Следва

Кой как избра да се рекламира: Джош О'Конър и тази божествена кампания на LOEWE

Гениален Антъни Вакарело, отново, или Saint Laurent Resort 2023

Bring it on, 2023.

Runway преди 1 година

Да, много смело влизаме в новата година, но нека поставим няколко условия на това твърдение, поне от гледна точка на модата. Дай ни всичко, 2023, но може би без скорошната склонност към брутални тенденции, микротенденции или тенденции с абсолютно всякакъв префикс. Не знаем за вас, но окото е привлечено и остава фиксирано върху дрехи, които носят известен резонанс на дълготрайност, използваемост и радост от създаването им, която си личи във всеки шев. Нямаме абсолютно никакви доказателства за това твърдение, за да бъдем напълно честни, но сме сигурни, че Антъни Вакарело от Saint Laurent потвърждава.

Базираме това твърдение на силата на неговата нова колекция. Познатото стана ново, новото стана познато и в палитра, която е определението ухае на класика - слонова кост, пясъчно, златно, земно кафяво и черно, с от време на време пръски от синьо, изгоряло оранжево и руж розово - всички във формата на елегантни панталони с шипове или диамантени сандали с каишка около глезена.

Всички YSL-изми са тук, но коригирани и обновени, защото Vaccarello има онзи неизразим начин да преработи пропорциите, така че всичко да се усеща "правилно" за момента, в който се намираме: сака с великолепни раменете с отличителна изпъкналост; панталони, разкроени с убийствено издуване в коленете, архетипната тънка рокля, трансформирана в изрязан топ с криволичеща пола... Друг YSL-изъм от миналото също получава страхотно освежаване: драпираната коктейлна дреха от 80-те и 90-те години на Мосю Сен Лоран, преоткрита в малки рокли и също толкова малки бодита (умело напомняне за това как Вакарело е бил зает да се занимава със собствените си драперии от известно време насам).

За Vaccarello неговите пролетни и есенни колекции са връзката, отварянето или затварянето на завесите, така да се каже, на неговите летни и зимни шоута и винаги е интригуващо да се види как първото се свързва и се влива във второто. Тук има много пролет: тренч, преметнат върху рокля с дължина до глезена, напомня за миналата зима, докато дългите минималистични линии на роклите от трико са предшественик на неговото лято с големи смели рамене. Но това, което резонира тук, това, което приковава това око към процедурата, е как тази колекция се справя с основите, върху които е изградена къщата на YSL, с ДНК-то на Къщата от средата на века, обусловено от думите tailleur и flou, завинаги водещите принципи на френската мода.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 3 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.