Jungle Dating

Ако сте човек, който се чувства уплашен от самата мисъл да отиде на жива среща с бъдещия си партньор, тогава ще имате нужда от приложението Jungle Dating на секундата.

То организира двойни, тройни и дори четворни срещи и позволява на потребителите да създадат група от до четирима приятели и да организират групова среща.

Този безопасен и забавен начин за запознанства преобръща пейзажа с главата надолу и ако не си паснете с потенциалния партньор, можете да се насладите на вечер с приятели или дори да организирате среща с друг човек от вашата група. 

13. Bumble Ladies, цялата сила е във вашите ръце – малко като Take Me Out, но виртуалната версия, в която имате 24 часа за отговор.

Първоначално основан от жени за жени, Bumble оспорва остарелите (и често сексистки) правила за запознанства, повеляващи, че трябва да изчакате момчето да направи първата крачка. И това не е само за намиране на вашия бъдещ съпруг или съпруга (за щастие Bumble вече се грижи за еднополови и хетеросексуални двойки), тъй като приложението вече е добавило нови функции Bumble Bizz и Bumble BFF, за да ви помогне да намерите и нови колеги и приятели.

Колко хубаво! Е, техните 22 милиона потребители по целия свят със сигурност мислят така.

Неотдавнашната забрана за всякаква форма на бодишейминг, расизъм, подигравка с килограмите, расата и сексуалната ориентация, го прави супер комфортно изживяване за всички. 

14. Hinge 

Гордеете се, че сте невероятно остроумни или отказвате да повярвате, че сарказмът е най-висшатаформа на остроумие? Ако е така, ще харесате това приложение.

Hinge е Instagram на приложенията за запознанства. Сериозно, това е мечта на хилядолетието. Някои хора казват, че то се крие в сянката на Tinder, но ако искате малко повече отчетност, то това приложение е идеално, тъй като в последното си проучване Hinge установява, че организира среща на всеки две секунди.

Освен това не се основава само на снимки – профилите са съставени от въпроси и цитати. Можете да научите много за някого от отговорите му, независимо дали става дума за любимата му реплика от филма „Приятели" или за любимия му актьор. Уловката е, че е доста трудно понякога да изглеждате смешни без да преигравате. 

15. HER

Това е най-доброто приложение за запознанства за LGBTQ+ жени. HER предоставя споделена общност за гей, лесбийки и бисексуални жени. Създадено от и за жени, то е едно от най-популярните приложения по света.

Въпреки името, HER не е само за дами - отворен е и за cisgender и небинарни хора. Приложението също така хоства събития, новинарски платформи и групови чатове. 

16. Happn

Опитвал ли си се да събереш смелост да си побъбриш с момчето или момичето, които виждаш всяка сутрин на път за работа? Е, сега няма нужда, тъй като това приложение ще свърши тежката работа вместо теб.

Използвайки вашето местоположение, то ще ви свърже с хора, които са в непосредствена близост всеки ден, независимо дали това е човекът, до когото случайно клякате всеки ден във фитнеса или протяга ръка за кафе до вас.

Сайтът също така изчислява колко пъти вие и вашият любовен интерес се засичате по улиците, така че да знаете, има 100% шанс да се сблъскате уж случайно. 

17. Inner Circle

Ако сте малко уморени от безрезултатното скролване, Inner Circle може да ви измъкне от ужаса с приложенията за запознанства. Идеята е съсредоточена върху убеждението, че качеството надделява над количеството, когато става въпрос за срещи. Екипът проверява всеки профил за безопасност, усилия и начин на мислене, и насърчава членовете да се срещат чрез събитието Inner Circle, както и лично.

Запознанствата през 2022 бяха тотално различно изживяване за всеки, който е необвързан и търси любовта, така че Inner Circle разполага с удобната опция „Възстановяване на сумата за моята неуспешна среща" за всякакви неуспешни срещи. Това е най-добрият лек за всеки, който се е почувствал изтощен от пандемични онлайн свалки. Присъединяването е безплатно, но за да получите най-доброто изживяване, можете да преминете към опцията за пълно членство - цената е приблизително същата като да отидете в Холандия на сляпа среща. 

18. Raya

Ейми Шумър се запознава със съпруга си в него, а медиите тръбят, че Матю Пери дори е имал профил. Това приложение е Tinder за супер богатите и известните.

Raya е платено приложение на клубен принцип само за посветени, а ако не знаете, няма кого да питате. Не можете дори да направите скрийншот в приложението, без създателите му да разберат.

По принцип Рая се смее в лицето на ексклузивността и само осем процента от кандидатите са приети. Звучи като неустоимо предизвикателство, нали? Тук са възможни милиони неуспешни опити, но, както се казва, любовта е бойно поле.

19. Pickable

Възможност за избор! Отново жените командват парада!

Притеснявате се дали ще си паснете с половинката си или, още по-лошо, дали случайно няма да засечете член на семейството си в мрежата? Е, Pickable е почти обратното на Hinge.

Жените могат да запазят самоличността си скрита, докато избират самец. Дори не е необходимо да създавате профил или да добавяте каквато и да е информация, за да получите право на достъп. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите приложението.  

20. Badoo

Badoo е едно от любимите ни приложения за запознанства, защото наистина се фокусира върху разкриването на намеренията на хората и необходимостта да кажат ясно какво гърсят от самото начало.

Неговата нова функция за „намерения" задължава потребителя да посочи защо използва приложението, от „тук съм за среща" и „готов за връзка" до „отворен съм за чат".

Това означава, че няма глупости и преструвки, по-скоро всеки знае къде се намира, преди да се включи в разговор. 

21. Bristlr

Ако не ви харесва косматото мъжко лице, бягайте с 200. Това е приложение за запознанства за онези, които искат малко мъх по лицето и леко отриване в мека брада. Не само трябва да харесвате бради, но и да сте оригинални. 

22. Muddy Matches

Казахме, че има по нещо за всеки и това може да е предназначено за онези, които живеят на село или по-точно във ферма. В края на краищата може да е трудно да карате трактор с бъдещия си партньор, нали?

Търсите гадже чужденец? Просто започнете да скролвате, докато това приложение ви сравнява с други хора, които са на открито. 

23. Муз мач

Ако сте необвързан, вярващ мюсюлманин и търсите перфектния си партньор - MuzMatch е забавен начин да го направите.

С пълна поверителност на снимките и анонимен псевдоним имате пълен контрол кой може да ви вижда. Филтрите на приложението позволяват да търсите необвързани мюсюлмани, които отговарят на вашите етническа принадлежност и религиозни критерии.

За допълнително спокойствие, това е единственото мюсюлманско приложение, което ви позволява да включите Wali или придружител във вашите съвпадения. 

24. Tastebuds

Ако музиката е храната на любовта, тогава това приложение DJ-ят.

Tastebuds е приложение за запознанства, базирано на общи интереси. Можете да намерите своята музикална сродна душа, независимо дали търсите любовен мачо или просто имате нужда от приятел за концерти.

Той свързва двама души въз основа на любимата им музика. Ако сте Britney-til-you-die или хардкор дръм енд бас гадняр, поне няма да има спорове около първата ви денс песен. 

25. MeetMindful

Тайната е в името.

Ако търсите авокадото към вашия тост или целината към вашия сок, MeetMindful ще ви помогне да намерите своя дзен партньор.

Можете да се свържете с една душа или общност от съзнателни хора с подобно мислене. Отказ от отговорност: срещите вероятно ще включват нещо подобно на скално катерене или къпане в гората.

Чувствате ли се вдъхновени? Йогите се обединяват. 

26. SALT

SALT позволява на потребителите да идентифицират други християни, регистрирани в техния район.

Безплатното приложение за запознанства работи като други подобни - изградете своя профил и започнете да плъзгате - с крайна цел да помогнете на потребителите да се срещат, запознават и женят (ако намерят „единствения").

Според основателя на приложението, надеждата е, че SALT ще насърчи повече хора да се чувстват комфортно да организират и да ходят на срещи, „балансирани с божественото уважение в начина, по който се срещаме, като гледаме на всички останали като на братя и сестри на Христос".

С приблизително съотношение 60:40 на самотни мъже и неомъжени жени в християнския свят, определено си струва да опитате. 

27. Coffee Meets Bagel - вече сме влюбени и това е заради името на това приложение.

Кафе? Добре. Закуска? Още по-добре. За съжаление вдъхновеният от културата на Ню Йорк геврек за закуска всъщност няма нищо общо с намирането на любов с тази удобна технология. По-скоро това е приложение, което ви свързва само с хора във Facebook.

CMB (както е пълното име на голямата хапка) показва специално на жените едно качествено съвпадение на ден. В крайна сметка не можете да поставите граници на любовта. Идеята е, че търсенето е доста по-обмислено.

В края на деня това приложение ще попречи на вашите съквартиранти да плъзгат надясно върху 100 мъже и/или жени, когато излезете от стаята за „рекламна" пауза. 

28. HILY 

На първо място, името е съкращение от „Hey I Like You". Освен това се захранва от изкуствен интелект.

HILY използва алгоритми, за да увеличи вероятността за съвпадение с един от 24,5 милиона щастливи потребители. Има и изскачащи прозорци с предложения за „ледоразбивач", така че няма нужда да се чудите как да заговорите човека отсреща.

Приложението работи перфектно. Ако качвате истории, публикувате коментари и харесвания, тогава информацията може да се използва, за да ви намери по-добро съвпадение. Вярно е, че трябва да положите много усилия, но си струва, ако закачката се превърне в „хей, обичам те", нали? 

29. POM

Обичате музиката? Е, това приложение ще ви хареса. POM (което означава Power OF Music) всъщност е като да имате лична Cilla Black в джоба си.

Приложението създава „профил", като използва импортираната музикална библиотека на потребителя, като му задава шест въпроса за личността и след това ги съпоставя с някой с подобен музикален вкус. Стартирало през септември, приложението е съпоставило над 100 000 души. Какво чакаме? 

30. WooPlus

WooPlus влезе в заглавията през януари 2022 г., след като бе съобщено, че Зейн Малик е бил забелязан в приложението за запознанства.

Според iTunes, WooPlus е най-голямото приложение за запознанства и чат за BBW (Големи красиви жени) за необвързани плюс сайз и тези, които обичат жени с голям размер.

От 2015 г. WooPlus е създал над 50 милиона съвпадения. Решихте ли вече, че искате да опитате?

More Love